Rasvanpolttoa tukeva ruokavalio

Olen nyt viime aikoina törmännyt todella moneen haasteeseen, dieettiin tai muuhun valmennukseen, jossa väitetään ettei ruokavalio ole kitukuuri, ja että niissä opetellaan terveellisiä ruokailutottumuksia…. Mutta silti ruokavaliot sisältävät VAIN 1300-1400 kcal ja treenejä tulee vähintään 5 viikossa 👀

Valmennusten Facebook ryhmistä poistetaan epäileväiset kysymykset, ja rohkaistaan vain sinnittelemään eteenpäin, vaikka olo on kurja, väsyttää, hiuksia lähtee eikä energiaa ole ensimmäisen viikon jälkeen nimeksikään… Somessa julkaistaan huikeita muutoskuvia, joita ei ole muka saavutettu liian vähäisellä energiamäärällä kulutukseen nähden. Ihmisille, jotka eivät ole eläessään kunnolla liikkuneet, suositellaan askelkyykkyhyppyjä kylmiltään tehtäväksi, ja kysellessä vaihtoehtoisia liikkeitä ohjataan vain ”keventämään”….. 

Missä valmentajan vastuu?

Olen järkyttynyt, huolestunut ja raivoissani. Mistä lähtien hyvinvointialalla kaupataan pahoinvointia? Tai saanen muotoilla kysymyksen uudestaan: Mistä lähtien on sallittua, että valmentajat ajavat omaa agendaa valmennettavien terveyden kustannuksella?

Toivoisin valmentajilta läpinäkyvyyttä valmentamiseen ja rehellisyyttä omaan toimintaan. Jos valmennettava, kenties sinä, ei tiedä syövänsä aivan liian vähän suhteessa omaan kulutukseen, miten hän voi oppia syömään riittävästi, jos hän luulee syövänsä tarpeeksi valmennuksen ohjeilla?

En lähde nimittelemään tai haukkumaan ketään, eikä tarkoitukseni ole nostaa omia valmennuksia tai itseäni lyttäämällä muita. Toivoisin ainoastaan läpinäkyvää, rehellistä ja oikeasti valmennettavan hyvinvointia kunnioittavaa toimintaa, koska meidän tarkoitus on kuitenkin parantaa ihmisten hyvinvointia, EI mahdollisimman raflaavien muutoskuvien saaminen! Tämä on erittäin arka aihe, ja tiedän suututtavani tällä ihmisiä, mutta hittovie näistä pitää uskaltaa puhua…

Oikotie onneen vai pikatie pahoinvointiin?

Hyvinvointiala EI VOI TAI EI SAA edistää pahoinvointia

Julkaisin tänään aikaisemmin asiasta instagramissani (@nanafitofficial) kuvatekstin ja puhuin asiasta tarinoiden puolella. Sain valtavan kasan viestejä ihmisiltä, jotka ovat sortuneet tietämättään kitudieetteihin:

”Itse oon menneinä vuosina ollut mukana useammassa eri nettivalmennuksessa, joissa on mainostettu että nälkä ei jää ja ruokaa saa mättää. 1400kcal/päivä mentiin ja sen lisäksi, että menetin innon treenaamiseen niin se ruokien punnitseminen itselle teki tosi pahaa tuhoa mielenterveydelle. Heräsin siinä kohtaa todellisuuteen kun aloin itkeä morkkiksen vuoksi, kun söin ylimääräisen banaanin. En ees uskalla kuvitella moniko nuori on saanut näiden valmennusten takia vääristyneen kuvan ruokailusta ja treenistä. Sut periaattessa leimataan huonoksi ihmiseksi jos ”sorrut” syömään liikaa hiilaria tai niitä hedelmiä tai haluaisit laittaa ruokaan ketsuppia. Aivan sairasta ja oon niin onnellinen, että kivisen tien jälkeen pystyn vihdoin nauttimaan tasapainoisesta elämästä, syömään normaalisti ja treenaamaan siksi koska se on kivaa, eikä siksi että saisin pyöreämmän pepun tai litteämmän vatsan :)”

”4 viikon jälkeen kalorit tipahti 1400 paikkeille, ja siitä ne taisi vielä tippua 1200 kcal. En silloin edes tajunnut että sain muutaman kerran ahmimiskohtauksia. Ikinä en sitä valmennusta vetänyt loppuun, ei riittänyt energiat. Muutaman kerran ihmettelin miksi paino ei liiku mihinkään, kun muiden jo hyvässä kunnossa olevien muutoskuvat oli niin huippuja.”

”Mä olen huomannut kantapään kautta että nämä dieetit laittaa vain elimistön solmuun ja joudun itse selvittelemään asiaa nyt lääkärin kanssa ja todennäköisesti ravitsemusterapeutin kanssa. Liian vähäinen syöminen, lisättynä aterioiden skippaamiseen ja huonoihin valintoihin ja jatkuva kovatehoinen treeni on tehnyt sen että paino ei vain laske, tekipä mitä. Kaikki arvot on normaalit, joten lääkäri oli sitä mieltä hoitajan välityksellä että säästöliekistä kyse. Musta on aivan mahtavaa että tästä riittävästä syömisestä ja ns. ”vapaasta” syömisestä puhutaan enemmän! Kaveri otti jonkun 4kk valmennukset tällaisilta tv:stä tutuilta ”valmentajilta” kun sai niin edullisesti, kieltolistoja, kova treenimäärä ja naisten kalorit 1400.”

