Myrkytätkö itsesi vertailemalla itseäsi muihin?

Yksi suurimmista virheistä, tai oikeastaan turhimmista virheistä on itsensä muihin vertaaminen.

Oli kyseessä sitten ulkonäkö, treenaaminen, työtilanne tai parisuhteet. Se on yksinkertaisesti täysin hukkaan heitettyä energiaa ja turhaa mielipahaa. Loppupeleissä me olemme vastuussa vain omista teoista, pystymme vaikuttamaan vain omaan tekemiseemme, joten turha miettiä, mitä naapurissa tapahtuu. Ja vaikka ruoho vaikuttaisi olevan vihreämpää siellä, sitä se loppupeleissä tässäkään tapauksessa harvoin on.

Vertailu on energianhukkaa

Pystyn kokemuksen syvällä rintaäänellä kertomaan miten vapauttavalta se tuntuu, kun enää ei tarvitse verrata itseään muihin. Miten helpottavaa se on, kun ei tarvitse tuhlata energiaa siihen, miten hyvin Lissu saman asian tekee, vaan pystyy keskittämään energiansa ja tekemisensä vain ja ainoastaan omaan tonttiin. Lissu tekee ehkä täydellisen raakakakun, mutta mitä sitten? Sinun bravuuri on ehkä lihapata, tai herkulliset muffinsit.

Myrkytätkö itsesi vertailemalla itseäsi muihin?
Ryhmätreenejä vetäessäni sanon aina, että tehkää oma treeninne, älkää kiinnittäkö liikaa huomiota mitä vieressä tapahtuu. Toki positiivista vaikutetta tai kiritystä voi vierustoverista ottaa, mutta negatiivisiin fiiliksiin ei kannata lähteä. Koskaan ei tiedä miten kauan toinen on tätä ennen treenannut, ja millainen hänen taustansa on.

Älä vertaa

Kadehditko vai kysytkö neuvoa?

Vaikka toinen vaikuttaisi kuinka superihmiseltä, ei asiasta kannata harmistua. Et tiedä mitä kulisseissa tapahtuu, ja millainen sekasorto taustalla voi olla. Tai ehkä voit kysyä tältä ”superihmiseltä” neuvoa, kuinka hän saa kaikki tuhat ja yksi asiaa tehdyksi? Hänellä voi olla hyödyllisiä vinkkejä joilla itsekin saat helposti helpotusta arjen pyörittämiseen.

"The only person you should try to be better than, is the person you were yesterday"

Olen aikaisemmin kirjottanut kateudesta, ja siitä miten itse olen päässyt asian yli. Siinä missä aikaisemmin olin totaalisen umpivihreä kateudesta, tänä päivänä käännän kateuden positiiviseksi energiaksi, inspiraatioksi ja motivaattoriksi. Ja se onkin ainoa asia tai syy, minkä takia kateellisuus edes kannattaa. Puskemaan itseään eteenpäin. Ei vajoamaan itsesäälin syövereihin.

COMPARISON is the thief of JOY - Franklin Roosevelt

Eli mitä jos seuraavan kerran kun kateuden pistos, ärsyyntyminen tai turha energian tuhlaaminen naapurin Lissun tekemisiä kohtaan meinaa nousta, jätetään ne omaan arvoonsa ja keskitytään omaan tekemiseen?

Myrkytätkö itsesi vertailemalla itseäsi muihin?

"Don't compare yourself with others. Instead, recognise what makes 
you happy and focus your energies on doing that well enough"

Nana Heikkilä

Tallenna

Tallenna

Tallenna