Muutostarina

Upean muutostarinan takana on 47-vuotias Mia, joka reilu 2 vuotta sitten kyllästyi omaan huonoon oloonsa, sekä myös 1-tyypin diabeetikkona pelkäsi lääkeuhkaa kolesteroli- ja veranpainelääkityksistä.

Nyt Mia on tehnyt ällistyttävän muutoksen niin fyysisesti kuin henkisesti, ja kertookin, että nykyään hän on onnellisempi, hyvinvoivempi, energisempi ja hän on löytänyt itseluottamuksensa. Kyse ei ole siis vain pintapuolisista muutoksista, vaan oikeasti sisäistetyistä asioista, itsensä oppimisesta ja mikä tärkeintä, itsensä hyväksymisestä. Tällaista kokonaisvaltaista muutostarinaa on ollut upeaa päästä seuraamaan ja toki myös vaikuttamaan siihen, ja tällaisia tarinoita on myös mieletöntä päästä jakamaan muille motivaation lähteeksi.

Mistä kaikki alkoi?

Reilu 2 vuotta sitten, vuonna 2016 Mia oli loppukesän ja syksyn treenaillut blogini 3 kuukauden ilmaistreeniohjelmaa jonka julkaisin blogissani kesällä 2016, ja hänen sanojensa mukaan minun energisyys, aitous, ammattitaitoisuus mutta myös ihmisläheinen ja rento lähestymistapa hyvinvointia kohtaan tempaisi mennessään.

“Siinä vaiheessa, kun elämäntapamuutos on edessä, ei kaipaa liian tiukkaa raippaa, vaan armollisempaa linjaa, jossa jokainen hyväksytään juuri niistä lähtökohdista kuin on, ja jokainen saa tehdä omalla tasollaan ja aikataulullaan muutokset. Nanan armollinen ja lempeä, mutta silti kannustava asenne motivoi hyppäämään mukaan myös 2 vuotta sitten lanseerattuun LIFEFIT verkkovalmennukseen”, Mia kertoo.

LIFEFIT verkkovalmennuksessa käsitellään hyvinvointia kokonaisuutena, eli siinä perehdymme niin uneen, palautumiseen, stressinhallintaan, ravintoon, liikuntaan ja aineenvaihduntaan. Valmennuksessa edetään viikko kerrallaan ja tietoa tulee tipoittain. Treeniohjeita ja videoita on niin kotiin kuin salille, sekä kehonhuoltoon. Tämä pala kerrallaan eteneminen oli Mian mukaan hänelle se motivaatiota ylläpitävä asia, jolloin kiinnostus ei päässyt lopahtamaan heti ensimmäisen 2 viikon jälkeen, miten normaalisti oli useasti käynyt.

“Kun tietoa tulee vähän kerrallaan, aikaisempaa ehtii sulatella ja ottaa myös asioita käytäntöön muutama kerrallaan, ja sitten sitä jo odottaakin innolla että mitä seuraava päivä tai viikko tuo tullessaan. Mielenkiinto pysyi yllä koko valmennuksen ajan, ja on pysynyt yllä viimeiset 2 vuotta”, Mia naureskelee.

Suurimmat muutokset?

Kysyessäni Mialta mitkä ovat ne suurimmat muutokset mitä hän on 2 vuoden aikana tehnyt, hän listaa seuraavia asioita:

 • Ruokailu on muuttunut kaikista eniten: ennen ruokailu oli epäsäännöllistä, vaikka 1-tyypin diabeetikolle säännöllinen ruokailu on tärkeää. Aikaisemmin tuli syötyä ja pistettyä insuliinia mutulla, mutta nykyään säännöllinen ruokailurytmi 5-6 päivässä pitää olon hyvänä, ja verensokereita on helpompi myös tarkkailla itse (Mialla on käytössä Freestyle Libre jota lukee kännykällään)
 • Herkkuja ei tee enää mieli entiseen tapaan, ja muutenkin olo on energisempi, on energiaa treenata ja energiaa olisi vaikka muille jakaa
 • Vatsaturvotukset ja -vaivat ovat kadonneet, eikä ruoan jälkeistä nuukahdusta enää tule
 • Verensokeri ei nouse enää samalla tapaa ylös kuin aikaisemmin
 • Vastustuskyky on noussut terveellisten elintapojen myötä ja sairastelukierre on katkaistu. Aikaisemmat jatkuvat poskiontelontulehdukset (jopa 5 krt vuodessa) ovat loppuneet – viimeisin oli marraskuussa 2016.
 • Liikkumisen Mia on aloittanut jo yli 4 vuotta sitten, mutta valmennuksen myötä liikunta muuttui monipuolisemmaksi, hän lisäsi enemmän kehonpainoharjoittelua sekä myös kehonhuoltoa
 • Verenpaineet tippuneet, ja tämä toi heti hyvää oloa ja kannustusta jatkamaan
 • Kolesteroli on tullut alas (kokonaiskolesteroli 5 ->4,2 ja huono on tippunut 3:sta 2,2)
 • Entinen huono olo ja koko ajan läsnä ollut ”paska fiilis” on kadonnut
 • Uneen tullut suuri muutos, aikaisemman 6h yöunien tilalla nykyään unta kertyy 7,5-8 h ja aamulla olo on niin virkeä, että jaksaa ihan eri tavalla
 • Jopa lääkäri oli ihmeissään positiiviseen suuntaan muuttuneista arvoista!

