TRX TREENILLÄ VOIMAA YLÄKROPPAAN

Olen aikaisemminkin kertonut, että TRX on yksi monikäyttöisimmistä treenivälineistä mitä löytyy. Tällä kertaa esittelen miten TRX treenillä saa tehokkaasti voimaa yläkroppaan.

Erityisesti erilaiset soudut ovat ehdottomasti parhaimmistoa mitä TRX remmeillä voi tehdä. Omia suosikkiliikkeitä ovat käänteinen kulmasoutu sekä kulmasoutu seisten. Punnerruksissa epästabiilit kahvat tuovat kivasti uutta ärsykettä lihaksille, ja keskivartalokin joutuu ihan uudella tavalla hommiin!

TRX TREENILLÄ YLÄKROPPA PUMPPIIN!

Alla kuvat omista suosikkiliikkeistä, joita itse tykkään TRX:llä tehdä. Toki muitakin lemppariliikkeitä on, mutta ei makeaa mahan täydeltä 😉

Olen aikaisemmin jakanut omat suosikkiliikkeet alakropalle, ja sen postauksen löydät tämän kappaleen lopusta. Nämä yhdistämällä tai valitsemalla itsellesi osan liikkeistä saat tehokkaan koko kropan treenin aikaiseksi.

Alakropan TRX treeni

TRX LIIKKEET YLÄKROPALLE

Saat hyvän treenin tekemällä 10-15 toistoa per liike ja tekemällä liikkeitä 3-4 sarjaa. Helpoin tapa on tehdä liike kerrallaan, jolloin kahvojen korkeutta ei tarvitse säätää jokaisen toiston jälkeen.

Pidä jokaisen sarjan jälkeen 30-60 sekuntin huili, jonka jälkeen tee sarja uudelleen. Liikkeiden välissä voit palautella minuutin pari.

TRX KULMASOUTU LEVEÄ

Asetu puoliseisovaan asentoon, mitä pystymmässä olet, sen kevyempi liike. Ota myötäote, pidä keskivartalo tiukkana ja kuvittele, että lähdet rutistamaan lapaluita yhteen. Kun olet saanut yläselän lihaksiston aktiivisiksi, lähde avaamaan kyynärpäitä taakse ja vetämään itseäsi ylöspäin. Liike lähtee selästä, ei käsistä.

Vedä itsesi hallitusti ylös, pidä hetki ja sitten laske itsesi rauhallisesti alas. Jarruttava lihastyö on ihan yhtä tärkeä kuin veto. Älä revi tai heijaa, vaan työskentele oikeilla lihaksilla.

TRX PUNNERRUS

Asetu toisinpäin kuin aikaisemmissa liikkeissä, selkä kohti kiinnityskohtaa.  Anna remmien tulla käsien sivuilta eteen, mutta älä anna remmien koskettaa ihoasi. Lähde tekemään punnerrusta alaspäin pitäen liikkeen hallittuna. Pidä ala-asennossa hetki, ja työnnä itsesi räjähtävästi ylös.

Voit tehdä liikkeen myös maatasossa polvet ilmassa tai maassa.

TRX HAUISKÄÄNTÖ

Asetu samaan asentoon kuin kulmasoudussa, mutta ota vastaote kämmenet ylöspäin. Lähde taittamaan käsiä ja vetämään itsesi ylös, pidä hetki ja laske itsesi hallitusti alas. Kyynärpäät pysyvät lähellä kylkiä koko liikkeen ajan.

TRX T AVAUS

Asetu köysien alle, melko pystyasentoon, avaa kädet sivuille yläviistoon, niin että kämmenet osoittavat ulospäin. Avaa kädet sivuille ja pidä hetki, ja laske hallitusti itsesi alaspäin samalla kun kädet suorituvat eteen.

Tämä liike on raskas, joten kannattaa kokeilla liikettä melko pystyasennossa.

TRX KÄÄNTEINEN KULMASOUTU KAPEA

Asetu remmien alle, mitä pystymmässä olet, sen kevyempi liike. Ota myötäote, pidä keskivartalo tiukkana ja kuvittele, että lähdet rutistamaan lapaluita yhteen. Kun olet saanut yläselän lihaksiston aktiivisiksi, lähde avaamaan kyynärpäitä taakse ja vetämään itseäsi ylöspäin. Liike lähtee selästä, ei käsistä.

Vedä itsesi hallitusti ylös, pidä hetki ja sitten laske itsesi rauhallisesti alas. Jarruttava lihastyö on ihan yhtä tärkeä kuin veto. Älä revi tai heijaa, vaan työskentele oikeilla lihaksilla.

 

Treeni-iloa ja aurinkoa viikkoon, ihanaa kun kevät kolkuttelee jo oven takana!

Nana-Heikkila

 

 

 

TRX TREENILLÄ VOIMAA YLÄKROPPAAN