Olen pitkään harjoitellut pääsääntöisesti kehonpainolla, silloin tällöin piipahtanut salilla, mutta nämä kerrat ovat laskettavissa kahden käden sormilla tämän vuoden aikana. Varsinaisesta tavoitteellisesta salitreenistä onkin vierähtänyt siis jo tovi! 3 vuotta sitten keväällä kisaprepissä siellä tuli melkein asuttua, ja erinäisten tapahtumien kautta kiinnostus salitreenaamiseen lopahti totaalisesti.

Nyt kuitenkin on iskenyt pieni innostuksen kipinä ja uteliaisuus siitä, miltä se saliharjoittelu nyt tuntuisi. Olen asiaa pallotellut hetken aikaa mielessäni, ja päätin tehdä pienimuotoisen ihmiskokeen omalla kehollani: 4 viikkoa tavoitteellista treenaamista tarkan treeniohjelman ja -jaon mukaisesti. Treenit teen 3-jakoisesti, ja ohjelmissa on käytetty myös erikoistekniikoita. Millaisia tuloksia sitten on kuukaudessa odotettavissa?

Lihastalkoot uusilla treeniärsykkeillä

Uudet treeniärsykkeet ja tulokset

Yleensä aloittelijoilla tulokset ja lihaskasvu voivat olla aika merkittäviäkin ensimmäisen kuukauden aikana, kun lihaksille ja hermostolle annetaan uusia ärsykkeitä. Tulokset ja eteneminen kuitenkin tasaantuu mitä pidemmälle mennään, ja tästä syystä kropalle onkin hyvä antaa hieman uudenlaista treeniä ja ärsykettä säännöllisin väliajoin.

Olen vahvasti sitä mieltä, että kehonpainotreenillä saa aikaan myös loistavia tuloksia, ja olen myös itse hyvä esimerkki tästä. Mutta nyt pää kaipaa kuitenkin jotain uutta ja erilaista. Joten tähän väliin on hyvä tehdä pieni come back saliharjoittelun maailmaan. Treeniohjelmani on 3-jakoinen, mutta jaot vaihtelee hieman viikoittain. Näiden lisäksi treeniä tulee tietysti omista bootcamp ohjauksista, ja varmaankin tulee tehtyä joitain omia SFM-treenejä silloin tällöin, tai ainakin 2. kuukauden voimatreenejä voin ottaa mukaan ohjelmaan.

lihasmassan kasvatus

Tulosten seuranta kehonkoostumusmittauksella vai ei?

Super mielenkiintoista olisi katsoa ihan rasvaprosentti ja lihasmassa kehonkoostumusmittauksella, ja kävinkin eilen katsomassa edullisempia kehonkoostumusvaakoja. Nämä yleensä vaan näyttävät tulokset aika metsään (kotivaa’at, jotka mittaavan tulokset vain jalkapohjien mittauspisteiden kautta), joten jätin suosiolla vaa’at kauppaan. Tietysti seurantaa varten nämä olisi varmaankin ihan jees, mutta mietin vielä kävisinkö jossain inbody- tai tanita-mittauksessa.

Aion kiinnittää myös ruokailuun vähän tarkempaa huomiota, koska se on oleellinen osa rasvanpolttoa, ja piffi taas ei kasva jos ei syö riittävästi. En kuitenkaan hyppää millekään dieetillä, vaan lähinnä haluan katsoa, että ruokaa on tarpeeksi, ja että syön säännöllisin väliajoin, jotta energia pysyisi tasaisena.

Joten operaatio lihastalkoot ja ihmiskoe alkakoon, päivittelen teille kyllä etenemistä ja havaittuja tuloksia matkan varrelta. Tulen varmaan myös snäppäämään jonkun verran tuntemuksiani, joten kannattaa kurkata snäpistä @nanafit_pt.

Huiskaa keskiviikkopäivää, muistakaa ottaa tämän viikon plyo-treeni testiin! 🙂

Nana Heikkilä

 

 

lihastalkoot

Tallenna