5 tapaa taltuttaa herkkuhimo

Olen itse hyvin perso makealle, ja siitä syystä yritänkin kehitellä hyviä herkkujen korvaajia, jotka olisivat kuitenkin suht terveellisiä. Välillä pitää saada kunnon herkkuja, mutta en haluaisi niitä tieten tahtoen joka päivä vedellä.

Totta kai paras keino taltuttaa makeanhimo on olla syömättä herkkuja ylipäätään. Tärkeänä tekijänä mainittakoon myös säännöllinen ateriarytmi ja monipuolinen ruokavalio, jotka jo itsessään ehkäisevät mielitekoja oleellisesti. Mutta silloin kun itsekuria ei löydy, on hyvä miettiä niitä parempia ja terveellisempiä tapoja herkutteluun.

Taltuta herkkuhimo näillä vinkeillä

Sisältää mainoslinkkejä

Tässä muutama vinkki joilla itse ”huijaan” kolottavaa herkkuhammasta, jotka kuitenkin ravitsevat kehoa, ja ovat pienempi paha normaaliin sokerihöttöön verrattuna:

Mulperimarjat

5 helppoa ja nopeaa tapaa taltuttaa herkkuhimo

Sisältävät runsaasti proteiinia (varsinkin mustat mulperit), kuitua, rautaa, kalsiumia, vitamiineja sekä antioksidantteja. Pieni kourallinen riittää, sillä nämä ovat todella makeita, ja  úsein pienikin annos auttaa tyydyttämään makeanhimon. Mulperimarjat ovat silkkiäispuun marjoja, ja maistuvat vähän toffeemaisilta.

Lakritsinjuurijauhe

taltuta herkkuhimo

Ota sellaisenaan suuhun teelusikan kärjellinen, tai sekoita teeveteen, voit makeuttaa laadukkaalla hunajalla. Aivan ihana combo on myös pyöräyttää pehmeät taatelit jauheessa, jolloin syntyy maukas lakritsimainen karkki.

Jos kärsit korkeasta verenpaineesta, lakritsinjuurta ei suositella ainakaan suurissä määrissä. Lakritsinjuurta on käytetty perinteisessä luontaislääkinnässä satoja vuosia.

Raakasuklaa

herkkuhimo

Osta joko valmiina, tai tee itse. Raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja peräti 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Antioksidantien lisäksi kaakao sisältää elimistölle tärkeitä aineosia kuten mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä ja kuparia.

Raakasuklaa ei sisällä lisättyä valkoista sokeria, ja on paljon parempi vaihtoehto kuin tavallinen suklaa tai karkki. Myös erilaiset raakakakut toimivat loistavana makeannälän taltuttajana, ja ne sisältävät sellaisia ravinteita, joita kehomme voi käyttää hyväkseen.

Raakasuklaalla kuorrutetut inkamarjat ja gojimarjat

Oikeaa superfoodia, ja ah niin maukasta! Näissä yhdistyvät raakakaakaon ja marjojen antioksidantit, jotka tekee hyvää niin mielelle kuin kehollekin. Näitä löytyy Foodinin verkkokaupasta. Oma suosikki on ehdottomasti goji-marjat, mutta jos haluaa kirpeämpää meininkiä, niin kannattaa testata myös herkullisia inka-marjoja.

Tuoreet marjat, pähkinät tai smoothie


Perinteiset smoothiet, marjat ja pähkinät toimivat myös hyvin naposteluhaluihin, ja mitä makeampia marjoja, sen paremmin toimii luonnollisesti herkkuhimoihin. Jos sinulla on kesän satoa pakkasessa, ota sopiva satsi sulamaan ja nautiskele lempparimarjojasi. Marjojakin voi dippailla raakasuklaaseen, mutta tämä combo on jo hieman työläämpi valmistaa.

Proteiinipähkinävoi

Olen itse viime aikoina saanut herkkuhimon hyytymään proteiinipähkinävoilla, jossa ei ole lisättyä sokeria laisinkaan. Olen ottanut tahnaa ruokalusikallisen, ja hitaasti nautiskellut ja maiskutellut menemään, toimii! Tämä levite on myös taivaallinen combo proteiinipannareiden kanssa, namskis!

Fitnesstukulla on nyt tarjous proteiinipannarisekoituksesta sekä sokerittomasta toffee- tai suklaasiirapista, tämä combo toimii myös herkkuhimojen lannistamiseen.

Jotkut käyttävät myös ihan puhdasta hunajaa makeanhimon taltuttamiseen, joka sekään ei ole huono vaihtoehto. Mitä laadukkaampi hunaja, sen parempi.

Onko sinulla jotain kikkakolmosia joilla saat hyvin herkkuhimon taltutettua?

Lue myös:

3x sokerisen herkun korvike

Mansikka-lime juustokakku

Terveellinen ja raikas kesäsmoothie

Terveellisemmät köyhät ritarit

Terveelliset herkut x3

Nana-Heikkila

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna