IHANAN TEHOKAS LIHASKUNTOTREENI LENKILLE

Kaipaatko ideoita lihaskuntotreeniin lenkille tai kävelyn lomaan? Lenkkipolultasi löytyy varmaan puiston penkki tai kivenmuhkura, mutta et oikein tiedä mitä näillä voisi tehdä?

Ei hätää, lue tai katso tältä videolta 6 tehokasta liikettä lenkkipolun varteen, jolla saat vahvistettua ja kiinteytettyä monipuolisesti kehoasi. 2 kärpästä yhdellä iskulla, peruskunto + lihaskunto, check! 🙂

Tehokas lihaskuntotreeni lenkille

6 simppeliä liikettä, jotka voit ripotella sinne tänne, tai tehdä kuntopiirinä yhdessä spotissa. Tehokasta, nopeaa ja vaivatonta. Näillä liikkeillä kuormitat koko kehosi lihaksistoa, ja pääset vahvistamaan niin peruskuntoasi kuin voimatasojasikin!

Liikkeet juoksupolulle:

Boxi hyppy (korvaa kyykyllä jos hyppy ei onnistu) 10x

Punnerrus kapealla otteella 10x

Vartalon kierto 10x/puoli

Penkille nousu + kyykky 10x/jalka

Rutistus istuen tuettuna tai ilman tukea 10x

Vuorikiipeilijä suorana tai kierrolla 10x/jalka

Näitä voit tehdä kuntopiirinä 3 kierrosta, tai sitten yksi liike kerrallaan kolmen sarjana aina yhdessä paikassa, noin puolen minuutin tai minuutin palautuksella sarjojen välissä.

Huomioithan seuraavat tekniikkavinkit:

Boxihyppy/kyykky: polvet ja varpaat samassa linjassa, polvet eivät saa kääntyä sisäänpäin. Mieluummin hallittu kyykky kuin väärin tehty boxihyppy 😉 Boxihypyssä ota käsillä vauhtia ja pidä keskivartalo hallittuna koko ajan.

Punnerrus: niska ja selkäranka samassa linjassa, keskivartalo hallittuna, alaselkä ei pääse notkolle. Kyynärpäät nuolevat kylkiä.

Vartalon kierto: pidä rinta rottingilla eli selkä suorana koko liikkeen ajan

Penkille askellus: polvi ja varpaat samaat suuntaan, polvet eivät pääse kääntymään sisään. Kannattele yläkroppaasi koko liikkeen ajan, eli keskivartalo hallittuna. Jätä alakyykky väliin jos liikkuvuus ei riitä, tai madalla tasoa.

Vuorikiipeilijä: pidä hyvä lapatuki (älä rojahda lapojen väliin), keskivartaloon ei pääse notkoa. Voit tehdä liikkeen myös askeltaen.

Nyt on niin aurinkoiset ja ihanat kelit, että ulkona kelpaakin treenata 🙂

Treeni-iloa ja hymyä päivään!

Lue myös:

Aerobinen treeni, tarvitaanko sitä ja miten paljon?

Mutku lihakset kasvaa vain salilla?

Voimaa yläkroppaan kehonpainoliikkeillä

Räjähtävää voimaa plyo-treenillä

Nana-Heikkila

Tallenna

Tallenna