Päälläseisonta on yksi parhaista liikkeistä tasapainon ja kehonpainon harjoittamiseen, ja päälläseisonnan hanskaaminen vaatii hyvää keskivartalotukea. Päälläseisonnassa pystyy tekemään myös monia core-liikkeitä jolloin haastavuus viedäänkin ihan eri ulottuvuuksiin.

Viime viikolla sain paljon toiveita temppuliikkeistä, kehonhallintaa vaativista liikkeistä sekä helpoista akrobatiaharjoituksista. Joten päätin ottaa käyttöön kesän lopulla kuvatun päälläseisontavideon, joka on odottanut editointia ja sopivaa julkaisuhetkeä. Ja nythän meillä on sellainen!

Päälläseisonnan ABC

Opi päälläseisonta - SFW kehonpainotreeni nro 11
Päälläseisonta ei ole kuitenkaan ihan niin vaikeaa kuin miltä se voi näyttää, tarvitset vain hyvän tasapainon, hyvän asennon päällesi sekä tukea käsistä ja keskivartalosta. Opi videolta päälläseisonta askel askeleelta, ja vaikket heti pääsisikään maaliin, niin älä lannistu!

Tärkeää on että pidät niskassa hyvän hallinnan, äläkä päästä päätä rotkahtamaan taaksepäin. Jos meinaat kupsahtaa yli, leuka rintaan ja kuperkeikan kautta alas. Kannattaa ehkä tehdä testimielessä muutama kuperkeikka matolla ennen päälläseisonta-harjoituksia, niin ylimeno ei tunnu niin pelottavalta. Muista myös, että harjoittelu kannattaa aloittaa seinää vasten, mikäli yhtään tuntee epävarmuutta liikkeestä.

Joogassa usein päälläseisonta tehdään niin, että kädet tulevat niskan taakse. Sekin on täysin fine, mutta tässä videossa seisontaa opetellaan nyt kolmion kautta.

Päälläseisonta
Hauskoja harjoitushetkiä, kärsivällisyyttä vaan matkaan. Kannattaa aloittaa pienellä määrällä päivässä, nimittäin niskan ja hartianseutu voi olla hieman juntturassa jos ei ole tottunut tällaista liikettä tekemään. Muistathan myös hyvän alkulämmittelyn, tsekkaa muutamat liikkeet videolta, ja toista nämä myös treenin päätteeksi.

Voit yhdistää päälläseisontatreenin oikeastaan mihin tahansa SFM treeniin (täältä löydät kaikki listattuna), mutta päälläseisonta kannattaa tehdä heti alkuun, kun voimia on vielä jäljellä.

Tässä esimerkkiä tämän viikon treenijaosta:

MA SFM2 + päälläseisonta
TI SFM6 alakroppa voima
KE lepo
TO SMF5 yläkroppa voima
PE lepo
LA SFM4 + SFM7 core
SU lepo/palauttava lenkki

Ja näiden lisäksi kehonhuolto (warm up/cool down videoilta löydät hyviä liikkeitä).

Happy head standing! 😉

Nana Heikkilä

 

 

Joskus voi käydä näinkin innokkaan lemmikkieläimen kanssa:

Opi päälläseisonta - SFW kehonpainotreeni nro 11

opi päälläseisonta 4

mun-perheimg_7235

opi päälläseisonta 3

opi päälläseisonta 2

Opi päälläseisonta

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna