Kun on liian lämmintä juodaksesi kahvisi kuumana, tai muuten vaan kaipaat kylmää ja virkistävää juomaa, kannattaa harkita jääkahvin (ice coffee) tekemistä.

Ice coffee, jääkahvi, tai oma lemppari jäätelökahvi on noussut omaksi kesäpäivän hitiksi. Tutustuin tähän juomaan ensimmäistä kertaa pari vuotta sitten Kosin matkalla, jolla tätä tulikin lipitettyä joka päivä 🙂

Ice coffee virkistää kuumalla

Jääkahvin tekemiseen löytyy monia ohjeita ja tapoja, jotkut tekevät sen kuumaan kahviin ja jotkut kylmään. Mutta tässä esiteltynä 3 erilaista jääkahvia, joista voit valita omasi. Sanotaan, että kun kahvin on annettu hautua ja viiletä jääkaapissa noin 12 tuntia, kahvi ei ole niin kitkerää (jopa 67% vähemmän hapokasta kuin kuuma kahvi). Eli jos maltat, tai osaat ennakoida, kannattaa kahvi keittää jo edeltävänä päivänä ja laittaa jääkaappiin viilenemään.

ice coffee

Refreshing Ice coffee

1. Ice coffee with ice cream // jäätelön kera

Keitä haluamasi määrä kahvia (itse tein 2 kuppia), ja laita jääkaappiin viilenemään (2-12h). Kun kahvi on viilennetty, lorauta mukaan makusi mukaan maitoa, sekoita, makeuta maun mukaan (itse käytin steviaa), sekoita, laita jääpaloja joukkoon ja lopuksi vielä kauho kahvisi päälle 1-2 minipalloa vaniljajäätelöä.

Tämä on oma lemppari, mumskis mumskis!

2. Ice coffee kuumaan kahviin

Kaada keitetty kahvi blenderiin (jos mahdollista jäähdytä ensin kylmässä vesihauteessa), sekoita joukkoon jääpaloja. Huom! Jäät sulavat nopeasti joukkoon, joten huomioi tämä kahvin vahvuudessa. Pyöräytä vain muutaman kerran, jotta jääpalat jäävät murskaksi. Voit kaataa mukaan maitoa, ja lorauttaa makeutusta makusi mukaan.

3. Ice coffee pikakahvilla

Tee kahvi kylmään veteen, käytä minivatkainta kahvin vaahdottamiseksi. Laita mukaan jääpaloja, sekä halutessasi kylmää maitoa. Makeutus maun mukaan. Kaikista nopein vaihtoehto!

Maukkaita kahvihetkiä, toivottavasti lämpimiä kesäpäiviä on vielä sen verran tulossa, että pääsette testaamaan näitä herkkuja!

Nana-Heikkila

Tallenna