Mia kertoo, että henkinen muutos on ollut isoin: ”olen nykyään paljon iloisempi ja nipotus on jäänyt historiaan. Tutut ja läheiset ovat ihmetelleet, kun eivät ole koskaan nähneet minua näin iloisena, että olenko enää edes sama ihminen! Myös itsetunto ja itseluottamus ovat nousseet. Kun itsellä on hyvä olla, kannustus tuo motivaatiota, tai kun kykenee tekemään treenit tms niin itseluottamus kasvaa. Kun näkee, että sokerit pysyy aisoissa, siitä saa energiaa ja tuntee pystyvänsä”.

NANAFIT TREENIPAIVA

NANAFIT TREENIPAIVA

NANAFIT TREENIPAIVA

NANAFIT TREENIPAIVA

Pitää itse olla valmis muuttumaan

Mia painottaa omassa muutostarinassaan sitä, että muutoshalu täytyy lähteä itsestä. Muutokset eivät tapahdu itsestään, vaan niiden eteen täytyy tehdä töitä. Kukaan ei voi näitä asioita toteuttaa puolestasi. Alkuun uuden suunnan ottaminen elämässä voi tuntua työläältä, mutta se myös palkitsee nopeasti.

Motivaattorit ja syyt muutokselle kannattaa tehdä itselle selväksi heti alussa. Sisäiset motivaatiotekijät ovat pysyvämpiä kuin ulkoiset. Eli muutosta kannattaa lähteä tavoittelemaan oman itsensä takia, ei esimerkiksi ympäristöstä tulevan paineen takia.

Nanan vinkit motivaation etsimiseen:

 • Haluatko pystyä leikkimään lapsesi/lastesi/koirasi kanssa enemmän?
 • Haluatko panostaa omaan terveyteesi, kenties taistella lääkeuhkaa vastaan?
 • Haluatko pitää toimintakykyäsi yllä?
 • Haluatko lisäenergiaa arkeesi, työhösi, parisuhteeseesi, perhearkeen?

 

Valmennuksen myötä monet asiat ovat muuttuneet Mian elämässä, ja näiden 2 vuoden aikana välillä ollaan innostuttu myös vähän liikaa. Olenkin joutunut välillä toppuuttelemaan ja muistuttamaan Miaa siitä, että keho tarvitsee myös lepoa ja levossa keho palautuu. Myös kehonhuollon tärkeys nosti konkreettisesti päätään kun keho alkoi oirehtimaan kireyksistä, mutta nykyään Mia tekee joka toinen päivä kehonhuoltoa ja keho voi hyvin.

Mian polku

Yhteistyössä Nanafitin kanssa:

2017 tammikuussa 8 viikon Lifefit verkkovalmennus kohti pysyvää hyvinvointia
2017 keväällä FIT with Nana kotitreenivalmennus, jossa Nana treenaa alusta loppuun mukana, hyvä jatke Lifefitille kun kuntoa on hieman kasvatettu
2018 alkuvuonna FIT with Nana 2 jatkovalmennus
2018 kesällä Nanan kesätreenipaketti (45 erilaista treeniä ja kehonhuoltoa)
2018 syksyllä Raikas ravintovalmennus, joka sisältää painetun ravinto-oppaan, painetun reseptikirjan ja motivaatioluentoja

Mia kertoo, että kaikki valmennukset ovat olleet todellakin kokonaisvaltaista hyvinvointia, kun keskitytään niin moneen asiaan, oli se sitten ruokailu, liikunta, aineenvaihdunta, stressi…. Kaikki nämä ovat diabeetikon elämää helpottavaa!

“Vähän itseä on pelottanut ajatella, missä olisin jos en olisi sinua löytänyt silloin reilu 2 vuotta sitten. Se oli sellainen herätys itselle, jolloin aloin hoitamaan itseäni ja myös diabetesta ihan oikeasti ja nyt sen hyväksyminen ja käsittely on äärettömän paljon helpompaa”.

Mian mukaan Raikas ravintovalmennus kolahti niin henkisesti kuin fyysisesti, ja se toimi eräänlaisena loppusilauksena, miten toimia missäkin tilanteessa. “Tämäkään ei olisi onnistunut ilman sua ja Raikasta. Olen aika eri ihminen tuon jälkeen. Nyt kyllä ihan oikeesti halaisin jos voisin, huh! Tämän viimeisen kahden kuukauden aikana olen saavuttanut myös sellaisen henkisen hyvinvoinnin olotilan ja voimavaran, jota en edes tiennyt olevan. En oikeastaan tiedä mitä on tapahtunut, mutta jotain hyvää se on. Ja kaikki muutkin opettamasi asiat vielä päälle.”

Mistä apua muutokseen nyt ja jatkossa?

Näin valmentajan näkökulmasta Mian tarinassa on ollut kaikki tarvittavat palikat onnistumiseen: oma muutoshalu, motivaatio, halu oppia, kärsivällisyys, innostus, perheen tuki… Ja näiden lisäksi Mia listasi vielä verkkovalmennuksen ryhmän tuen tärkeäksi lisäksi, ja sen hyväksyvän ilmapiirin mikä valmennuksissa vallitsi aina – ei ollut tyhmiä kysymyksiä ja kaikki tsemppasi “hädän” hetkellä! Ja Nanalta sai aina vastauksen joka kysymykseen.

Mia tekee edelleen kuukausittain Lifefit valmennuksen hyvinvointikartoitusta, josta helposti näkee, jos jokin hyvinvoinnin osa-alue jää vähemmälle huomiolle. “Se on sellainen helppo tarkistuskysely, jonka mukaan voi korjata suuntaa jos on erehtymässä polulta”, Mia jatkaa.

Mialta löytyy myös 2 mappia valmennusmateriaalia, johon hän on tulostanut kaikki tarvittavat ohjelmat, vinkit, oppaat ja tehtävät. Näihin on aina helppo palata, jos jotain kysymyksiä tulee. Näistä voi myös kysyä FB ryhmissä, joihin jää ikuinen jäsenyys.

NANAFIT TREENIPAIVA

MIA ANSAITSI ERIKOISMAININNAN KESÄN NANAFIT TREENIPÄIVÄSSÄ, ITKU TULI MOLEMMILLA!

NANAFIT TREENIPAIVA

NANAFIT TREENIPAIVA

Mian loppukommentit Raikas ravintovalmennuksesta:

 • Sun videot oli kuin mulle tehty, välillä nauroin ja välillä itkin (hyvällä tavalla)– miten nämä voikaan osua niin oikeaan kohtaan!
 • Mun muumit ottaa vastaan paremmin videolla kun joku puhuu ja selittää innostavasti, kuin että lukisin tekstit – asia vaan avautuu ja pystyy itse käsittelemään sitä niin paljon paremmin
 • En vaan osaa selittää mutta koin että mun henkinen hyvinvointi sai tästä niin paljon voimaa ja osaa tällä hetkellä ajatella kaikkia asioita järkevämmin ja rennommin
 • Olen kasvanut tässä 8 viikon aikana entistä vahvemmaksi niin henkisesti kuin ruumiillisestikin: herkäksi, osaan nauraa itselleni ja omalle pöhköilylle, onnellisuusmittari vaan on 110 %
 • Olen myös oppinut syömään huomattavasti enemmän ja treenaamaan vähemmän, mulle se 4 krt viikossa riittää vallan hyvin + työmatkat
 • Tämä syvensi mun tietämystä jo aiemmilta vuosilta ja osaan syödä jo huomattavasti paremmin eri treenien ympärillä, siis niin mahtava opus kun vaan voi olla
 • Meillä on lauantaisin nykyään myös perheen yhteinen suunnittelu ruokapalaveri, kun jokainen saa päättää seuraavan viikon ruokia = yhteistyö jyrää ja lompakko kiittää
 • Kävin eilen vaa’alla – ja se näytti n. 5,5 kg vähemmän kuin tuolloin kun vaa’an laitoin kaappiin valmennuksen alussa
 • Reisistä kaventunut kummastakin – 3,5 cm – uumasta – 4 cm, vyötäröltä 4 cm,  pebasta -2 mutta niiden muoto on muuttunut
 • Voisi sanoa, että kävin terapiaistunnoillakin, kun kuuntelin videosessioita ja tajusi kuin hölmösti itse itseään ja muitakin kohtelee, ihan vaan sen takia  että itselle saa huonon olon ihan pikkiriikkisestäkin asiasta. Ja nuo opukset ovat kokonaisuutena aivan mahteja!
 • Tämä oli varmaan se perehdytys jolla tämän mamman aivot ymmärsi oikeasti mitä on syödä oikeaan aikaan, oikeaa ruokaa niin että elämä hymyilee ja elimistö voi loppua kohden äärimmäisen hyvin
 • Kehun sinua paljon, mutta ilman sinua en siis olisi saavuttanut näitä kaikkia mitä näiden vuosien varrella on tapahtunut. Olen löytänyt hengenheimolaisen, joka oikeasti välittää meistä kaikista vaikkei tunnetakaan paremmin.

