Gluteeniton banaanileipä

Tämä herkullinen gluteeniton banaanileipä on yksi ehdottomia suosikkeja valmennusteni reseptikirjassa, ja nyt viikonlopun kunniaksi jaan sen myös tänne blogini puolelle.

Tämä on hyvin helppo valmistaa, ja kaikki ainekset sattuivat löytymään kaapista valmiiksi, joten ei edes kauppaan tarvinnut lähteä. Banaanileipä käy välipalaksi kahvin kanssa tai ihan sellaisenaan esimerkiksi herkkunälkään. Söin itse tänään banaanileipää myös aamupalaksi, toimi myös näin! 

 Gluteeniton banaanileipä

Herkullinen ja gluteeniton banaanileipä

Reseptiä voi modifioida maun ja kaapin sisällön suhteen. Teksti sisältää mainoslinkkejä.

Tarvitset

3 (isoa) kypsää banaania
3 kananmunaa
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta (Foodin)
ripaus merisuolaa
2 tl Ceylon kanelia (Foodin)
kardemummaa (tämä puuttui kaapista, mutta kuuluu alkuperäiseen reseptiini)
1 dl Foodin vanilja heraproteiini (ei kuulu alkuperäiseen reseptiini)
0,5 dl sulatettua kookosöljyä
3 rkl agave siirappia tai luomu hunajaa
1 dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)
2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita/kaurajauhoja
2,5 dl mantelijauhoja (voi kokeilla myös kookosjauhoa)

Ohjeet

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Laita kaikki ainekset blenderiin jauhoja ja kaurahiutaleita lukuun ottamatta. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kaurahiutaleet/kaurajauho ja mantelijauho, sekoita.

Voitele leipävuoka kookosöljyllä ja kaada taikina vuokaan. Leikkaa 1 banaani ohuiksi siivuiksi, ja asettele leivän päälle siivut. Paista uunissa n. 40 minuuttia tai pidempään, kunnes leipä on saanut kullanruskean värin.

Banaanileipä

Itse tykkään käyttää mantelijauhoja leivonnassa sen rakenteen ja maun vuoksi, sekä mantelijauho sisältää vain vähän hiilihydraatteja mutta sitäkin enemmän proteiinia sekä hyviä rasvoja.

Hiilihydraateissa itsessään ei ole mitään vikaa ja niitäkin tarvitaan, mutta käyttämällä tavallisten vehnäjauhojen tilalla kaurajauhoa sekä mantelijauhoa taataan korkeampi proteiinipitoisuus (pitää täten myös kylläisyyttä pidempään yllä) sekä saadaan myös hyviä rasvoja.

Leivän hiilihydraattipitoisuus on kuitenkin riittävä sen sisältämän banaanin, hunajan ja kauran ansiosta.

Foodin alekoodi

Foodin tarjoaa lukijoilleni 20 prosentin alennuksen heidän verkkokaupastaan koodilla nana20. Foodinilta löytyy parhaimmat luomuelintarvikkeet, pähkinät ja superfoodit niin leivontaan kuin ruoanlaittoon. Raakasuklaista puhumattakaan 😉

Herkullisia leipähetkiä ja ihanaa viikonloppua <3

Nana-Heikkila

Gluteeniton banaanileipä

Gluteeniton banaanileipä