Helpot ja herkulliset proteiini muffinssit

Nopesti tehtävät, helpot, herkulliset mutta terveelliset proteiini muffinssit, totta vai tarua? Täysin totta! Näiden tekemisessä ei haittaa, vaikka yleensä peukalo olisi keskellä kämmentä leivontahommissa 😉

Muffinssit sisältävät sopivassa suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja sekä hyviä rasvoja. Erillistä makeutusta ei tarvita, toki halutessasi voit sujauttaa sekaan hieman hunajaa tai vaikkapa steviaa. Jos haluat lisämakua muffinsseihin, laita sekaan erilaisia marjoja, tai vaikkapa kookos nibsejä!

Helpot ja herkulliset proteiini muffinssit

Proteiini muffinssit kookosvivahteella (6 muffinsia, 2 annosta)

2 pehmeää banaania
1 kananmuna
1 dl Foodin vanilja heraproteiini
1,5dl kookosjauhoja (Foodin)
0,5 tl ruokasoodaa
loraus makeuttamatonta mantelimaitoa
2 rkl kookosöljyä

Blendaa kaikki ainekset sekaisin ja tasaiseksi massaksi, ja annostele muffinssivuokiin. Jos haluat tehdä isompia muffinsseja, tuplaa määrä.

Paista noin 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia riippuen muffinssien koosta. Voit kokeilla hammastikulla kypsyyttä, eli massaa ei pitäisi jäädä tikkuun kun upotat tikun keskeltä läpi.

muffinssit
Muffinssit ovat ihanan makeita ja kosteita, ja näitä voi mutustella useammalla välipalalla päivän aikana. Muffinssien suht korkean rasvamäärän takia energiaa riittää pitkälle, mutta määrä kannattaa huomioida kokonaisenergiansaannissa, eli välttämättä erillisiä rasvanlähteitä ei paljoa tarvita.

Ravintoarvot 6 kpl:

proteiinit 36g, hiilihydraatit 60g, rasva 33g, kalorit 680 kcal

Ravintoarvot 1 kpl:

proteiinit noin 6g, hiilihydraatit noin 10g, rasva 5,5g, kalorit 110 kcal

FOODIN alennuskoodi

Koodilla NANA20 saat Foodinin verkkokaupasta 20 prosentin alennuksen kaikista tuotteista.

terveelliset muffinssit

Nämä olivat sen verran maistuvia ja maukkaita, että maistui myös (luvatta) perheen karvanaamoillekin. Yön hiljaisina tunteina boxeriherramme oli löytänyt tiskipöydältä jäljelle jääneen muffinssin, ja sehän maistui papereineen päivineen!

Herkullista viikon jatkoa,

Nana-Heikkila

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna