Jos kehosi on vaipunut säästöliekki-tilaan tai aineenvaihdunta on jumissa, voi edessä olla pitkäkin tie sen toiminnan normalisoimiseksi. Tähän vaikuttavat yksillölliset tekijät, sekä myös se kuinka pitkään olet ollut dieetillä tai energiavajeessa. Muista olla kärsivällinen, ja nosta pikkuhiljaa syömääsi energiamäärää. Lopulta kropan toiminta palaa varmasti normaaliksi, kun annat sille vaan aikaa.

Tässä omat 5 vinkkiä aineenvaihdunnan vauhdittamiseksi, sekä lopussa myös ruoka-ainelista jotka tehostavat aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa.

Virkistä aineenvaihdunta näillä kuudella vinkillä:

1. Aloita päivä lasillisella vettä jossa on puolikas puristettu sitruuna

Saat vatsalaukun emäksisöityä yön jäljiltä ja tasapainotettua elimistön ph:ta. Sitruunavesi tehostaa myös immuniteettiä ja ruoansulatusta, sekä puhdistaa maksaa.

Aineenvaihdunta jumissa? Boostaa kone käyntiin näillä vinkeillä

2. Muista aamupala

Kannattaa syödä terveellinen aamupala 30 minuutin kuluessa heräämisestä, jolloin ruoansulatus ja aineenvaihdunta heräävät. Verensokeri on helpompi pitää tasaisena kun heti aamusta kehoa ravitaan ja se saa yöpaaston jäljiltä energiaa koneeseen.

Aineenvaihdunta

3. Aloita päivä 15 minuutin kropan herättelyllä

Ensin liikkuvuus ja pehmeä herättely, sitten nopea hengästymishetki, kuten esimerkiksi:
10x burpee
20x kyykky
10x punnerrus
20x vartalon kiertoa (russian twist)

Toista 2-3 kertaa

4. Syö enemmän

Usein vähäkaloriset dieetit ajavat kehon säästöliekille pidemmällä aikavälillä, ja aineenvaihduntasi voi olla jumissa pitkään jatkuneen dieettaamisen tai alhaisen kalorimäärän takia. Nosta siis pikkuhiljaa ruokamääriä, ja huomaat kuinka keho lähtee hyrräämään eteenpäin uudella tavalla! Muista kuitenkin syödä puhdasta ja terveellistä ruokaa, ei rasvaisiä mättöjä tai sokeriherkkuja.

5. Kasvata ja vahvista lihaksia joko painoharjoittelulla tai kehonpainoharjoittein

Lihasmassa polttaa enemmän kaloreita, joten kokonaiskulutus nousee kun lihasmassasi kasvaa. Älä huoli, sinusta ei tule Kaisa Kehonrakentajaa hetkessä, vaan riskinä on saada ainoastaan kauniit lihasmuodot ja kiinteä kroppa 😉

aineenvaihdunta boosti

6. Juo vettä!

Nestehukka vaikuttaa oleellisesti suorituskykyymme ja voi aiheuttaa nuutunutta oloa ja päänsärkyä. Joten jos haluat pitää vireystilasi yllä ja helpottaa painonhallintaa, juo riittävästi vettä. Myös peruselintoiminnot vaativat vettä toimiakseen: suolen toiminta ja ruoansulatus, kehon lämpötilan säätely, ravinteiden kuljetus jne.

Katso simppeli laskukaava tarkistaaksesi juotko tarpeeksi vettä!

Aineenvaihduntaa ja rasvanpolttoa boostaavia ruoka-aineita ovat:

  • Cayenne-pippuri (+muut pippurit)
  • vihreä tee
  • chili
  • inkivääri
  • kofeiini (3-4 kuppia)
  • Ceylon kaneli
  • Paprika
  • sitruuna
  • hyvät rasvat kuten avokado, pähkinät, siemenet, oliiviöljy, MCT-öljy

Näillä eväillä kohti parempaa hyvinvointia ja toimivampaa aineenvaihduntaa!

Nana Heikkilä

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna