riisipuuro

Kun joulu lähestyy, alkaa myös riisipuuro-hammasta kolottamaan. Tällä kertaa voin itse vain haaveilla kotona tehdystä riisipuurosta täällä Sri Lankan lämmössä, mutta voin muistella vuosi sitten tätini tekemää riisipuuroa, joka oli kyllä namia! Monen ruokavalioon ei kuulu maitotuotteet, ja itsekin vuosi sitten kokeilin maidotonta riisipuuroa riisimaitoon tehtynä. Riisimaitoon tehtäessä väristä tulee hieman kellertävä, mutta maku on oikein hyvä, varsinkin kun ripottelee pinnalla kanelia, steviaa ja manteleita. Mummot kääntyvät haudoissaan, steviaa ja riisimaitoa, apua 😀

Viime jouluna testasin riisipuuroa myös kookosmaitoon, joka olikin todella pehmeää, mutta on tietysti hieman tuhdimpi vaihtoehto. Viime vuonna joku lukijoista vinkkasi, että tekee puuron veteen, mutta lorauttaa lopussa kauramaitoa sekaan, tätäkin kannattaa testata!


Uudelleen julkaistu vuodelta 2016

Puuron tekeminen on erittäin simppeliä, tosin kannattaa olla lähietäisyydellä vahtimassa kattilaa puuropurkauksen mahdollisuuden vuoksi. Itsellä ainakaan ei ole mikään harvinaisuus, että puuro tulvii yli kattilan ja valtaa koko lieden. Joten kannattaa aina tasaisin väliajoin käydä hämmentämässä puuroa, jo ihan senkin takia ettei se pala pohjaan (mission impossible saada kattilaa enää puhtaaksi!).

Maidoton riisipuuro:

2dl puuroriisiä
2dl vettä
1l riisimaitojuoma
kanelia, manteleita, vaniljaa, steviaa/kookossokeria

Kiehauta ensin vesi, ja lisää riisit veteen. Kun riisit ovat imeneet veden, lisää riisimaito osissa, ja anna hautua miedolla lämmöllä, hämmennä välillä ja lisää riisimaitoa pikkuhiljaa.

Heitin sekaan vielä hyppysellisen vaniljajauhetta, joka toikin kivan pikku säväyksen puuron makuun.

riisipuuro

Olen vielä pienessä joulushokissa, koska en voi ymmärtää, että jouluaatto on jo sunnuntaina. KÄÄÄK! Tosiaan meidän joulu vietetään tänä vuonna Sri Lankassa, jännä nähdä mitä juhlallisuuksia täällä järjestetään. Itse olen kyllä henkilökohtaisesti sitä mieltä, että aito Joulu on Suomessa lumivalkeassa ympäristössä, mutta sitäkään enää harvoin pääsee Etelä-Suomessa kokemaan.

Toivottavasti te lukijat saisitte valkean joulun <3

Joulun tunnelmaa ja rauhoittumista,

Nana Heikkilä

Tallenna