kropan kiinteytys

Onko toiveenasi kropan kiinteytys? Elätkö siinä uskossa, että lihas kasvaa vain salilla? Mietitkö, että mitä hyötyä kotitreeneistä oikein on? Olet kiinnostunut kehonpainolla treenaamisesta ja sen hyödyistä, mutta olet silti skeptinen niiden suhteen?

Kehonpainoharjoittelu on äärimmäisen monipuolinen tapa kehittää omaa kroppaa, voimaa, toiminnallisuutta ja lihasmassan kasvattamista. Onko se ainoa ja oikea tapa? Ei. Onko salilla tapahtuva voimaharjoittelu sitten se paras tapa kehittää voimaa ja kasvattaa lihaksia? Ei.

Riippuu toki tavoitteesta, eli jos haluat keskittyä johonkin tiettyyn yksityiskohtaan kropassasi, esimerkiksi etuolkapäittesi lihasten muodon kehittämiseen, on salitreeni tähän varmasti toimivin ja tehokkain tapa. Mutta jos mietitään kroppaa kokonaisvaltaisesti, ja pyritään tekemään mahdollisimman tehokkaita koko kroppaa kuormittavia liikkeitä, on kehonpainoharjoittelu yhtä tehokasta kuin saliharjoittelu.

Kropan kiinteytys – Kuntosaliharjoittelu ainoa tapa?

Usein virheellisesti luullaan, että kuntosaliharjoittelu on ainoa tapa muokata kroppaa ulkonäöllisesti. Asia ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Kropan muokkaukseen on monia eri treenivaihtoehtoja, ja kehonpainoharjoittelu on yksi tehokkaimmista treenimuodoista, jossa kaikkia lihasryhmiä päästään kyllä hapottamaan kunnolla tarpeen vaatiessa, ja saadaan samalla myös muokattua kehoa. Näiden lisäksi kehonpainoharjoittelulla saadaan samalla treenattua tehokkaasti myös kehon toiminnallisuutta.

Pieni vinkki myös saliharjoitteluun: Moninivelliikkeet, eli liikkeet, jotka kuormittavat useampaa lihasryhmää kerralla, ovat kaikista parhaimpia ja tehokkaimpia. Joten jos mietit, että kumpaa siellä salilla kannattaa tehdä, reiden ojennusta vai kyykkyä, valitse kyykky, joka ottaa samalla reisilihaksiin, pakaroihin, keskivartaloon, pohkeisiin, siinä missä reidenojennus osuu eristävästi vain etureisiin.

Mihin kehonpainoharjoittelu soveltuu?

Meillä kaikilla on omat motivaattorimme treenata ja sinun tulisikin tietysti treenata tavoitteidesi mukaisesti, jotta saavutat haluamasi tulokset. Toisille motivaattoreina toimii ulkonäkö, toisille terveys ja joillekin esimerkiksi energisyys tai mahdollisimman pitkään toimintakykyisenä pysyminen. Kun näet ja saat haluamasi tuloksia riittävän nopeassa ajassa, motivoi se taas jatkamaan aivan uudella innolla!

Jos tavoitteenasi on esimerkiksi..

 • Painonhallinta
 • Kiinteytyminen
 • Ketteryyden lisääminen
 • Liikkuvuuden lisääminen
 • Parempi kehonhallinta
 • Koordinaatiokyvyn kehittäminen
 • Lihasmassan kasvattaminen
 • Kunnon kehittäminen
 • Voiman lisääminen
 • Aktiivisuuden lisääminen
 • Liikunnan ilon löytäminen
 • Omassa liikunnallisessa harrastuksessa paremmin pärjääminen

… niin sopivat kehonpainotreenit erinomaisesti sinulle! Tämän lisäksi kehonpainotreenit ovat erittäin helppo yhdistää salitreeneihin tai muihin harrastuksiin (esim. tanssi, juoksu, ratsastus jne.), koska ne voi toteuttaa ihan missä tahansa ja milloin tahansa.

Miksi ihmeessä kehonpainotreenit kannattaisi ottaa rutiiniksi oman harrastuksen ohelle? Tämä riippuu toki paljon harrastuksestasi, kokonaiskulutuksestasi ja treenimääristäsi, mutta yleisesti ottaen on tärkeää antaa kropalle mahdollisimman paljon erilaisia ärsykkeitä kehittymisen edistämiseksi. Esimerkiksi juoksijoiden on hyvä harjoitella myös lihaskuntoa ja liikkuvuutta, jotta juoksu tapahtuu mahdollisimman taloudellisesti.

Mitä monipuolisempaa treenaaminen on, sen parempi, ja sitä toimivampi keho saadaan rakennettua!

kropan kiinteytys

Millaisia tuloksia kehonpainotreenillä saa?

Jos mietin omaa kroppaani ja omia tuloksia & kehittymistä, olen saanut sekä saliharjoittelulla että kehonpainotreenillä erittäin hyviä tuloksia aikaiseksi. Naisten on helppo kehittää lihasmuotoja varsinkin yläkroppaan kehonpainoliikkein, mutta jotkut haluavat tehdä myös jaloille erikseen omat treeninsä saliharjoitteluna, sillä isommilla painoilla paikallinen muokkaus on helpompaa tai nopeampaa.

Kehonpainoliikkeet ovat niin kokonaisvaltaisia, että yhden tietyn lihasryhmän eristävä treenaaminen voi olla hankalaa, mutta tämä ei tarkoita sitä, ettei kehonpainoliikkeet ole tehokkaita, päinvastoin! Eikö olisikin mukavaa saada koko keho treenattua tehokkaasti 30 minuutissa? Kehonpainotreenien avulla se on täysin mahdollista.

Kun mietitään kehonpainotreeninä tehtäviä jalkaosaston liikkeitä, on niitä muun muassa erilaiset kyykkyvariaatiot. Esimerkiksi pistoolikyykyssä tarvitset jaloista paljon potkua, sekä myös liikkuvuutta, tasapainoa ja koko kehon hallintaa. Jos tavoitteenasi on rakentaa mahdollisimman iso pyrstö ja pyöreät pakarat, kannattaa ottaa myös saliharjoittelu tueksi, jolla saat tehtyä ns. täsmäiskuja tälle alueelle. Monelle aloittelevalle treenaajalle riittää hyväksi pakaraliikkeeksi esim. lantionnosto, tai vaikkapa bulgarialainen askelkyykky kehonpainoliikkein, sillä treenattavat lihakset väsyvät hyvin näistäkin.

6-7 vuotta sitten treenasin itse paljon salilla ja käytössäni oli vaihdellen 3-jakoinen ohjelma, joskus 4-jakoinen. Tällöin treenasin kisoihin, ja salitreeni oli se luonnollisin vaihtoehto. Kisojen jälkeen saliharjoittelu ei kuitenkaan enää tuntunut yhtä mielekkäältä, ja tutustuinkin kehonpainoharjoittelun maailmaan, ja sillä tiellä olen edelleen. Itse koen kehonpainotreenit mielekkäimmäksi tavaksi treenata, mutta joskus on kuitenkin ihan kiva mennä pumppaamaan rautaa salillekin. Vaihtelu virkistää tässäkin asiassa!

”Tämän kurssin ostaminen oli yksi mun elämäni parhaista päätöksistä!” – Kokeile kehonpainotreeniä ja rakastu

Syksy on täällä taas ja usein vettä sataa sen verran, että kotoa ei halua poistua mihinkään vapaaehtoisesti. Juuri tähän vuodenaikaan kotitreenit on ihan parasta, sillä ne on helppo tehdä vaikka pimeys ja jatkuva sade vähän mielialaa laskisikin. Treenien jälkeen olosi on taatusti taas iloisempi ja energisempi (ihan jo endorfiinien vapautumisen takia).

Halusin ilahduttaa teitä laittamalla Pikkasen Pois -kotitreenivalmennuksen tarjoukseen! 

Pikkasen Pois -valmennuksessa saat:

 • 4 viikon valmennuskokonaisuuden
 • 2 kuukauden pääsyn treeneihin
 • 9 koko treenin mittaista videota
 • Viikko-ohjeistukset treenaamiseen
 • Liikevaihtoehdot eri tasoille
 • Kehonhuoltovideon
 • Ohjeet alkulämmittelyyn
 • Ohjeet loppuverryttelyyn
 • Erilliset ohjeet lisäpainojen kuten kahvakuulan käyttöön, jos haluat nostaa treenin tehoja (muuten treenit ovat välineettömät)
 • Minut tsemppaamassa ja kannustamassa
 • Kysymyksin vastaamisen
 • Ruokavalio-ohjeistukset ilman kaloreiden laskemista
 • Herkullisia reseptejä
 • Annoskoko-ohjeistukset ilman punnitsemista
 • Vinkkejä stressinhallintaan
 • Suljetun Facebook-ryhmän
 • Valmentajan ja ryhmän jatkuvan tuen
 • 14 päivän tyytyväisyystakuun

Lue lisää valmennuksesta täältä.

kropan kiinteytys

Mitä muut ovat pitäneet valmennuksesta?

”Teet ihan huippu hyvää duunia! 😊 Ja kerrot asioista niin suoraan, esimerkiks dieetti-asiat jne. Videoiden kanssa oli niin mukava treenata, että löytää sen rutiinin siihen hommaan ennen, kun ite miettii mitä sitä tekis ja laskea toistoja tai kattoo kelloo. Ihan huippua! EI oo risuja annettavana 😊”

”Parit ”syrjähypyt” tullut tehtyä toisiin valmennuksiin, mutta Nanan valmennukset kiilaa kärkeen!💪😊 Tehokkaita treenejä hyvillä ohjeistuksilla! Keskittynyt, tsemppaava ote, mutta ei ”jaksaa, jaksaa, kovempaa, kovempaa, enemmän, enemmän” huutamista. Vaan keskitytään hyvällä fiiliksellä oikein tekemiseen!”

”Olet super ihana ja motivoiva valmentaja! Löysin vihdoin itselleni sopivan tyylin treenata ja oikeanlaisen valmentajan. Ihanaa, kun liikunnasta on löytynyt ihan uusi puoli itselle, on ”pakko” päästä treenaamaan tietty määrä viikossa, kun aiemmin itseä ei tahtonut saada sohvalta ylös. Olo on ollut paljon virkeämpi, nukun paremmin, jaksan paremmin, mieliala on parempi. Kiitos ihan mielettömästi Nana työstäsi, jatkan ehdottomasti sinun mukana! ❤️”

”Kiitos Nana suuresti, ansiostasi olen löytänyt kauan kadoksissa olleen liikunnan ilon ja oppinut syömään monipuolisesti sekä terveellisesti ilman stressiä. Jumpat olleet niin ihania, että niitä on aina innolla odottanut, eikä ole kertaakaan tarvinnut hampaat irvessä tehdä. Pelkästään positiivista täältä suunnalta!” 

Lunasta oma paikkasi valmennuksesta NYT, sillä edellinen Pikkasen Pois -valmennuksen yhteisstartti oli loppuunmyyty!

Ihanaa syyskuun jatkoa ja energiaa treeneihin, treenasitpa sitten kotona, salilla tai vaikkapa lenkkipolulla!

Artikkelin kuvat: Valokuvaaja Jenni Virta, uutuuskirjassani Treenaa Nanan kanssa.

Nana-Heikkila