Ihanaa kun treenit ovat taas säännöllinen osa omaa arkea, ja kovempina treenipäivinä sen huomaa myös ruokailuissa, kun kroppa kaipaa enemmän ruokaa, varsinkin hiilihydraatteja. Hiilihydraatteja olen toki lisäillyt pikkuhiljaa ruokavalioon jo pidemmän aikaa, mutta nyt kun treenit ovat taas mukana geimeissä, pitää huomioida että ruokailut sisältää tarpeeksi hyviä hiilarin lähteitä.
Hiilihydraateista ollaan montaa mieltä, joku kehottaa välttämään gluteenia tai viljoja, ja olen itsekin noudattanut gluteenitonta linjaa. Tällä hetkellä syön kuitenkin aika sallivasti sekaruokaa, maitotuotteet ovat sellaisia joita vähemmin tulee nautittua, enkä oikeastaan niitä kovin kaipaakaan omaan ruokavaliooni. En kuitenkaan ole tämän suhteen ehdoton, joskus saatan syödä jäätelöä, tai makaronilaatikkossa voi olla normaali munamaito. Se ei ole niin justiinsa.
Tässä esittelyssä taas viikon 43 ruokailut ja treenit:
Maanantai 24.10.2016
Aamupalaksi 2 karjalanpiirakkaa, 2 keitettyä kananmunaa ja proteiinivihersmoothie, lounaaksi jauhelihakastiketta ja spagettia, välipalaksi banaani, illalliseksi tomaattinen kanakastike kasviksilla ja basmatiriisiä.
Treeni: 2 bootcamp ohjausta (mm. juoksua)
Tiistai 25.10.2016
Aamupalaksi 3 riisikakkua paistetuilla kananmunilla ja pororouheella + parapähkinöitä, lounaaksi tomaattikanakastiketta vihanneksilla ja riisiä, välipalaksi 2 kauraproteiinilettua banaanilla ja mustikoilla, illalliseksi tomaattista kanakastiketta vihanneksilla ja riisillä ja jälkiruoaksi 1 kauraproteiinilettu banaanilla ja mustikoilla.
Treeni: salitreeninä koko kropan ohjelma
Keskiviikko 26.10.2016
Aamupalaksi paistetut kananmunat pororouheella ja 4 riisikakkua + parapähkinöitä, lounaaksi tomaattikasviskanaa ja riisiä, välipalaksi 2 kauraproteiinilettua banaanilla ja mustikoilla, illalliseksi makaronilaatikkoa (pieni santsaus), illalla naposteluna mulperimarjoja.
Treeni: bootcamp ohjaus jossa kehonpainolla voimatreeni
Torstai 27.10.2016
Aamupalaksi 3 keitettyä kananmunaa, 1 karjalanpiirakka ja parapähkinöitä, lounaaksi makaronilaatikkoa, välipalaksi pala raakakakkua (itse tehty), illalliseksi kanafilee, uunivihannekset ja bataattia.
Treeni: bootcamp ohjaus (mm. hölkkää)
Perjantai 28.10.2016
Aamupalaksi proteiinivihersmoothie x 2 + parapähkinät, lounaaksi tomaattivihanneskanakastike riisillä, illalliseksi kananuudelitomaattikeitto, naposteluna pieni kourallinen sipsejä, iltapalaksi Lohilo proteiinijäätelöä (maistoin kumpaakin, puolet toisesta).
Treeni: plyotreeni 15 min
Lauantai 29.10.2016
Aamupalaksi proteiinivihersmoothie + parapähkinät, välipalaksi 6 riisikakkua paistetuilla kananmunilla + parapähkinät, treeneissä välipalana raakasuklaata muutama pala + banaani, treenin jälkeen proteiinijuoma, myöhäisenä lounaana makaronilaatikkoa ja 2 leipää häränpaistilla, illalla tupareissa pari vaahtokarkkia ja nachoa, illalliseksi myöhään illalla toinen annos makaronilaatikkoa.
