Ilmaiset kehonpainotreenit ovat kohta täällä!

Eli maanantaina 5.9.2016 startataan 3 kk kestävän treeniohjelman kanssa, ja tässä ohjelmasta nyt hieman lisätietoa. Tärkein informaatio on se, että näihin kehonpainotreeneihin tarvitset vain itsesi, ja treenit voit suorittaa missä tahansa, milloin tahansa. Treenit ovat nopeita (max 30 min), ja ohjelmasta löytyy sopivat liikeversiot aloittelijoille, keskitason treenaajille sekä edistyneille liikkujille. Opastan videoilla jokaisen liikkeen tekniikan, jotta harjoittelu on turvallista ja tehokasta

Julkaisen kerran viikossa yhden treenin, ja ohjelman edetessä treeniohjelmia kertyy treenattavaksi koko ajan enemmän, jolloin myös mielenkiinto pysyy yllä. Treenien idea on nostattaa kuntoa, polttaa rasvaa ja vahvistaa kehoa kokonaisvaltaisesti. Multa on usein pyydetty myös ohjeita kehonpainoharjoittelun ja taitoliikkeiden opettelemiseen, ja näillä treeneillä vahvistat kroppaasi kokonaisvaltaisesti niin, että opit hallitsemaan kehoasi paremmin, jolloin myös haastavampien liikkeiden opettelu helpottuu. Ensin rakennetaan pohja kuntoon, ja siitä on sitten hyvä lähteä eteenpäin!

Ilmaiset kehonpainotreenit starttaavat pian!

Ensimmäisen kuukauden ohjelmissa mukana on sykettä nostattavia liikkeitä, mutta myös lihasvoimaa. Ensimmäisen kuukauden treenit ovat kokovartalotreenejä, ja toisen kuukauden aikana siirrymme enemmän 2-jakoiseen harjoitteluun, eli ohjelmaan tulee alakroppa- ja yläkroppaohjelmia.

Miksi näin?

Ensimmäisen kuukauden ajan totutamme kroppaa liikkumaan, ja jotta harjoittelu olisi mahdollisimman tehokasta, treenataan koko kroppa kerralla. Ekan kuukauden jälkeen pystymme laittamaan jo enemmän paukkuja kehiin, ja keskittymään enemmän lihaskuntoon, jolloin treeniohjelmat tulevat olemaan vielä enemmän lihaskuntopainotteisia. Mukana säilyy toki koko ajan korkean intensiteetin treenit, mutta näitä voi jaotella oman kuntotason mukaan.

Viikko-ohjelmasta löydät myös oman videon alkulämmittelyyn sekä loppuverryttelyyn.

Esimerkki:

Vko 1: treeni 1 kolme kertaa viikon aikana
Vko 2: treeni 1 yhden kerran ja treeni 2 kaksi kertaa viikon aikana
Vko 3: treeni 1 x1, treeni 2×1, treeni 3×1 tai halutessasi treeni 2×1 ja treeni 3 x2
Vko 4: treeni 2×1, treeni 3×1, treeni 4×1-2

Vko 5: lihaskuntotreeni 1×1 + ensimmäisen kuukauden 2-3 vapaavalintaista koko kropan treeniä
Vko 6: lihaskuntotreeni 1×1, lihaskuntotreeni 2×1, ensimmäisen kuukauden 1-2 vapaavalintaista treeniä
…… Ja niin edelleen…..

Eli joka viikko pärähtää uusi treeni, ja vanhoja treenejä voi ympätä mukaan fiiliksen mukaan.

Ideana kuitenkin olisi, että joka viikko kertyisi plakkariin 3 treeniä. Jos tämä on liian tiukka tahti, 1-2 on parempi kuin ei mitään, eli sen takia ei kannata jättää osallistumatta, ettei aikaa ole kolmeen treeniin, yksikin jo riittää. Ohjelma on siitä joustava, että sen voi yhdistää myös muihin harrastuksiin, eli jos omia treenejä on muutamia kertoja viikossa, voi SFM treenit tehdä vaikkapa vain yhden kerran muiden harrastusten lisäksi.

Olen itse ihan täpinöissä näistä treeneistä ja tästä ohjelmasta, ja toivoisin että mahdollisimman moni rohkaistuisi mukaan treenaamaan. Otan mielellään vastaan kommentteja, toiveita ja kysymyksiä näistä treeneistä, ja jaathan myös omat treenihetkesi someen #sfmworkout. Treenejä ja postauksia saa myös jakaa, olisi huippua saada mahdollisimman moni mukaan, ja tietysti mitä isompi joukko meitä on, sitä varmemmin tulen näitä treenejä jatkamaan myös 3 kuukauden jälkeenkin 🙂

Kohta siis mennään, whoppaaaaaa!

Nana Heikkilä

 

 

Ilmaiset kehonpainotreenit starttaavat pian!

Tallenna

Tallenna