HELPPO ARKIRUOKA - Italialaiset lihapullat

Tämä maukas mutta helppo arkiruoka on yksi ehdottomista suosikeista verkkovalmennuksieni reseptikirjasta. Toimii sekä valmennettavillani, että itsellä.

Nämä Italialaiset lihapullat sopivat niin hienompaan dinneripöytään kuin arjen keskelle – makuyhdistelmä hivelee makunystyröitä ja tumpelompikin kokki pystyy nämä pyöräyttämään. 

Italialaiset lihapullat – helppo arkiruoka mutta sopii myös juhlaan

Reseptin pystyy toteuttamaan vieläkin terveellisemmin ilman punaviiniä näin halutessaan. Punaviini kuitenkin kruunaa maun, ja sitä voi käyttää erityisesti viikonloppuversiossa, jos ei halua keskellä arkea lisäillä viiniä ruokaan. Itse en koe tätä ongelmana, sillä viinin määrä on kuitenkin hyvin pieni.

Tarvitset:

450 g naudan paistijauhelihaa

800 g tomaattimurskaa

2 rkl pinjansiemeniä

tuoretta basilikaa

valkosipulia

chiliä

2-4 dl punaviiniä (ei pakollinen,

kevyempi versio vesi, tai 50/50)

2 rkl korppujauhetta

2 kananmunaa

HELPPO ARKIRUOKA - Italialaiset lihapullat

Laita kattilaan tomaattimurska, pinjansiemenet, chili, silputtu valkosipuli, vesi/punaviini, mausteet. Anna lämmetä miedolla lämmöllä. Sekoita erillisessä kulhossa jauheliha, kananmuna, basilika, korppujauho, ja mausta seos suolalla ja pippurilla.

Tee reilun kokoisia lihapullia, ja laita kypsymään kattilassa olevaan kastikkeeseen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin tunnin. Tarjoile täysjyvä- tai riisispagetin kanssa.

Bon appetit!

Psst! Jos kaipaat terveellisiä välipalavinkkejä, käy lataamassa 30 välipalan reseptikirja täältä.

Nana-Heikkila