KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

Tehokas vastusharjoittelu mielletään usein ainoastaan salilla tehtäväksi, mutta mitä sanoisit jos kertoisin, että pystyt treenaamaan koko kropan tehokkaasti läpi 0-100 kg:n vastuksella kotona ja yhdellä laitteella? Ja että tämä kannettava kuntosali painaa vain 15 kg? Ja on vieläpä erittäin kompaktin kokoinen?

Nyt en huijaa. Tämä kannettava kuntosali toimii sähkövastuksella, jota ohjataan applikaation avulla. Miten nerokas laite sekä lihaskuntoharjoitteluun, kuntoutukseen tai vaikkapa taukojumppaan! Tämä väline sopii kotitreenaajalle tai esimerkiksi personal trainerille, joka jumpauttaa asiakkaita kotona. 

 

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN
Laite saatu Weelalta

KANNETTAVA KUNTOSALI TUO TEHOKKAAN LIHASKUNTOHARJOITTELUN KOTIISI

Sain Weelalta testiin uuden, vastusharjoittelun mullistavan kannettavan kuntosalilaitteen, joka toimii sähkövastuksella. Tätä laitetta varten tarvitset ainoastaan pari neliötä tilaa, sähköpistokkeen sekä kännykkäsovelluksen.

Weelassa on 3 erilaista kahvaa, jotka mahdollistavat erittäin monipuolisen harjoittelun. Weelan oma sovellus sisältää paljon erilaisia valmiita ohjelmia aina taukojumpasta kunnon lihaskuntoharjoitteluun. Laitteella onnistuu myös vapaa harjoittelu, jolloin säädät ainoastaan haluamasi vastuksen, ja sen kun alat treenaamaan.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

LISÄÄ VASTUSTA JA TEHOKKUUTTA EKSENTRISEEN HARJOITTELUUN

Weelan vastusta voi säätää aina 100 kiloon asti. Versioita löytyy kahdenlaisia, omassa laitteessa vastusta löytyy 50 kiloon asti, joka on itselleni täysin riittävä. Liikkeen eksentriseen eli jarruttavaan vaiheeseen saa lisättyä eri painoisen vastuksen, joka luokin aivan uusia mahdollisuuksia harjoitteluun.

Voit asettaa esimerkiksi taljasoudun vetovaiheeseen 20 kiloa, mutta jarruttavan vaiheen pystyt tekemään vaikkapa 30 kilolla. Eksentrinen harjoittelu onkin tieteellisesti todistettu olevan erittäin tehokasta ja kehittävää. Eksentrinen harjoittelu sopii loistavasti myös kuntoutukseen, joten tämä laite sopii mainiosti myös fysioterapeuttien käyttöön.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

MONIPUOLISTA HARJOITTELUA KÄTEVÄSTI KOTONA

Laite oli helppo kasata ja asentaa käyttöön. Weelan käytössä vain mielikuvitus on rajana, kunhan osaa tehdä liikkeet oikealla tekniikalla ja huolehtia oikeista liikeradoista.

Testasin erilaisia liikkeitä jokaisella kahvalla, joita on siis tanko, kahva sekä remmi. Kokeilin myös hieman kehonhallintaa ja keskivartalon voimaa haastavia liikkeitä ja hyvin pelitti! Näen Weelassa mahdollisuudet erittäin monipuoliseen harjoitteluun jos ei syystä tai toisesta pääse, ehdi tai halua mennä kuntosalille.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KUNTOUTUS JA LIHASEPÄTASAPAINON KORJAAMINEN

Kuten aikaisemmin mainitsin, tämä laite sopii mainiosti myös kuntoutustarpeisiin. Liikkeisiin on helppo säätää sopiva vastus, ja erillinen säätö eksentrisen harjoittelun vastuksen muuttamiseen on loistava. Tällä laitteella pystyy vahvistamaan niin pieniä tukilihaksia kuin isojakin lihasryhmiä.

Tykkään itse tehdä yhden raajan liikkeitä varsinkin ohjelmien alussa, jolloin päästään tasapainottamaan mahdollisia puolieroja. Unilateraalisissa liikkeissä vahvempi puoli ei pääse kompensoimaan, jolloin työtä täytyy tehdä tasapuolisesti ja heikompi puoli pääsee kehittymään.

Mahdollinen lihasepätasapaino johtaa helposti loukkaantumisiin tai erilaisiin kiputiloihin, joten tasapuolisesta harjoittelusta kannattaa pitää huoli. Jos havaitset itselläsi epätasapainoa, ota käyttöön yhden raajan liikkeet, ja aloita aina heikommalla puolella ja tee sama toistomäärä kummallekin puolelle.

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN

KANNETTAVA KUNTOSALI MONEEN KÄYTTÖÖN
Jos olet harkitsemassa kotikuntosalin hankkimista omaan tai asiakkaasi käyttöön, voin suositella tätä Weelaa lämpimästi. Tämä on ehdottomasti ainakin testaamisen ja tutustumisen arvoinen laite, ja Weelalta pystytkin tilaamaan ilmaisen tutustumiskäynnin. Lue lisää Weelan sivuilta täältä.

Kannattaa katsoa myös tulevat liikevideot Instagram tililtäni @nanafitofficial, yhden koosteen löydät jo alhaalta, pyyhkäise vasemmalle nähdäksesi kaikki 8 liikettä.

Nana-Heikkila

 

 

 

View this post on Instagram

Tehokasta vastusharjoittelua kotona, onnistuu 🙌🏻🤩 Tämä kompakti kotisalilaite on nimeltään Weela. Tämä painaa ainoastaan 15kg ja toimii sähkövastuksella aina 100 kg asti 😅💪🏻 Näytän teille nyt alkuun 8 tehokasta liikettä, joilla eilen treenasin kropan läpi, lisää liikkeitä on myös tulossa 😎🙌🏻 Pyyhkäise vasemmalle nähdäksesi kaikki liikkeet. Nyt kannattaa myös käydä lukaisemassa blogista enemmän juttua tästä mini-ihmeestä, erityisesti jos olet miettinyt kotikuntosalin hankkimista tai teet esimerkiksi personal trainerin hommia, tämä on nimittäin myös helppo kantaa mukana 🤩 Laite on saatu testiin @weelatrainer lta 😍🙏🏻 _______________________________________ 8 great exercises for cable training, BOOM 🔥💪🏻☺️ . . . . . #treeni #treenivideo #kotisali #weela #gym

A post shared by NANA HEIKKILÄ▪️WELLNESS COACH (@nanafitofficial) on

RUOKAVALIO