Lonkat jumissa? Testaa näitä venytyksiä!

Istutko päivittäin paljon? Tai harrastatko lenkkeilyä tai kävelyä runsaasti? Jos vastasit myöntävästi, sinulla voi olla lonkat jumissa ja kenties kärsit erilaisista kiputiloista kuten alaselkäkivuista tai polviongelmista.

Lonkat voivat rasittua kävelystä tai juoksemisesta, tai mistä tahansa liikkumisesta tai liiallisesta istumisesta, joten tämä ei ole vain paljon urheilevien ongelma. Istuminen saa lonkankoukistajat kiristymään ja lyhenemään, joka taas vaikuttaa oleellisesti koko kehomme toimintaan. Jäykät lonkankoukistajat voivat aiheuttaa selkäkipuja ja lantion virheasentoa sekä huonontaa ryhtiä.

Tämän takia meidän olisikin hyvä välttää pitkäaikaista istumista ja huolehtia lonkankoukistajien liikkuvuudesta ja venyttelystä säännöllisesti. Jo pienikin määrä liikettä tai nopeat venytykset auttavat vapauttamaan kireitä lonkankoukistajia. Testaa näitä liikkeitä ja huomaa lonkkien parantunut liikkuvuus jo lyhyessä ajassa! 

Ilmainen kehonhuolto-opas + 20 minuutin ohjattu kehonhuoltovideo

Tässä sinulle koottuna erilaisia venytyksiä kireiden lonkankoustajien vetreyttämiseksi ilmaisen kehonhuolto-oppaan muodossa. Voit testata kaikkia liikkeitä, tai valita omat suosikkisi tai mihin liikkuvuutesi antaa mahdollisuuden. Kaikkia ei siis tarvitse hanskata heti, ja hyvä jättää osa venytyksistä paremman liikkuvuuden päiville 😉

Latamaalla kehonhuolto-oppaan itsellesi, saat myös ilmaisen 20 minuutin ohjatun kehonhuoltovideon!

Lataa veloitukseton kehonhuolto-opas painamalla tästä.

Lonkat jumissa? Testaa näitä venytyksiä!

Kun venyttelet ja teet liikkuvuusharjoituksia säännöllisesti, myös mahdolliset kiputilat voivat laantua. Teet myös harjoittelustasi tehokkaampaa ja taloudellisempaa, kun lihakset eivät kiristä. Voit venytellä vaikka joka päivä, mutta liikkeitä olisi hyvä tehdä vähintään muutaman kerran viikossa.

Joten otetaanko iltarutiiniksi laittaa kynttilät palamaan, rauhoittavaa musiikkia soimaan ja venyttelyt kehiin?

Tilaa veloitukseton kehonhuolto-opas painamalla tästä.

lonkkajumi

Ihania venyttelyhetkiä!

Lue myös:

Spagaatti haltuun näillä venytyksillä

Koko kropan venyttelyohjeet

Kankean kangen venyttelyohjeet

Nana-Heikkila