Haluatko extra boostia treeneihisi? Porrastreeni on erittäin tehokas tapa polttaa rasvaa, ja mukavaa vaihtelua normilenkin rinnalle.

Porrastreeni on hikistä, intensiivistä mutta äärimmäisen rasvaa polttavaa touhua, koska sykkeenvaihtelut antavat erinomaisen aineenvaihdunnallisen sykäyksen kropallesi ja saa kehosi tiristelemään rasvaa pienen rasvanpolttokoneen lailla. Eli tossut jalkaan ja menoksi!

rasvaa polttava porrastreeni
Juoksuspurtit ovat hyvä tapa toteuttaa porrastreeni, mutta tässä muutamia erilaisia liikkeitä joilla saat aktivoitua alakropan lihakset vieläkin tehokkaammin. Tai ainakin ne tuovat uutta ärsykettä, jota lihas tarvitsee kehittyäkseen ja kasvaakseen.

Rasvaa polttava porrastreeni

Valitse kierrosten määrä kuntotasosi ja portaiden pituuden mukaan, idea on hengästyä kunnolla jokaisen spurtin jälkeen, jonka jälkeen palautellaan minuutti pari. Jos portaat ovat lyhyet, voit tehdä esim. 2-3 spurttia ylös ja hölkätä alas, ja näiden jälkeen pitää palauttavan minuutin tai parin, niin että sykkeesi ehtii laskea jonkun verran, ja olet iskussa seuraavaan rutistukseen. Eli: juoksu ylös, palautus, ankkakävely ylös, palautus jne. Jos portaat ovat lyhyet: Juoksu ylös, hölkkä alas, juoksu ylös, hölkkä alas ja toisto 2-3x, sitten palautus ja sama setti lopuille liikkeistä.

Liikkeet:

1. Juoksu (Perus juoksuspurtti ylös niin kovaa kuin kintuista pääset)

2. Ankkakävely ( Kädet pään päällä, niin kyykyssä kuin mahdollista, polvet ulospäin ja kävely ylös. Varo ettei selkä pääse liikaa eteen, eli hyvä ryhti ja keskivartalo hallittuna. Huom. Polviin ei kuulu sattua!)

porrastreeni ankkakavely
3. Tasapomppu (Kyykkyhyppy yhden tai kahden portaan väli, ja kyykkäys aina ennen ponnistusta)

porrastreeni

tasapomppu

porrastreeni 2
4. Askelkyykky hypyllä (Yhden tai kahden rappusen yli askelkyykky, ponnista ylös ja hyppää ylös tuoden takajalan polvi eteen ja ylös. Voit tehdä myös normaalin askelkyykyn ilman hyppyä).

porrastreeniIMG_6803

porrastreeniIMG_6805

porrastreeniIMG_6815
Muistathan lämmitellä kroppasi hyvin ennen treeniä, eli kevyttä hölkkää, dynaamisia venyttelyjä. Lonkankoukistajat ja takareidet kannattaa avata nopeilla venyttelyillä ennen treeniä. Treenin loppuun palauttava loppuverryttely, esimerkiksi reipasta kävelyä tai vaikkapa kevyttä pyöräilyä, niin maitohapot saadaan liikenteeseen ja treeneistä palautuminen on näin nopeampaa.

Treeni-iloa ja mahtavaa uutta viikkoa toivotellen,
Nana

Treenivaatteet: David Sportswear
Kengät: Skechers

porrastreeni

 

Tallenna

Tallenna