HELMIKUUN TREENIHAASTE + 5 erilaista pikatreeniä

Lupasitko itsellesi vuoden vaihteessa aloittaa taas uuden elämän ja panostaa liikkumiseen? Jos näin on ja lupauksen pitäminen on mennyt enemmän tai vähemmän reisille, ei hätää, helmikuun treenihaaste auttaa sinua saamaan itsesi treenien pariin ja panostamaan omaan hyvinvointiisi!

Tähän haasteeseen et tarvitse edes kuntosalisalijäsenyyttä tai muita kalliita välineitä, ja voit itse valita haasteen tason. Jos et pysty tekemään hikitreenejä, no worries, sinullekin löytyy sopivat tavat liikkumiseen. Ja vaikka olisit kuinka kiireinen, tähän haasteeseen tarvitset vain vartin päivässä. Jos sekin on mahdoton tehtävä, jaa tämä vartti kolmeen osaan. 

HELMIKUUN TREENIHAASTE VAATII VAIN VARTIN PÄIVÄSSÄ

Edellisessä kirjoituksessa puhuinkin siitä, että vartin sovittaminen omiin kiireisiin on vain priorisointikysymys. Eli pitää päättää mikä on itselle tärkeää. Ymmärrettävästi kaikilla ei ole aikaa 5 kertaa viikossa tunti kaksi kerralla huhkia salilla tai muissa harrastuspaikoissa, joten päätinkin luoda helmikuulle oman haasteensa.

Haastan jokaisen siellä ruudun toisella puolella osallistumaan haasteeseen joko kaverin tai puolison kanssa, tai vaikkapa lasten. Saat itse valita millä tasolla liikut, kunhan liikut.

HELMIKUUN TREENIHAASTE + 5 erilaista pikatreeniä

Helmikuun haasteena on siis liikkua vartti päivässä jossakin muodossa. Se voi olla:

 • kotireeni
 • kävely
 • jooga
 • venyttely
 • tanssiminen
 • hiihto
 • pulkkamäki
 • lumityöt
 • saliharjoittelu
 • pyöräily
  jne.

Eli jos et pysty tekemään hikiliikuntaa, kävele edes vartti päivässä. Tai venyttele. Joraa olohuoneessa lempimusiikkisi tahtiin. Voi olla, että se vartti ei enää helmikuun puolessa välissä riitäkään, vaan innostut liikkumaan puoli tuntia päivässä. Ei sekään väärin ole!

Liiku 15 minuuttia JOKA PÄIVÄ

Kaikista tärkeintä on pitää liike ja liikunta säännöllisenä, eli nyt ei riitä että liikut 3 kertaa viikossa, vaan sinun pitää saada itsesi liikkumaan jollain tapaa jokainen päivä viikossa. Vaikka olisit pienessä flunssassa, voit huoltaa kehoa.

Tai jos sinulla on palautuspäivä rankemmista treeneistä, tee jotain palauttavaa vartti päivässä.

treenihaaste

5 ERILAISTA TREENIÄ KOTIIN

Näistä löydät varmasti itsellesi jonkin mieleisen treenin, ja blogin treeni-osiosta löydät treenipostauksia lisää. Myös Instagram-tililtäni (@nanafitofficial) löytyy läjäpäin videoita, joista voit ottaa ideaa ja mallia.

Aloittelijan kotitreeni

12 minuutin kotitreeni

Rasvaa polttava ja kehoa muokkaava kotitreeni

6 minuutin vatsalihastreeni

Polttava ja tehokas pakaratreeni vastuskuminauhalla

HELMIKUUN TREENIHAASTE + 5 erilaista pikatreeniä
Jos kaipaat enemmän kehonhuoltoa ja liikkuvuutta, kannattaa lukaista ja katsoa nämä kehonhuolto-postaukset:

Kehoa avaava treeni

Kankean kangen venyttelyohjeet

10 minuutin liikkuvuustreeni

Liikkeitä ja treenejä tehdessä kannattaa keskittyä myös lihasten oikeaoppiseen aktivoimiseen. Erityisesti vatsalihasten aktivoimisessa on tärkeää saada meidän syvin, poikittainen vatsalihas aktivoitua, ja siihen löytyy ohjeet täältä:

Opettele aktivoimaan vatsalihakset oikein

Moni kokee vaikeaksi myös tuntuman saamisen pakaralihaksiin, jolloin reidet ottavat helposti kaiken työn – ja tulokset. Jos itse kärsit tästä ongelmasta tai olet epävarma saatko pakaralihakset aktivoitumaan kunnolla, kannattaa ehdottomasti tsekata tämä postaus:

Pakaralihasten aktivointi – herätä uinuvat pakaralihakset

HELMIKUUN TREENIHAASTE + 5 erilaista pikatreeniä

Tulen myös tekemään helmikuun aikana treenipostauksia blogiini enemmän, ja nyt kaipaisinkin teidän mielipiteitä ja toiveita, millaisia treenejä haluaisitte? Kotitreeniä, salitreeniä, liikkuvuusharjoituksia? Jätä toiveesi kommenttikenttään niin laitetaan se toteutukseen!

Jos lähdet mukaan, niin jaa somessa kuvia #varttipaivassa #helmikuunhaaste #nanafit , jaan erityisesti Instagramin puolella yllätyspalkintoja kuvien jakaneiden kesken 🙂

Tule mukaan ja haasta myös kaverisi!

Nana-Heikkila

 
Kuvat: Elina Hovinen Endorfiinikoukussa, editointi minä