5-kiloa-veks

Viime vuoden lopulla Sport-lehti pyysi minua asiantuntijaksi kuuden viikon 5 kiloa veks! -bootcamp artikkeliinsa, jossa tehtäväni oli suunnitella ruokavalio ja kehonpaino-ohjelma lehden lukijoille. Koska itse ”vastustan” pikadieettejä ja tehokuureja, halusin ensin varmistaa, että homma tehdään oikealla tavalla: terveellisellä ja riittävällä ravinnolla jossa liikunta on tukena. Onneksi olimme samoilla linjoilla toimittajan kanssa, ja toteutimme yhdessä upean 6 viikon bootcampin Sport-lehden lukijoille. 
Tällaiset tehostartit ovat oiva keino tuomaan motivaatiota ja potkimaan persuksille painonhallinnassa ja hyvinvointivalmennuksissa. Mutta usein nälkä kasvaa liikaa syödessä, kalorit tiputetaan liian alas tai liikuntamäärät lähtevät täysin käsistä. Ja näissä tapauksissa mennään suoraan p*rse edellä puuhun. Sportin juttu ”5 kiloa veks!” painottaakin terveellistä linjausta: ruokaa on riittävästi, mutta vain ja ainoastaan terveellisiä vaihtoehtoja. Liikunta on lihaskuntopainotteista, eikä sitä ole liikaa, jottei kehoa ylikuormiteta.

5-kiloa-veks

5 kiloa veks! -bootcamp

Ravinto-osiosta löytyy 3 erilaista esimerkkipäivää, ja mukana löytyy ohjeet aktiivisemmalle treenaajalle sekä myös henkilölle, joka ei liikunnasta niin välitä. Ja jotta homma olisi turvallista, löydät artikkelista tiedot myös mitä tehdä näiden 6 viikon jälkeen. Monella homma nimittäin tyssää siihen, että dieetin loputtua palataan samoihin ruokailutottumuksiin kuin aikaisemminkin, ja useinhan ne kilot palaavat takaisin alta aikayksikön.

6 viikon ohjelmassa löydät myös painonpudottajan tsekkilistan sekä erilliset ohjeet viikoille 1-3 ja 4-6. Mukana on 6 liikkeen kehonpainotreeni, josta löydät kuvalliset tekniikkaohjeet. Pääset myös vetreyttämään kehoa 3 kehonhuoltoliikkeellä.

5-kiloa-veks1
Aika bueno kokonaisuus siis, vaikka itse sanonkin! Lehti on ilmestynyt 4.1.2017. Sain arvottavaksi 10 kpl lehtiä, ja käynnistänkin täällä 5 kappaleen arvonnan än-yy-tee-nyt (Instagramissa loput 5 kpl)! Kerro mitä aiheita mieluusti lukisit lehdestä (tai vaikkapa blogistani), niin osallistut Sport-lehden (a 10,20 €) arvontaan. Arvonta päättyy sunnuntaina 22.1.2017. Jos et malta millään odottaa, kannattaa lehti käydä nappaamassa viikonloppulukemiseksi, ja vaikkapa arpaonni suosisi, voit lahjoittaa lehden jollekin ystävällesi tai perheenjäsenellesi.

Nana Heikkilä

 

 

Psst! Painovirhepaholainen oli päässyt tapahtumaan, ja jättänyt kokonaan toistomäärät pois jutusta. Jos siis lähdet toteuttamaan lehdessä olevaa treeniä, menevät toistot ja sarjat seuraavasti:

Kiertoharjoittelu joko toistoin tai aikaa vastaan:

Aloittelijat 8 toistoa / 30 sekuntia per liike
Keskitason treenaajat 12 toistoa / 40 sekuntia per liike
Edistyneet 16 toistoa / 50 sekuntia per liike

Muistathan tehdä liikkeet huolellisesti ja tekniikkaan huomiota kiinnittäen!

Kierroksen välissä muutaman minuutin tauko, toista 3-4 kierrosta.

KUVAT: ANNA HUOVINEN
SPORT-LEHTI

kotitreeni

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna