Mikä on riittävä kesäkunto?

Ensi viikolla korkataan kesäkuu ja moni pohtiikin, ehtiikö vielä kesäkuntoon ja mikä on riittävä kesäkunto? Miten pääsisi eroon pläskeistä ja muhkuroista mahdollisimman nopeasti, ja joko tänä kesänä uskaltaisi kävellä ylpeänä uimapuku tai bikinit päällä julkisella rannalla?

Ymmärrän mahdollisen kesäkunto-ahdistuksen, mutta naiset, kerron teille salaisuuden. Tämä salaisuus liittyy omaan bikinikuntooni ja omaan, muutaman vuoden takaiseen älyttömään kriiseilyyn omasta vartalostani. Tuolloin verhosin oman takamukseni aina kun nousin rantatuolista ulos. Näin jälkikäteen ja monet mutkat läpikäyneenä olen löytänyt sen salaisuuden, jolla murheet kesäkunnosta ovat historiaa. Mikä on riittävä kesäkunto?

Media luo naisille valtavat ulkonäköpaineet, ja usein ajatellaan, että vain timmi ja sporttinen nainen voi edustaa oikeaa ja aitoa kesäkuntoa. Kesäkunto, se viheliäinen sanapari, on monelle kirosana. Se voi edustaa tuskaisia hetkiä sovituskopeissa, liian pieniä ylä- tai alaosia, lohduttomia tunteja uimapukuosastolla.

Salaisuus kesäkunnosta

Muistan aina lomamatkan Kuubassa 2013/2014 vaihteessa. Muistan ne hetket, kun nousin rantatuolista hakeakseni juomaa tai jäätelöä, käväistäkseni vessassa. Joka kerta, kun pyrstö piti nostaa tuolista, verhosin sen huivilla koska ajattelin, että ihmiset tuijottavat selluliittejäni. Olin ihan varma, että muut lomailijat supattaisivat että ai kauhea, nuori nainen ja tuollaiset jalat! Kuvittelin myös, että lomaseuralaiseni katselisi ja ihmettelisi samaa.

 

Tätä pyrstöä peittelin huivilla, Kuuba 2014

Olin tuolloin puoli vuotta takaperin ollut ensimmäisissä ja viimeisissä bikini fitness kisoissa. Olin ollut niin sanotusti elämäni kunnossa, vaikken ollut yhtään sen onnellisempi tai tyytyväisempi kehooni. Aina löytyi jotain paranneltavaa ja marmattamisen aihetta.

Sikspäk ei tuonut onnea, hetkellisen kesäkunnon ehkä, mutta normaaliin painoon palattuani oli kesäkuntokin tiessään. Tai näin luulin. Ja tästä päästäänkin illuusioon nimeltä kesäkunto, mikä saa niin monet naiset epätoivon partaalle, ja täysin turhaan.

Avain kesäkuntoon

Samalla kun itse häpeilin muhkuroitani, katsoin ihaillen naisia, jotka saattoivat olla ehkä hieman pyöreitä, mutta jotka kantoivat itsensä ylpeydellä ja itsevarmuudella. Heistä hehkui ilo, itsevarmuus, sisäinen ja tätä kautta myös ulkoinen kauneus. Heidän ei tarvinnut näyttää uimapukumalleilta, ei lähellekään, vaan heidän itsevarma olemuksesta riitti kääntämään pään.

Myöhemmin olenkin ymmärtänyt, ettei se perinteinen kesäkunto merkitse oikeastaan juuri mitään. Vaikka ulkoisesti olisi miten hoikka, timmi tai selluliititon, ei sillä ole mitään väliä. Ulkokuori voi olla pramea, mutta sisältö voi olla tyhjä.


Kaikista tärkein asia on oma itsevarmuus. Jos ei ole sinut itsensä kanssa, voi itseään yrittää muokata hamaan tappiin asti, olematta silti tyytyväinen tai onnellinen. Itselle paras kesäkunto on se kunto, jossa itsellä on hyvä olla, niin henkisesti kuin fyysisesti. Vaikka sitä ylimääräistä olisi, niin kauneus kumpuaa sisältä: se näkyy ulospäin iloisina ja elävinä silminä, hymynä, nauruna, kunnioituksena omaa kehoa kohtaan. Se näkyy terveytenä, jaksamisena ja hyvinvointina.

Joten daamit, mitä jos tänä kesänä oltaisiin ihan rohkeasti uikkareissa ja bikineissä, eikä murehdittaisi alituiseen kaikesta mahdollisesta? Kannettaisiin ylpeydellä oma vartalomme, olimme sitten mitä kokoa tahansa?

Lue myös:

5 vinkkiä oman hyvinvoinnin parantamiseksi

Eroon saamattomuudesta ja itsesyytöksistä

Miten päästä alkuun painonpudotuksessa?

Nana-Heikkila

 

 

Note: En tarkoita tällä tekstillä sitä, etteikö omasta terveydestä ja hyvinvoinnista tulisi pitää huolta. Terveys ei kuitenkaan tarkoita mallin mittoja tai sikspäkkiä.

kesäkuntoon

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna