Treeni edessä, kiireä aikataulu, ja mietit ajan tehostukseksi alkulämmittelyn skippaamista? Ei kannata.

Huolellinen alkulämmittely on tärkeä osa treeniä, ja sillä varmistetaan turvallinen harjoittelu sekä ehkäistään mahdollisia loukkaantumisia.

Tiesitkö, että alkulämmittelyn avulla saadaan myös treenistä huomattavasti enemmän irti? Seuraavassa lisää alkulämmittelyn tärkeydestä, sekä tietoa miten, miksi ja milloin. Tehokas alkulämmittely: miten ja miksi?

Huolellinen alkulämmittely valmistaa elimistön tulevaa rasitusta varten käynnistämällä hengitys- ja verenkiertoelimistön, sekä lämmittämällä kudokset ja herättämällä hermolihasjärjestelmän.

Alkulämmittelyn voi suorittaa monella eri tapaa, esimerkiksi hölkkäämällä, polkemalla pyörää, polvennostoilla tai hyppynarua hyppimällä. Dynaamiset venyttelyt (liikkeen kautta tapahtuvat venyttelyt) ovat myös oiva tapa lämmittää keho kokonaisvaltaisesti: lihasjäykkyydet poistuvat, lihakset ja nivelet lämpenevät ja valmistautuvat tulevaan urheilusuoritukseen, ja vireystila nousee. Kropasta saadaan yksinkertaisesti enemmän irti, kun se on lämmitelty.

Alkulämmittely

Loukkaantumisriski pienenee

Varsinkin kun ikää alkaa tulemaan enemmän, kroppa jäykistyy ja kangistuu, eikä lihakset ja kudokset ole välttämättä niin joustavia kuin nuorempana. Välttääksesi revähdykset, venähdykset ja muut vammat, kannattaa riittävään alkulämmittelyyn panostaa. Saat lisäksi suuremmat liikeradat liikkeisiin, liikkumisesi on elastisempaa ja taloudellisempaa, sekä kehosi sietää suuremman kuormituksen huolellisen alkulämmittelyn avulla.

Alkulämmittelyn merkitystä ei siis turhaan korosteta, ja ennen SFM treenejä kannattaa lämmitellä keho hyvin ja huolella. Tämän alkuverryttelyvideon avulla saat herätettyä kroppasi, lämmiteltyä lihakset ja kudokset, ja valmistat kropan tehokkaampaan työskentelyyn. Voit yhdistää nämä liikkeet myös hölkkään tai hyppynarulla hyppimiseen.

Treeni-iloa 🙂

Nana Heikkilä

 

 

Tehokas alkulämmittely: miten ja miksi?

 

Tallenna

Tallenna