”Vaikka menkat jäävät pois, olo on surkea, hiukset tippuu päästä, halutaan jatkaa kitukuurilla kun paino kerran tippuu. Eikä lopettaa uskalleta lihomisen pelossa. Valmentaja koutsaa sinnikkäästi jatkamaan ja puhuu tahdonvoiman tärkeydestä”

Jne……

Tämän viestini tarkoitus rakas lukija, seuraaja, ystävä, on laajentaa sinun tietouttasi, että

NÄMÄ LUKEMAT JA DIEETIT EIVÄT OLE HYVINVOINNIN TAI LAIHTUMISEN EDELLYTYS

Riittää, että:

✅olet aktiivinen
✅syöt paljon kasviksia
✅huolehdit riittävästä veden juonnista
✅pidät yllä säännöllistä ateriarytmiä
✅koostat lautasen silmämääräisesti kourallisesta hiilihydraattia, parista kourallisesta kasviksia ja kämmenellisestä proteiinia, peukalon verran rasvaa päälle. Jos olet mies tai kovin aktiivinen, voit tuplata määrät.
✅herkut minimiin mutta nekin ovat sallittuja silloin tällöin
✅panostat riittävään uneen ja palautumiseen sekä stressinhallintaan
✅pidät hyvää huolta henkisestä hyvinvoinnista ja sosiaalisista suhteista

Jos kuitenkin koet, että kaipaat näiden lisäksi tukea ja neuvoja terveellisen ruokavalion koostamiseen tai haluat tietää, miten paljon sinun tulisi syödä voidaksesi hyvin (etkä jaksa kaivaa tietoja netin viidakosta), tai olet kenties noudattanut jotain dieettiä, jolla söitkin tietämättäsi liian vähän, seuraavissa kappaleissa esittelen omaa RAIKAS ravintovalmennusta, johon pääsee liittymään vielä tämän päivän ajan.

Tämä valmennus ei tarjoa oikotietä onneen, vaan muutoksen eteen on nähtävä vaivaa ja kärsivällisyyttä täytyy löytyä. En halua myydä mitään sellaista, mitä et tarvitse, ja tämän valmennuksen tarkoitus on auttaa sinua pääsemään irti syömisten stressaamisesta, lisäämään hyvää oloa fiksun ruokavalion pohjalta ja oppia nauttimaan elämisestä ja terveellisistä ravintotottumuksista.

Oikotie onneen vai pikatie pahoinvointiin?

Oikotie onneen vai pikatie pahoinvointiin?

EROON RUOKAPEIKOISTA

Raikas ravintovalmennuksessa me korjaillaan näitä tuhoja mitä niin kehon toiminnalle kuin ruokaan suhtautumiselle on tehty. Niin surullisen monet luulevat, että 1500 kcal on riittävästi, liian moni kärsii lihomisen pelosta ja monelle ruoka on aiheuttanut jättimäisiä peikkoja omaan ajatteluun….

Omassa valmennuksessa koen tärkeäksi, että kaikki luvut ja määrät ovat rehellisesti esillä, ja esim. jos haluaa hetken aikaa laskea kaloreita, alin kalorimäärä on 1800kcal. Jokainen kuitenkin laskee oman kulutuksensa ja aktiivisuutensa tätä ennen ja usein huomataan, ettei tuokaan määrä vielä riitä. Ja näin solmut lähtevät avautumaan ja ruokaa lisäämällä saadaan myös kadotettu vireystila ja suorituskyky kohoamaan.

Nämä ovat itselle tärkeimpiä hetkiä, kun valmennettava tajuaa, miten paljon ravitsevaa ruokaa tarvitaan voidakseen hyvin. Toki asioiden muuttaminen omassa toiminnassa ja ajatusmaailmassa vaatii työtä ja kärsivällisyyttä, mutta se kyllä palkitaan ❤️🙏🏻

Valmennuksessa saat valmennusmateriaalin lisäksi painetun ravinto-oppaan ja reseptikirjan itsellesi. Valmennusympäristössä mennään viikko kerrallaan, jolloin jokainen viikko tuo uusia asioita ja tärkeitä asioita käsitellään videotervehdyksissä. Olen itse valmentamassa ja vastaamassa jokaiseen kysymykseen.

Huomioithan, etten itse ole lääkäri tai ravitsemusterapeutti, eli sairauteen liittyvissä ravintokysymyksissä en valitettavasti pysty auttamaan.  Jos haluat tietää koulutuksestani, voit lukea koulutuslistani täältä.

Lue lisää valmennuksesta
Hyppää mukaan

Energiaa ja hyvää oloa uuteen viikkoon!

Nana-Heikkila

 

Oikotie onneen vai pikatie pahoinvointiin?