Oletko yrittänyt pudottaa painoa, mutta kilot eivät millään tunnu lähtevän pois? Tuntuuko, että ylimääräiset kilot erityisesti lanteilla ovat rakastuneet kroppaasi ja ne eivät haluaisi luopua seurastasi? Ehkä olet joskus onnistunutkin painonpudotuksessa, mutta kilot ovat tulleet ajanmyötä takaisin?

Erilaiset ongelmat ja haasteet painonpudotuksessa ovat ERITTÄIN yleisiä ja ymmärrän täysin, että ne ovat todella turhauttavia, sillä totta kai odotat oikeita ja näkyviä tuloksia, kun teet kovasti töitä tavoitteidesi eteen. Haluan kertoa sinulle, että syy näihin ongelmiin ei välttämättä ole edes sinussa ja nämä haasteet ovat täysin ratkaistavissa oikeanlaisten menetelmien avulla.

Raha ratkaisee painonpudotuksessa – Vai ratkaiseeko?

Laihdutus ja painonpudotus ovat järjettömän iso business, sillä esimerkiksi Amerikassa ja Euroopassa kyseisen alan liikevaihto on yli 150€ Miljardia. Erilaiset laihdutusvalmisteet, kyseenalaiset vähäkaloriset dieetit ja laihdutusohjelmat, jotka vaativat tietyn valmistajan tuotteita usein aiheuttavat asiakkaalle loppuen lopuksi ison pettymyksen ja suurta päänvaivaa.

Rahat kyllä katoavat nopeasti tililtä, mutta kilot lähtevät parhaimmassa tapauksessa ehkä hetkellisesti, mutta tulevat yhtä nopeasti takaisin kuin lähtivätkin.

Valitettavasti edellä mainituilla menetelmillä ei saada kestäviä tuloksia, sillä tehdyt muutokset eivät ole kestäviä. Jos esimerkiksi luovut kokonaan hiilihydraateista ruokavaliostasi, oletko valmis pitämään ne myös pois siitä koko loppu elämäsi?

Kun hiilihydraatit palautetaan takaisin ruokavalioon, usein lähteneet kilotkin tulevat takaisin. On totta, että monet ihmiset syövät aivan liikaa hiilihydraatteja suhteessa muuhun ruokavalioon ja omaan kulutukseensa, mutta mielestäni hiilihydraatteja ei tarvitse pelätä. Niillä on oma paikkansa ja tarkoituksensa monipuolisessa ja terveellisessä ruokavaliossa.

Suositeltavan hiilihydraattien määrän jakauma riippuu paljon kehotyypistäsi ja aktiivisuudestasi ja tätä aihealuetta avaan lisää kattavasti Raikas ravintovalmennuksessa.

Rasvanpoltto

Säästöliekki – Painonpudottajan pahin vihollinen

Jos takana on hiilihydraateista luopumista, jojo laihduttamista, liian suurella kalorivajeella elämistä, ikuista laihduttamista ja/tai stressaava elämäntilanne, on kroppasi luultavasi täysin hämillään ja sekaisin.

Vartalosi yrittää pitää rasvavarastoistasi kiinni kaikilla mahdollisilla tavoilla, sillä se on saanut vääriä signaaleja liian pitkään. Mieti kuinka vapauttavaa olisi tehdä muutokset ravintoon positiivisuuden ja ilon kautta ainaisen rajoittamisen sijaan?

Sinun ei tarvitse luopua herkullisesta ruuasta elääksesi terveellisesti, sillä mielestäni ruuasta tulee todellakin nauttia. Terveellinen ruokavalio ei ole kärsimistä, päinvastoin!

Jos kehosi ei toimi normaalisti ja aineenvaihduntasi on sekaisin, maltti on valttia. Ennen painonpudottamista on tärkeintä saada vartalosi toimimaan niin kuin sen pitäisi toimia, jotta kilojen pudottaminen tapahtuu terveellisesti ja turvallisesti. Tämä edellyttää työtä ja kärsivällisyyttä, sillä sinun pitää oppia olla pelkäämättä syömistä ja olla rankaisematta itseäsi liiallisella liikunnalla. Kun muutokset tehdään arvostuksesta ja rakkaudesta itseään kohtaan rankaisemisen sijaan, ollaan oikealla tiellä.

Mistä tiedän että aineenvaihduntani on jumissa? 

Aineenvaihdunnan junnaaminen voi ilmetä monilla erilaisilla tavoilla, joita ei välttämättä tulisi edes ajatelleeksi. Optimaalisesti toimiva aineenvaihdunta on terveen kehon ja mielen kulmakivi, sillä aineenvaihdunta vaikuttaa esimerkiksi energiatasoihisi ja hormoneihisi, jotka taas luonnollisesti vaikuttavat merkittävästi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi.

Merkkejä aineenvaihdunnan ongelmista ovat muun muassa:

  • Painonpudotusongelmat
  • Jatkuva sairastelu
  • Häiritsevä väsymys
  • Yleistynyt uupumus
  • Seksuaaliterveyteen liittyvät ongelmat
  • Ahmimiskohtaukset
  • Häiritsevä makeanhimo

Muutama kysymys aineenvaihduntatestistä:

[X]  KYLLÄ

[  ] Minulla on vaikeuksia nukahtaa, heräilen öisin tai liian aikaisin aamulla
[  ] Olen väsynyt, vaikka nukkuisin 9 tuntia yössä
[  ] Kehoni ei kestä treeniä, ja tunnen oloni uupuneeksi treenien jälkeen
[  ] Minulla on keskittymisvaikeuksia tai muistiongelmia
[  ] Olen usein ärtynyt tai pahantuulinen
[  ] Uupumus estää minua tekemästä haluamiani asioita

Jos vastasit kyllä edes yhteen edellä mainituista kysymyksistä, on aika tarkastella omaa aineenvaihduntaa ja sen toimintaa. Loput kysymykset aineenvaihduntatestiin ja ohjeet tulosten analysointiin löydät Raikas ravintovalmennuksesta, jossa käymme erittäin kattavasti ja kokonaisvaltaisesti läpi kaikki tarvittavat työkalut säästöliekin selättämiseksi ja terveellisien ruokailutottumuksien oppimiseksi ja käytäntöön ottamiseksi.

Raikas ravintovalmennuksessa saat myös pysyvään käyttöösi 150 herkullista ja terveellistä reseptiä ja 90 sivuisen ravinto-oppaan täynnä erinomaisia ja toimivia ohjeita juuri sinulle sopivan ruokavalion rakentamiseen. Valmennuksesta löytyy myös ohjeistukset vegaaniseen ja kasvispainotteiseen ruokavalioon, sillä olen huomioinut kattavasti erilaisia ruokarajoitteita.

KUN OSTAT VALMENNUKSEN NYT, SAAT PAINETUN RAIKAS RAVINTO-OPPAAN KAUPAN PÄÄLLE (arvo 32,90€)! Kannattaa olla nopea, sillä painettuja ravinto-oppaita on jäljellä enää vain noin 50kpl!

Jos sinua vielä mietityttää onko tämä valmennus sinua varten tai jokin muu valmennukseen liittyvä asia, niin laita rohkeasti viestä info@nanafit.fi.

Pääset lukemaan lisää Raikas ravintovalmennuksesta täältä.

Oikotie onneen vai pikatie pahoinvointiin?

Nana-Heikkila