Mitä muutos vaatii?

Mia suosittelee kaikille muutosta haluaville kärsivällistä asennetta ja ymmärrystä siihen, ettei muutokset tapahdu yhdessä yössä. Tärkeää on, että rinnalla on joko kannustava valmentaja tai kannustava perhe/ystävät/läheiset. Muutosmatkalla tärkeää on huomioida myös muutkin muutokset kuin ulkoiset – nämä ovat ne todelliset syyt jotka puskevat jatkamaan ja pitävät motivaatiota yllä!

Lifefit tuli silloin 2 vuotta sitten myyntiin ja siitä koin että tässä on se, millä jotain voin saada aikaan omassa päässäni. Se vei minut mukanaan ihan totaalisesti. Remmissä ollaan edelleen – nyt vaan fiksumpana, hyvinvoivana, onnellisena ja itseluottamuksen löytäneenä. Tämä loppuhuipennus tuli kyllä Raikkaan ansiosta.

Tämä on vaan niin paljon helpompaa nykyään, kun ei tartte laihduttaa, vaan hyvää oloa ylläpitää ja vähän kuitenkin kehittyä, ettei tule tylsää ;)”

muutoskuvat

Haluatko sinäkin onnistua?

Jos sinä kaipaat tukea, ohjausta, ammattitaitoista ja kannustavaa valmentajaa ja valmennusympäristöä itsellesi, LIFEFIT hyvinvointivalmennus  starttaa  2.9.2019, aloitusmateriaalit ovat saatavilla jo nyt, ja RAIKAS ravintovalmennus starttaa 9.9.2019. 

Kummatkin valmennukset ovat vielä early bird hintakampanjassa.

Jos mietit missä järjestyksessä tai mikä valmennus sinulle sopisi parhaiten, suosittelen aloittamaan LIFEFIT valmennuksesta, joka on kattava perehdytys kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, ja tässä valmennuksessa voit ottaa halutessasi mukaan joko salitreenit tai kotitreenit, tai sekä että. Kummatkin valmennukset käyvät myös yhdistettäväksi muuhun harrastukseen.

Hyppää mukaan LIFEFIT valmennukseen

Hyppää mukaan RAIKAS ravintovalmennukseen

FIT with Nana kotitreenit sopivat jo hieman peruskuntoa omaavalle, mutta näitäkin treenejä pystyy muokkaamaan omalle tasolle sopivaksi.

Valmennuksiin pääset mukaan myös liikuntaeduilla. Sähköisellä liikuntaedulla maksaessasi etsi palveluntarjoajaksi Nanafit Oy ja lähetä maksusta kuitti info(at)nanafit.fi niin saat paluupostissa tunnukset valmennusympäristöön. Jos maksat liikuntaseteleillä, lähetä sähköpostia info(at)nanafit.fi niin saat lisäohjeistuksia.

Blogistani löytyy myös paljon treeni- ja hyvinvointivinkkejä, jos et ole vielä valmis osallistumaan valmennukseen. Jos kuitenkaan yhtään mietityttää, voit lukea lisää onnistuneiden kommentteja valmennusten sivuilta, ja voit lähettää minulle kysymyksiä info@nanafit.fi.

Loppuun haluan vielä kiittää Miaa, joka on huikealla esimerkillään näyttänyt, että mikä tahansa on mahdollista kun omaa halua ja tahdonvoimaa löytyy. On ollut mieletöntä päästä tutustumaan tähän super naiseen, ensin verkossa ja viime kesänä Nanafit treenipäivässä, sitten tekemässäni haastattelussa ja nyt vielä erään uuden televisio-ohjelman kuvauksissa.

Upea nainen isolla sydämellä, kiitos Mia, olen sinusta niin ylpeä! <3

Nana-Heikkila

 

 

 

Huom! En itse ole lääkäri, joten en valmenna tai anna ohjeita sairauden hoitoon. Valmennuksen opit ovat kuitenkin tieteellisiin tutkimuksiin pohjautuvia, joten nämä auttavat parantamaan yleistä hyvinvointia ja vireystilaa. Sairaudenhoitoa koskevissa kysymyksissä tulee kääntyä oman lääkärin puoleen.

NANAFIT TREENIPAIVA

NANAFIT TREENIPAIVA