Treeni: 3 h temppuilutreeni
Sunnuntai 30.10.2016
Aamupalaksi Delight proteiinipatukka, lounaasi Picnicin paahtopaistipatonki, välipalaksi pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä kourallinen, toiseksi välipalaksi 2 karjalanpiirakkaa hevosen kylmäsavupaistilla ja kourallinen Fazerin lakuja, illalliseksi makaronilaatikkoa, iltapalaksi leffaeväänä Tupla+ proteiinipalleroita, vihanneksia, lehtikaalia.
Treeni: lepopäivä
Tällä viikolla testailin myös erilaisia proteiinipitoisia herkkujakin, kuten Lohilo-jäätelöä (voi nam!), ja innostuin tekemään myös kauraproteiinilettuja. Kauraa lisäsin ihan vaan hiilarin tarpeen vuoksi, jolloin letusta tulee ruokaisampi ja tuhdimpi. Sipsejä tuli maistettua perjantai-iltana mutta ei, ei maistunut.
Oletko itse maistanut tätä Suomessa uutta Lohilo-jäätelöä? Oma lempparimaku on salty caramel, ja toisena hyvänä kakkosena tulee banaanisuklaa. Nämä ovat ihan loistavia makeannälkään, mutta montaa purnukkaa ei kannata päivässä syödä runsaan kuidun takia 😉
Leppoisaa perjantaita <3
Moi Nana! Nämä sinun ruokapäiväkirjat on parhaimpia ikinä! Aivan mahtavaa sapuskaa ja saa itsellekin ideoita. Ihanaa joulun odotusta sinne koko perheelle !💖
No moikka! Ihana! Kiva kuulla 🙂
Kiitos ja sitä samaa sinne <3
Tuo Lohilo on niiiin hyvää 🙂 siis tuo caramel ku ehä mie oo muita makuja vielä edes löytäny. Josko niitä jostain sais käsiinsä vielä 🙂
Niin on!! Joo varmasti alkaa pikkuhiljaa olemaan saatavilla useammissa mauissa 🙂
Heippa! Saisko noista sun arkiruuista reseptiä? Ja protskuletusta kanssa😍
Heippa! Jonkun verran olen tänne reseptejä jaellut, ja varmaan jatkossakin laitan. Kannattaa kokeilla hakukentästä protskulettu tai proteiinilettu. Keskiviikkona jaoin kauraletun reseptin, nami hyvää!
Tammikuussa on tulossa verkkovalmennus josta näitä reseptejä löytyy reilusti 🙂
On tainut iskeä karjalanpiirakkahimo? =) Hyvä ettet ole täysin ehdoton gluteiinin suhteen. ravitsemusterapeutilta sain neuvon ettei kannata turhaa välttää ja pikkuhiljaa alkaa siedättää vatsaa ns. normaaliin ruokavalioon. Mitä enemmän rajoittaa sen hankalammaksi tulee sosiaalinen elämä ja ruoka voi alkaa stressata liikaa. Suosittelen lukemaan R.Laatikaisen herkän vatsan valinnat kirjan ellet ole jo lukenut? Kelpo opus! Tuo pororouhe on täysin uutta, kaikenlaista keksitään….
Hih, kiinni jäin! 😀 Joskus karjalanpiirakat on vaan niin hyviä, ja meillä usein niitä syödään varsinkin mökkireissuilla 🙂
Kiitos vinkistä, täytyypä laittaa lukulistalle 🙂 Pororouhe ei taida olla mikään uusi keksintö, se on kuitenkin ihan täyttä poronlihaa.
Poro on vaan sen verran hintavampaa ettei sitä tule ostettua kauheen usein.
Moi! Mistä tuota pororouhetta saa? 🙂
Moikka! Itse ostin K-Citymarketista, mutta oon nähnyt myös ihan S-Marketissa. Ne pussukat löytyy leikkelehyllyjen alueelta, missä on pekonit ja kaikki maailman kinkkusuikaleet yms 🙂 Hinta voi tuntua kovalta (jotain vähän päälle 4 €), mutta itsellä tuo pussukka kesti tosi kauan 🙂