Blogeissa satelee paljon vinkkejä, miten viettää terveellinen ja fitti joulu, mutta onko niillä muutamalla päivällä oikeasti niin paljon väliä, että se olisi kaiken touhottamisen arvoista? On tietysti eri asia mässäillä jouluaatosta loppiaiseen, mutta jos ruokailujen kanssa ottaa 2-3 päivää vähän iisimmin, se ei vielä venettä kaada.

Vaaka saattaa pompsahtaa ylös pelottavan suuren lukeman, mutta hyvät ihmiset muistakaa, että tästä lukemasta suurin osa on nestettä. Tämä määrä ei siis automaattisesti jää lanteille, vaan terveellisen ja aktiivisen elämäntavan palatessa nestekertymätkin saavat kyytiä!

pitääkö joulunakin olla fitti?

Syötkö vain siksi koska jouluna ”saa”?

Se mitä jouluna kannattaa miettiä, on oma hyvä olo. Jos puputat kinkkua ja jouluherkkuja kitusiin kuin viimeistä päivää, ei olokaan varmasti ole parhaasta päästä. Itse en kiellä itseltäni mitään, kuten en normaalistikaan, mutta mietin kuitenkin omaa ja vatsani hyvinvointia. En halua posauttaa vatsaani syömällä liian montaa joulutorttua, tai pitämällä sokerikarkelot, koska tiedän, että jouluni tulisi olemaan hyvin tukala sen jälkeen.

Nautiskelen rauhallisesti muutaman suklaakonvehdin tai raakasuklaan kerralla sen sijaan, että ahmisin näitä hätäpäissä kaksin käsin, koska jouluna “saa”.

wellbeing pienetshutterstock_107843357

Kohtuudella kaikkea

Jouluna on mielestäni parasta se, että ruokaa on koko ajan saatavilla, ja sitä ei tarvitse kerralla syödä niin paljon, että joulupöydästä pyörii pois. Jouluaterialla ei tarvitse lähteä keulimaan sillä, kuka syö eniten kinkkua ja mättöjä.

Normaalisti omaan jouluun kuuluu se, että kinkusta voi käydä välillä höyläämässä siivun tai pari. Ähkyssä sitä ei tule tehtyä, tai se tulee tehtyä silti, mutta jo valmiiksi pahoinvointisena. Kannattaa kuitenkin yrittää pitää jonkinlainen ateriarytmi jo ihan ruoansulatuksenkin takia, mutta jos yhtenä iltana tulee napsittua vähän väliä jotain suuhunsa, ei siitä kannata stressiä ottaa.

Itse vietän tämän joulun vanhemmillani, jossa perinteisesti on vaikka ja mitä tarjoilua ja vatsan saisi kipeäksi jo ennen ruokailua jos innostuisi napostelemaan kaikkia pikkusuolaisia ja herkkuja. Yritän silti säilyttää kohtuuden rajat, ja jos oikein tukalaa tulee, käytän näitä apuja turvotukseen joista olen kirjoitellut aikaisemmin blogissani.

Koko jouluksi ei kannata kuitenkaan sinne sohvan perukoille unohtua, sillä liikkuminen helpottaa myös ruoansulatuksen toimintaa, ja helpottaa kummasti oloa ja virkistää. Mitään hikiliikuntaa ei tarvitse lähteä tekemään, mutta jo rauhallinen kävelylenkki piristää ja helpottaa mahdollista ähkytilaa. Kannattaa lähteä siis vaikka koko perheen voimin ulos happihyppelylle, jouluruoatkin maistuvat tuplasti paremmalta sen jälkeen!

Rauhallista joulun aikaa <3

Nana-Heikkila

 

 

 

Psst!

Jos mielit tehdä ensi vuonna pysyviä muutoksia hyvinvointisi eteen ja haluat jättää turhat stressit ruokailuista, kalorien laskemisesta ja kymmenistä hikitreeneistä, suosittelen lämpimästi jo tuhannen naisen (ja muutaman miehen) käymää LIFEFIT verkkovalmennusta. Alta löydät muutaman valmennettavan kokemuksia yhteisestä 8 viikon matkastamme:

”Kurssi oli kaikkea mitä toivoin ja vielä paljon enemmän! Ihan uskomaton tietopaketti ja mieletön tsemppaus. Se että itse vastasit meidän kaikkien kysymyksiin oli aivan korvaamatonta. Ihanaa on ollut huomata oma kehitys, niin se fyysinen mutta myös psyykkinen. Olen saanut paljon rentoja tapoja hyvään elämänhallintaan, ei mitään tiukkaa ruoskimista, kuureja tai rajoittamista. Vaikutukset näkyvät ihan kaikilla elämän osa-alueilla, esim. töissä jaksamisessa ja parisuhteessa.”

”Ruusuja ehdottomasti Nanan ajatusmaailmasta, pidin paljon järkevistä ja realistisista ohjeistuksista, joiden pääpaino oli laihduttamisen sijaan aidosti hyvinvoinnissa. Itselläni ei ollutkaan tarkoituksena pudottaa painoa, vaan askeltaa pikkuhiljaa kohti parempaa oloa. Erikoismaininnan haluan antaa siitä, että valmennuksessa pureudutaan hyvinvointiin niin monipuolisesti eri osa-alueilla. Tein useita oivalluksia siitä, kuinka eri asiat vaikuttavat hyvinvointiini sekä terveyteeni, ja kuinka niitä muuttamalla voin parantaa oloani. Näin perusliikkujana huomasin, että kun liikuntaa ja treenimuotoja vähän järkevöitti (käyttämättä siihen kuitenkaan juurikaan enempää aikaa kuin ennen), kroppani vahvistui ja kykenee sellaiseenkin, mihin en ollut edes kuvitellut sen pystyvän. Energiataso nousi huomattavasti ja jaksaminen parantui, kun keho alkoi saada tarpeeksi ravintoa, oikeanlaista sellaista. Kiitos valmennuksesta, olen levittänytkin jo sanaa ystävilleni siitä, että olen löytänyt sellaisen valmentajan, joka kykenee valmentamaan monentasoisia nimenomaan monipuolisesti, kannustavasti ja tsempaten, luomatta paineita onnistumisesta. Mielessäni nyt päällimmäisenä seuraavia ajatuksia: rakasta kehoasi ja itseäsi, etene omalla tasollasi, pienikin teko hyvinvoinnin parantamiseksi on parempi kuin ei mitään… Kiitos!”
”Kiitos ihanasta kahdeksasta viikosta. Sain paljon uusia eväitä omaan arkeen ja silmät avautuivat taas kerran sille, että tämä homma on monipuolista tekemistä, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Itselle armollisuus on ollut omalla listalla jo pidempään ja sinä Nana toimit sen suhteen ihan loistavana tsemppi-esimerkkinä. Sun innostava tyyli imaisee mukaansa”
”Kiitos Nana kokonaisvaltaisesta kurssista! Nimenomaan tykkään asenteestasi, kun katsot hyvinvointia koko elämän kattavana voimana. Ja tämä näkyi kurssin sisällössä, jossa huomioitiin hyvinvointia kokonaisuutena. Kaikki osa-alueet vaikuttavat kuitenkin toisiinsa.”
”Olen erittäin tyytyväinen kurssiin! Kurssi piti lähtökohtaisesti sisällään paljon minulle jo tuttua tietoa ravinnosta ja liikunnasta, myös paljon uusia oivalluksia. Mutta kurssin myötä olen saanut asiat pääkopasta käytäntöön! Mahtavaa kun tässä hommassa ei anneta mitään valmista ”syö tämänverran viikossa” juttua vaan oikeasti itse saa rakentaa oman tiensä omaan terveyteen. Ja luojan kiitos ei mittään maitorahkaa missään!!! 😀 Painoa on lähtenyt -6kg ja lihaskunto parantunut huomattavasti. Tästä on hyvä alkaa! Rakastan Nanan tyyliä toimia terveyden edistäjänä! Kun ihan kotonakin saa aikaan jo niin paljon. Ei enää mitään tekosyitä. Kiitos!”

LIFEFIT – Pysyvää hyvinvointia verkkovalmennus on nyt -30% ja kaupan päälle saat NanaFit vastuskuminauhapaketin. Tule mukaan onnistumaan hyvinvoinnin kokonaisvaltaisimpaan valmennukseen!

hyvää joulua

 

Tallenna