Kaikki varmaan tietävät sen tunteen, kun jalat painaa tuhatmiljoona kiloa, ovat nesteiset ja jomottavat? Varsinkin jos joutuu seisomaan paljon jaloillaan, on tämä tunne tuttu. Itse huomaan nesteisyyden viimeistään siitä, että jalat ovat täynnä painautumia kireistä housuista tai saappaat on vaikea saada kiinni. Aaargh silloin tekisi mieli heittää jalat seinälle ja syödä napa täyteen nesteenpoistolääkkeitä! 😀

Ihan siihen ei onneksi kuitenkaan tarvitse turvautua, vaan nesteet saa liikkeelle kyllä helpomminkin ja terveellisemmin.

Eroon turvotuksesta ja nesteistä!

Itse omaan sellaiset koivet, että varsinkin pohkeet turpoavat kuin pallokala jos nukun huonosti, unohdan juoda ja istun paljon, tai vaihtoehtoisesti olen jaloilla koko päivän. Reisiin ja ”ratsupaikkoihin” on kertynyt myös ylimääräistä kuonaa, joka tekee epämiellyttävän fiiliksen välillä kroppaan, ja tuntuu, että nämä tukottavat koko vartalon.

Reilu kuukausi takaperin kirjoitinkin ahdistushetkistä Zaran sovituskopissa, jossa valittelin muhkuroita ja selluliittia. Siis niistä asioista mistä moni nainen kärsii. Itsellä ahdistus johtuu hieman myös esteettisistä syistä, mutta ennen kaikkea fyysisten seikkojen takia. Olo on epämiellyttävä, housut puristaa ja jalkoja jomottaa.

Onneksi tosiaan voimme hätyytellä erinäisin keinoin nesteitä ja kuonia ulos kehostamme, ilman nesteenpoistolääkkeitä tai mitään älyttömiä kaalisoppa-kuureja.

Eroon turvotuksesta

Ruokavaliolla ja liikunnalla voimme vaikuttaa nesteiden kertymiseen, josta kerron tuonnempana, mutta erilaiset nesteenpoistohoidot ja -hieronnat auttavat myös. Käyn itse hyvin harvoin hemmottelemassa itseäni missään hoitolassa, mutta nyt viimeisen kuukauden ajan olen käynyt kerran viikossa ihanalla Tiialla Charmonie Spassa kiinteyttävässä ja nesteitä poistavassa vartalohoidossa. On ollut ihana päästä köllöttelemään hoitopetiin, kun toinen kuorii, hieroo, painelee, imeyttelee erilaisia tehoboostereita ja hoitonaamioita vartalolle. Niin kroppa kuin mielikin kiittää! Aina kun olen astellut ulos hoitolasta, on jalat olleet niin kevyet, että huoh!

nesteenpoisto

Jalkojen hoito on kuitenkin auttanut koko kehon nestetasapainon hoitamiseen, koska aina seuraavana päivänä koko kroppa on ollut paljon kiinteämpi ja sutjakampi, kaikki nestepöhöt ovat olleet tiessään! Näinä aamuina on ollut hyvä ottaa ne masukuvat, jos sellaisia on tarvinnut, heh! 😉

Lukijatarjous (sis. mainoslinkin)

Tiia lupasi kaikille lukijoilleni nyt pikkujoulukauteen kivan alennuksen kaikista kiinteyttävistä vartalohoidoista koodilla nana, eli 15.11.2016 mennessä varatut hoidot saatte -15% alennuksella. Hoitola sijaitsee Töölössä hyvien kulkuyhteyksien varrella. Jos on siis tiedossa juhlia, kuvauksia, lomamatkoja tai muita tilaisuuksia joissa olisi kiva olla nesteettömänä ja sutjakkana, niin Tiialta kannattaa kysellä hoidoista. Hoitolassa on myös muita hyviä tarjouksia nyt ennen joulua, vink vink pukinkonttiin 😉 Itsellä lähti muuten 1 cm sekä ratsupaikoista että reiden mitasta, kummastakin jalasta näiden 4 viikon aikana.

Ruokavalio- ja liikuntavinkit nesteenpoistoon

Turvotukseen ja nesteiden poistoon voi toki vaikuttaa ruokavaliolla ja liikunnalla, ja kannattaakin muistaa seuraavat vinkit mielessä:

  • juo tarpeeksi vettä
  • syö terveellisesti, vältä suolaövereitä
  • syö ananasta, jolla on diureettinen (nesteitä poistava) vaikutus
  • hikiliikunta laittaa aineenvaihdunnan käyntiin ja vähentää turvotusta (huom! raskas painoharjoittelu voi sen sijaan kerätä nesteitä lihaksiin)
  • nuku riittävästi
  • venyttele

Näillä keinoilla varmasti turvotus helpottaa tai pysyy paremmin aisoissa, voi olla että joulun jälkeen tällainen hoito on taas paikallaan!

Nana Heikkilä

 

 

 

Eroon turvotuksesta ja nesteistä

Tallenna