KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

Tehokas vastusharjoittelu mielletään usein ainoastaan salilla tehtäväksi, mutta mitä sanoisit jos kertoisin, että pystyt treenaamaan koko kropan tehokkaasti läpi 0-50 kg:n vastuksella kotona ja yhdellä laitteella? Ja että tämä kannettava kuntosali painaa vain 15 kg? Ja on vieläpä erittäin kompaktin kokoinen? Kuluttajamarkkinoille on tulossa nyt reilusti edullisempi vaihtoehto, joka tekee kotikuntoilusta edullisempaa, tehokkaampaa ja monipuolisempaa!

Nyt en huijaa. Tämä kannettava kuntosali toimii sähkövastuksella, jota ohjataan applikaation avulla. Miten nerokas laite sekä lihaskuntoharjoitteluun, kuntoutukseen tai vaikkapa taukojumppaan! Tämä väline sopii kotitreenaajalle tai esimerkiksi personal trainerille, joka jumpauttaa asiakkaita kotona. 

 

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN
Kaupallinen yhteistyö: Weela

KANNETTAVA KUNTOSALI TUO TEHOKKAAN LIHASKUNTOHARJOITTELUN KOTIISI

Sain viime kesänä Weelalta testiin uuden, vastusharjoittelun mullistavan kannettavan kuntosalilaitteen, joka toimii sähkövastuksella. Tätä laitetta varten tarvitset ainoastaan alle neliön tilaa, sähköpistokkeen sekä kännykkäsovelluksen, mutta laitetta voi käyttää myös ilman erillistä sovellusta. Nyt laitteesta on tulossa kehitelty versio kuluttajamarkkinoille, jossa myös hinta on saatu reilusti alaspäin! Tuotteita pääset katsomaan ja ennakkotilaamaan täältä.

Weelassa on 3 erilaista kahvaa, jotka mahdollistavat erittäin monipuolisen harjoittelun. Weelan oma sovellus sisältää paljon erilaisia valmiita ohjelmia aina taukojumpasta kunnon lihaskuntoharjoitteluun. Laitteella onnistuu myös vapaa harjoittelu, jolloin säädät ainoastaan haluamasi vastuksen, ja sen kun alat treenaamaan.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

LISÄÄ VASTUSTA JA TEHOKKUUTTA EKSENTRISEEN HARJOITTELUUN

Weelan vastusta voi säätää aina 50 kiloon asti. Liikkeen eksentriseen eli jarruttavaan vaiheeseen saa lisättyä eri painoisen vastuksen, joka luokin aivan uusia mahdollisuuksia harjoitteluun.

Voit asettaa esimerkiksi taljasoudun vetovaiheeseen 20 kiloa, mutta jarruttavan vaiheen pystyt tekemään vaikkapa 30 kilolla. Eksentrinen harjoittelu onkin tieteellisesti todistettu olevan erittäin tehokasta ja kehittävää. Eksentrinen harjoittelu sopii loistavasti myös kuntoutukseen, joten tämä laite sopii mainiosti myös fysioterapeuttien käyttöön.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN
MONIPUOLISTA HARJOITTELUA KÄTEVÄSTI KOTONA

Laite oli helppo kasata ja asentaa käyttöön. Weelan käytössä vain mielikuvitus on rajana, kunhan osaa tehdä liikkeet oikealla tekniikalla ja huolehtia oikeista liikeradoista. Erillinen sovellus opastaa liiketekniikat ja näyttää erilaisia treeniohjelmia ja -liikkeitä.

Testasin erilaisia liikkeitä jokaisella kahvalla, joita on siis tanko, kahva sekä remmi. Kokeilin myös hieman kehonhallintaa ja keskivartalon voimaa haastavia liikkeitä ja hyvin pelitti! Näen Weelassa mahdollisuudet erittäin monipuoliseen harjoitteluun jos ei syystä tai toisesta pääse, ehdi tai halua mennä kuntosalille.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KUNTOUTUS JA LIHASEPÄTASAPAINON KORJAAMINEN

Kuten aikaisemmin mainitsin, tämä laite sopii mainiosti myös kuntoutustarpeisiin. Liikkeisiin on helppo säätää sopiva vastus, ja tällä laitteella pystyy vahvistamaan niin pieniä tukilihaksia kuin isojakin lihasryhmiä.

Tykkään itse tehdä yhden raajan liikkeitä varsinkin ohjelmien alussa, jolloin päästään tasapainottamaan mahdollisia puolieroja. Unilateraalisissa (yhden raajan) liikkeissä vahvempi puoli ei pääse kompensoimaan, jolloin työtä täytyy tehdä tasapuolisesti ja heikompi puoli pääsee kehittymään.

Mahdollinen lihasepätasapaino johtaa helposti loukkaantumisiin tai erilaisiin kiputiloihin, joten tasapuolisesta harjoittelusta kannattaa pitää huoli. Jos havaitset itselläsi epätasapainoa, ota käyttöön yhden raajan liikkeet, ja aloita aina heikommalla puolella ja tee sama toistomäärä kummallekin puolelle.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN
Jos olet harkitsemassa kotikuntosalin hankkimista omaan tai asiakkaasi käyttöön, voin suositella Weelaa lämpimästi. Tämä on ehdottomasti ainakin testaamisen ja tutustumisen arvoinen laite, ja Weelalta pystytkin tilaamaan ilmaisen tutustumiskäynnin. Laitteet ovat tilattavissa nyt edullisempaan ennakkotilaajan hintaan, tutustu ja lue lisää Weelan sivuilta täältä.

Kannattaa katsoa myös liikevideot Instagram tililtäni @nanafitofficial.

Nana-Heikkila