Loma – aika rauhoittua vai treenata kovaa? 

Treenaatko sinä lomalla? Loma merkitsee meille kaikille erilaista ajanviettoa, toiset suosivat totaalilepoa ja rentoutumisesta, kun taas osa meistä viettää lomansa aktiivisemmin. On tärkeä kuunnella omaa kehoa ja arvostaen antaa sille sitä mitä se tarvitsee.

Jos loman alkaessa on takana hektinen työrupeama tai muuten kuormittava elämäntilanne, niin voi olla hyvä idea keskittyä kehonhuoltoon ja kevyeen liikuntaan esimerkiksi luonnossa kävelyn muodossa. Jos olet jo valmiiksi ylirasittunut, on tärkeää laskea kierroksia, jotta kehosi ja mielesi pääsee oikeasti palautumaan.

Jos taas tunnet itsesi energiseksi, loma on parasta aikaa omien rajojen tutkimiseen ja rikkomiseen!

Tee liikkumisesta hauskaa!

Kokeile uusia lajeja, tee ne pari ekstra toistoa salilla, treenaa ulkona perheen ja ystävien kanssa, kävele luonnossa paljain jaloin ja kokeile mahdollisimman paljon uusia ärsykkeitä kehityksen lisäämiseksi. Tärkeintä on pitää hauskaa ja nauttia hetkestä, turhia stressaamatta.

Varsinkin keskikesällä aurinko polttaa tukalan kuumasti keskellä päivää, joten treeni kannattaa ajoittaa joko aikaiseen aamuun tai sitten auringonlaskun aikaan tai iltaan. Vettä kannattaa myös varata reilusti mukaan, koska kropasta poistuu hikoillessa huima määrä nestettä.

Oli tilanteesi sitten mikä tahansa, on hyvä lisätä jonkinlaista liikettä jokaiseen päivään, sillä meidän kehomme on luotu liikkumaan. Tässä ohjeet sinulle pikatreeniin, jonka voit tehdä vaikka rannalla, mökillä tai esimerkiksi juoksulenkin ohessa. Voit tehdä liikkeet joko toistomäärillä tai sitten aikaa
vastaan.

Lomalaisen pikatreeni

Voit valita yhden vatsaliikkeistä (5, 6, 7) tai tehdä kaikki putkeen saadaksesi kunnon poltteen coreen. Toistomäärät 15x/liike, tai sitten 45 sekuntia töitä ja 15 sekuntia lepoa liikkeiden välissä, kierrosmäärä 2-4.

1) Askelkyykkykävely takapotkulla

Pikatreeni

Askelkyykky potkulla

2) Punnerrus

pikatreeni 2

pikatreeni 3

3) Tasahyppy eteenpäin

pikatreeni 4

pikatreeni 5

4) Dippi

pikatreeni 6

pikatreeni 7

5) Jalkojen ojennukset istuen

pikatreeniIMG_5854

pikatreeniIMG_5855

6) Vartalon kierto istuen

pikatreeniIMG_5857

pikatreeni 8

7) Jalkojen ojennukset vuorojaloin

Hiki virtaamaan ja treeni-iloa!

Jos kaipaat lisää tehokkaita ulko-, koti- ja kesätreenejä käyttöösi kesän ajaksi, suosittelen lämpimästi erittäin kehuttua kesätreenipakettiani, josta löydät ohjeet ja videot 46:sta treenistä, mukaan lukien alkulämmittelyt, kehonhuollot, HIIT treenit ja rauhallisemmat voimaharjoitukset.

Treenit kulkevat mukanasi netissä minne tahansa menetkin. Treenipaketti on nyt kesäkampanjahintaan, ja treenit jäävät käyttöösi aina syyskuun loppuun asti!

Tutustu treeneihin täältä.

Nana-Heikkila

Tallenna

Tallenna