Lomalla treenaaminen

Lomalla treenaaminen jää monella vähänlaiseksi, varsinkin jos lomaa viettää jossain erittäin kuumassa ilmastossa. Lomalla ei välttämättä tule tehtyä yhtään varsinaista treeniä, mutta pikku jutuilla pidän huolta aktiivisuudesta. Reippailun ei tarvitse olla hampaat irvessä tehtyä, vaan pienillä asioilla saat ihan samat tehot irti kuin tunnin hikijumpasta.

Listasin teille nämä muutamat pointit, joita itse toteutan usein lomalla, ja joilla saan kyllä lihaksenikin kipeytymään ilman varsinaista treeniä.

Lomalla treenaaminen – ilman varsinaista treeniä

Kun aamulla klo 8 mittari näyttää 32 astetta, tuskanhiki nousee jo pelkästä ajatuksesta treeneistä. Toki lyhyt kehonpainoharjoittelu voi vielä onnistua, jos pääsee treenaamaan varjossa tai ilmastoidussa sisätilassa, ja pulahtamaan pääsee heti treenin päätyttyä.

Joillain lomilla jätän varsinaiset treenit kokonaan pois, mutta tietoisesti lisään omaa aktiivisuutta. Rantatuolilla löhöilyn sijaan teen paljon erilaista liikkumista, jotka päivässä kerryttävät aikamoisen määrän liikuntaa, ja huomaamatta.

Lomalla treenaaminen
Tässä oivat tavat lisätä omaa aktiivisuutta lomalla, ja näin huolehtia omasta hyvinvoinnista, ilman varsinaista treenaamista:

1. Kävele paljon, vältä busseja/takseja/muita kyytejä

Kävely on yksi parhaista tavoista pysyä aktiivisena lomalla. Kävele rannalle, kävele kauppaan, kävele ja tutustu paikallisiin nähtävyyksiin, luontoon tai muuten vain ole utelias ja katsele paikkoja. Ota tarpeeksi iso vesipullo mukaan, varsinkin jos matkustat lämpimään ilmastoon.

2. Suosi portaita

Aina kun mahdollista, valitse portaat. Voit levähtää välillä, jos portaiden kipuaminen tekee tiukkaa. Portaiden nouseminen tekee hyvää sydämellesi, hapenottokyvylle sekä reisi- ja pakaralihaksille.

3. Ui paljon

Mene rohkeasti uimaan, ja polski sydämesi kyllyydestä. Jos uimataitosi on heikonpuoleista, ota pelastusliivit veteen joissa voit roikkua. Uinti on yksi parhaista aktiivisuusmuodoista!

4. Kokeile eri aktiviteetteja

Käy veneretkillä, joissa pääset uimaan, sukeltelemaan, tanssimaan… Vuokraa vesijetti ja päästele menemään! Vesijettailu tuntuu varmasti jaloissa ja käsissä seuraavana päivänä.

5. Biitsi aktiviteetit

Kokoa rannalla ryhmä kasaan ja pelatkaa lentopalloa. Tai heitelkää frisbiitä tai pallotelkaa. Huomaamatta hiekassa hyppiminen ottaa tehokkaasti koko kroppaan, ja on takuuvarmasti hauskaa!

Kokeile myös nousta rappusia eri tyyleillä 😉

Jos kuitenkin haluat ja olet valmis vetämään ihan kunnon treenin lomalla, tässä muutamia kehonpainolla tehtäviä treenejä

6 liikkeen tehotreeni

Kehoa muokkaava treeni reissuun, kotiin tai mökille

Hotellihuonetreeni

Lomalaisen pikatreeni

Mukavaa lomakauden jatkoa!

Nana-Heikkila