kauralettu

Kukapa ei letuista tykkäisi? Lettukestejä tulee kuitenkin harvemmin pidettyä, vaikka itse asiassa letuthan ovat ihan terveellistä ruokaa, varsinkin jos niitä tuunaa vähän proteiinirikkaammaksi ja valitsee päälliset oikein!

Letuista on tehty monenmoisia variaatioita, on proteiinilettuja, banaanilettuja ja nyt myös testasin proteiinipitoista kauralettua. Täydellinen aamu- tai välipala, joka sopii myös iltaan, koska letun sisältämä kaura rauhoittaa vatsaa. Hiilihydraatteja on hyvä syödä yötä vasten, varsinkin jos on treenannut illalla.

Jossain vaiheessa tuli tosiaan tehtyä proteiinilettuja ilman hiilihydraattia (lukuunottamatta päällisiä kuten banaania ja marjoja), mutta aktiiviset ja treenaavat naiset tarvitsevat hiilihydraatteja, joiden pitäisi melkeinpä toimia pääsääntöisenä energianlähteenä. Kaura on hyvälaatuinen hiilarin lähde, ja hellii ainakin omaa vatsaani. Mieluummin syön kuitenkin kauralettuja kuin vetelen puuroa, ellei kyse ole Snickers tuorepuurosta, nam!

Herkullinen kauralettu jossa on ravintoarvot kohdallaan!

Herkullinen proteiinipitoinen kauralettu

Sisältää mainoslinkkejä

1 dl kauraleseitä
0,5 dl Foodin vaniljahera
2 kokonaista kananmunaa
2 dl makeuttamatonta mantelimaitoa tai kaurajuomaa (tai normaalia maitoa)
makeutukseen esim. luonnollista ja kaloritonta Makea-uutejauhetta (Foodin)
ceylon kanelia
vanilja luomujauhetta (Foodin)
Luomu kookosöljyä paistamiseen

Surauta kauraleseet sauvasekoittimella hienommaksi. Vatkaa munat rikki, lisää kauraleseet, heraproteiini, stevia, mantelimaito ja ripaukset kanelia ja vaniljaa. Sekoita hyvin ja paista miedolla lämmöllä kookosöljyssä. Mikäli letut hajoavat, voit lisätä seuraavalla kerralla hieman psylliumia mukaan (1 tl esim.). Tarjoile banaanin ja marjojen kera <3

Foodin alennuskoodi

Nyt saat Foodinilta kaikista tuotteista 20 prosentin alennuksen koodilla NANA20. Kannattaa testata myös terveellisempään herkutteluun Foodinin raakasuklaita, herkullisia eväspatukoita tai esimerkiksi raakasuklaalla kuorrutettuja goji-marjoja.

Muita herkullisia ja terveellisiä reseptejä löydät:

Terveelliset herkut x 3

Terveelliset ja proteiinipitoiset suklaabrowniet

Nana Heikkilä

 

 

 

Herkullinen kauralettu jossa on ravintoarvot kohdallaan!

Tallenna