Terveellinen mutta salliva ruokailu, miltä se näyttää?

Esittelyssä taas viime viikon ruokapäiväkirja, johon mahtuukin taas vähän kaikenmoista. Mökillä tuli grillailtua, on syöty pastaa ja jäätelöä, ja muutama lasi punaviiniäkin on juotu. Kesällä on tullut ehkä jokunen gramma lisää painoa, mutta urheilullisen ja terveen näköisenä kroppa on pysynyt kesäajan herkuttelusta huolimatta.
Toitotan aina sallivan ja rennon ruokailun puolesta, ja olen kävelevä esimerkki siitä, että ainakin ulkoisesti kroppa pysyy kuosissa, vaikka välillä vähän herkkuja suuhun pistääkin. Fyysisesti voisin kuitenkin voida hieman paremmin, ja tässä muutamia seikkoja joita pitäisi vielä enemmän painottaa:

  • säännöllisempi ruokailu, ei 3 aterian päiviä, tai liian pitkiä ateriavälejä
  • enemmän unta, aikaisemmin nukkumaan
  • välttää enemmän kuin 1 alkoholiannoksen nauttimisia, vaikuttaa heti palautumiseen
  • sokeriherkkujen välttäminen

Nämä on kuitenkin sellaisia asioita, jotka toivottavasti muuttuvat tässä syksyn tullessa omalla painollaan. Unirytmi on se kaikista tärkein, joka on nyt vaan pakko muuttaa. Ei enää yökukkumisia koneella, eli kone aikaisemmin kiinni ja kullan kainalossa vaikka enemmän laatuaikaa 😉

Mutta tältä viime viikon ruokapäiväkirjani taas näytti:

Maanantai 25.7.2016

Aamupalaksi pähkinöitä ja banaani, lounaaksi kanapastaa, välipalaksi leipää oliiviöljyn kanssa sekä leipä naudan paistilla, illalliseksi angus steak, salaattia ja riisiä.

Ruokapäiväkirja

Tiistai 26.7.2017

Aamupalaksi Picnicin paahtopaistipatonki, välipalaksi ruisleipä kylmäsavupaistilla, kinkkua ja marjoja, sekä kahvin kanssa pieni pala rahkapiirasta, illalliseksi karitsan sisäfilettä, angus pihviä ja salaattia, jälkiruoaksi Daim jäätelöä ja iltanaposteluna marjoja.

Ruokapäiväkirja 2

Keskiviikko 27.7.2016

Aamupalaksi marjoja ja kinkkua ja ruisleipä kylmäsavupaistilla ja rucolalla, lounaaksi kanasitruunapastaa, rucolan kera, jälkiruoaksi Daim jäätelöä ja kahvia. Naposteluna marjoja, illalliseksi samaa pastaa, salaattia ja hedelmiä, iltanaposteluna pähkinöitä.

Ruokapäiväkirja 3

Torstai 28.7.2016

Aamupalaksi poromunakas, marjasmoothie ja marjoja, lounaaksi kanasitruunapasta, välipalaksi riisikakkuja ja illalliseksi kanaa, marjoja ja riisikakkuja.

Ruokapäiväkirja 4

Perjantai 29.7.2016

Aamupalaksi brunssilla karjalanpiirakoita, luomumunia, vihersmoothie ja tuorepuristettu appelsiini-porkkana-inkiväärimehu. Lounaaksi kanaa, marjoja ja riisikakkuja, välipalaksi karjalanpiirakka kananmunalla, välipalaksi smoothie, vadelmia ja kalkkunaa, illalliseksi kookoskanaa, vihanneksia ja riisiä.

Ruokapäiväkirja

Lauantai 30.7.2016

Aamupalaksi viherprotskusmoothie, lounaaksi kookoskermakanaa, riisiä ja vihanneksia, välipalaksi marjoja, illalliseksi marjoja, bataattiranskalaisia ja kanaa.

Ruokaesimerkit

Sunnuntai 31.7.2016

Aamupalaksi paistetut munat, parapähkinät, puuroa ja kahvia, lounaaksi kookosmaitokanaa ja riisiä, välipalaksi twister mehujää, toisena välipalana mustikoita ja jääkahvia jäätelöllä, illalliseksi pastaa ja jauhelihakastiketta.

Safkat
Treenit ovat olleet taas minimissä hetken aikaa, mutta tällä viikolla tuli käveltyä ja paljon! Mökillä kävin pari kertaa päivässä reippaalla kävelylenkillä, ja ai että kun teki hyvää 🙂

Tällä viikolla tuli syötyä myös paljon marjoja, ja totta kai äidin poimimia, parhautta <3 Aamuisin on tullut otettua myös Foodinin kasviplanktonia, glutamiinia sekä msm-jauhetta, aamumömmöt kunniaan!

Ei muuta kuin leppoisaa sunnuntain jatkoa, mitä sitä tänään syötäisiin?

xo,
Nana

Tallenna