TRX-treeni – erittäin monipuolista vastusta ja tehoa treeneihin

Nyt kun täällä aletaan pääsemään treenin makuun, innostuin tänään kokeilemaan asiakasohjauksen jälkeen trx-treeniä. 4 liikettä, 3 kierrosta, ja kyllä taas tunsi muun muassa kankuissa taas tehneensä!En ole itse piiiitkään pitkään aikaa tehnyt oikein mitään TRX köysillä (tai tarkemmin sanottuna nämäkään eivät ole viralliset TRX:t, mutta niitä muistuttavat Casallin versiot). Yhdessä vaiheessa jumppasin näillä paljonkin, ja kulkivat aina mökillä ja reissuissa mukana. Bootcampeissa näitä olen sen sijaan käyttänyt, varsinkin jos ryhmä on pienempi, ja yhtä liikettä tekee vain yksi henkilö.

Mutta lätinät sikseen, tänään tein siis ohjauksen päätteeksi 4 liikkeen treenin, ja yhteensä treeniin meni noin 20-25 minuuttia. Jaloille 2 liikettä, keskivartalolle 1 ja selän & hartian lihaksille 1 liike. Kierroksia tein 3, mutta toki näitä voi tehdä myös enemmänkin, oman kuntotason ja fiiliksen mukaan 🙂

Nanan TRX-treeni

1. Sumokyykky hypyllä 20x

TRX-treeni

2. Käänteinen kulmasoutu 12x

TRX-treeni 2

3. Bulgarialainen askelkyykky 15x/ jalka

TRX-treeni

4. Etunojassa rutistus 15x

TRX-treeni 4

Itsellä treeni toimi oikein hyvin, ja tämän voi mainiosti liittee esimerkiksi lenkin yhteyteen. Joko 30-45 min tasatahtista hölkkää, tai sitten esimerkiksi loppuhapotuksena rappustreenin perään. Treenin voi mainiosti tehdä myös ihan omana treeninä, ja jos olet kovakuntoinen, voit huoletta lisätä kierroksia.

Itse kun vielä teen paluuta treenien pariin, täytyy malttaa ottaa vähän iisimmin, ettei lihakset tai hermosto ylikuormitu. Mieluummin etenen liian varovasti kuin riskeeraan turhaan. Jos treenit vetäisi sellaisella tahdilla mitä kroppa ei vielä pysty hanskaamaan, voisi edessä olla 1) kokovartalokipsaus liian kipeiden lihasten takia 2) megalomaaninen väsymys tai 3) flunssa tai muu sairastuminen.

Eli maltillisesti etenkin jos olet palailemassa treenitauolta, mutta jos olet pidempään treenaillut niin ei muuta kuin nasta lautaan!

Huippua viikkoa murmelit <3

Nansku