Treenaavan naisen lisäravinteet

Mitkään purnukat, pillerit tai jauhot eivät tuo ihmetuloksia, jos kokonaisuus ei ole kunnossa. Lisäravinteet eivät siis korvaa laadukasta ja monipuolista ravintoa. Lisäravinteista on kuitenkin hyötyä, kun niitä käytetään oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Ei kannata alkaa vetämään kaikkia mömmöjä summamutikassa, vaan kannattaa valita ne itselle oikeasti tarvittavat lisäravinteet. Kun tiedät mitä treeneiltäsi haluat, on lisäravinteetkin helpompi valita. Kerrataanpa hieman treenaavan naisen tärkeimpiä lisäravinteita, joita voi ottaa mukaan halutessaan.

TOP 3 lisäravinteet

Sisältää mainoslinkkejä ja lopussa ALEKOODI

Kerron ensin hieman kolmesta tärkeimmästä lisäravinteesta, jotka itse koen treenaavalle naiselle tarpeelliseksi. Lisäravinteet ovat sellainen aihealue, että ne herättävät paljon keskustelua ja mielipiteitä. Korostankin vielä erikseen, ettei lisäravinteilla tehdä tuloksia, mutta ne tukevat hyvin rakennettua ja fiksua treeni- ja ravintokokonaisuutta.

Lisäravinteilla voidaan nimittäin tehostaa palautumista, ehkäistä harjoittelun aiheuttamaa kataboliaa eli lihaskudoksen hajoamista, parantaa suorituskykyä ja jaksamista sekä nopeuttaa kehittymistä.

lisäravinteet

Proteiinilisä

Riittävän proteiinin saaminen treenaavalla naisella on ehdottoman tärkeää. Proteiinilisät eivät saa korvata ruoasta saatavaa proteiinia, mutta proteiinilisät imeytyvät nopeammin, ja tätä kautta esimerkiksi treenin jälkeen elimistö saa heti käyttöönsä tarvittavia rakennusaineita. Proteiinilisä on myös oiva tapa varmistaa korkeampi proteiininsaanti ilman ylimääräistä rasva- tai hiilihydraattikuormitusta.

Koska treeni on lihaksille kuluttavaa ja hajottavaa, haluat varmaan että elimistö käyttää rakennusaineeksi proteiinilisää, ei salilla treenattuja lihassoluja? Laadukkaalla proteiinilisällä varmistat hajottavan tilan kääntyvän rakentavaksi tilaksi, tehostat palautumista ja tätä kautta avitat myös omaa kehittymistäsi.

Proteiinivalmisteita on markkinoilla pilvin pimein, ja näissä on myös laatueroja. Treenin jälkeisen proteiinilisän tulisi olla mahdollisimman laadukasta ja helposti imeytyvää. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Proteiini 1 Oma lemppari, makuna jääkahvi, nam! Tämä heraproteiini-isolaatti on rikastettu useilla imeytyvyyttä parantavilla ainesosilla
  • Proteiini 2 Matala laktoosipitoisuus, ruoansulatusentsyymit optimoivat imeytymisen
  • Proteiini 3 Hieman kalliimpi vaihtoehto, mutta äärimmäisen laadukas proteiinilisä

Proteiinilisä on ehdottomasti tärkein lisäravinne mitä treenaavan naisen kannattaa ottaa käyttöön.

Todella kovaa treenaavat saattavat käyttää erikseen ”yöproteiinia” eli hitaasti imeytyvää kaseiinia. Tämä takaa proteiinin saannin koko vuorokauden ympäri. Tässä esimerkki kaseiinista.

Palautusjuoma

Proteiinin lisäksi keho tarvitsee treenin jälkeen myös hyvälaatuisia hiilihydraatteja rakennusaineeksi sekä myös palautumisprosessiin. Hiilihydraatteja saa hyvin myös ravinnosta, mutta varsinkin jos treenin jälkeistä (palautus)ateriaa ei ole heti saatavilla, kannattaa proteiinilisän kaveriksi ottaa hiilihydraattilisä.

Varsinkin jos treenaat kovaa, hiilihydraatteja ei kannata pelätä. Kun treenissä elimistöön aiheutetaan katabolinen eli hajottava tila, on elintärkeää saada kelkka käännettyä rakentavaksi eli anaboliseksi tilaksi. Tähän tarvitaan rakennusaineita, joita proteiini- sekä hiilihydraattilisät meille turvallisesti tarjoavat. Ravintoaineet pääsevät imeytymään nopeasti ja keho alkaa rakentamaan lihaksiaan ja palautuminen lähtee paremmin käyntiin.

Jos haluat käyttää erillistä proteiinilisää (listattu yllä) välipaloina tai muuten turvaamaan proteiinin saannin, on järkevää hankkia joko erillinen palautusjuoma, tai sitten erillinen hiilihydraattilisä, jonka voi sujauttaa proteiinin sekaan.

Tässä erinomainen vaihtoehto erilliseen palautusjuomaan: Palautusjuoma, proteiini-aminohappohiilihydraattisekoitus

Ja tässä laadukas hiilihydraattilisä proteiinin joukkoon.

Treenaavan naisen lisäravinteet

Kreatiini

Kreatiinin vaikutuksista on vahvaa tutkimusnäyttöä, ja se toimii lihasten energianlähteenä treenin aikana nopeissa suorituksissa, kuten spurteissa tai voimaharjoittelussa. Kun energiaa saadaan nopeasti käyttöön, se parantaa treenitehoja sekä heikentää kataboliaa. Kreatiinilla on tutkittu olevan positiivinen vaikutus sekä lihasmassan että voimatasojen nousuun.

Kreatiini sitoo vettä lihassoluihin, mikä saattaa nostaa hieman elopainoa. Tätä on kuitenkin turha pelätä, sillä täydet lihassolut tuovat sekä esteettisesti muotoa lihaksiin, että antavat juuri sen kaivatun lisäboostin treeniin.

Kreatiinin käytössä suositaan usein 5-7 päivän latausjaksoa, jolloin kreatiinia tankataan enemmän. Tämän jälkeen siirrytään ylläpitovaiheeseen, jota voi jatkaa esimerkiksi 6-8 viikkoa, jonka jälkeen pidetään noin kuukauden mittainen tauko.

Kreatiinin imeytyvyys on tärkeä tekijä eri vaihtoehtoja miettiessä. Helppo tapa kreatiinilisän nauttimiseen on sujauttaa se palautusjuoman sekaan.

Laadukas kreatiinivalmiste täältä.

Muut lisäravinteet ja ALEKOODI

Nämä lisäravinteet ovat sellaiset omat TOP 3 tuotteet. Herääkö lisäravinteista vielä kysymyksiä, joita haluaisit minun avaavan? Onko joitain sellaisia tuotteita, joita olet miettinyt ostavasi, mutta et ole ihan varma käyttötarkoituksesta tai sen tarpeellisuudesta?

Sain Fitnesstukulta lukijoilleni alekoodin, jolla saatte 10 euron alennuksen yli 50 euron tilauksissa. Lisää koodi NANA10 ja säästä 10€. Alennus on voimassa 15.10. asti.

Treeni-iloa ja huiskaa viikkoa!

Nana-Heikkila

 

 

Treenaavan naisen lisäravinteet

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna