Millaisia tuloksia voi kehonpainotreenilla saada aikaiseksi?

Usein väitetään, että ainoa ja oikea treenitapa on salilla tapahtuva voimaharjoittelu, jos halutaan saada kroppa timmiksi ja urheilullisen näköiseksi.

Lihakset kasvavat voimaharjoittelulla, kyllä. Mutta myös kehonpainotreenit kehittävät voimaa, kasvattavat lihaksia ja pitävät kropan niin ”siistinä” kuin myös toimintakykyisenä. Minulta taannoin kysyttiin, että millaisia tuloksia nainen voi saada aikaiseksi kehonpainoharjoittelulla sekä sitä, että kumpi on tärkeämpää, halutut tulokset vai tekemisen miellekkyys? Nyt avaan asiaa hieman omasta näkökulmasta, lisää aiheesta löydät myös liha kasvaa vain salilla?Millaisia tuloksia voi kehonpainotreenilla saada aikaiseksi?
Kehonpainoharjoittelu on äärimmäisen monipuolinen tapa kehittää omaa kroppaansa, voimaa, toiminnallisuutta ja myös kasvattaa lihaksia. Onko se ainoa ja oikea tapa? Ei. Onko salilla tapahtuva voimaharjoittelu sitten se paras tapa kehittää voimaa ja kasvattaa lihaksia? Ei.

Riippuu toki tavoitteesta, eli jos haluat hinkata jotain yksityiskohtaa kropassasi, esimerkiksi kehittää etuolkapäittesi lihasten muotoa, on salitreeni tähän varmasti toimivin ja tehokkain tapa. Mutta jos mietitään kroppaa kokonaisvaltaisesti, ja pyritään tekemään mahdollisimman tehokkaita koko kroppaa kuormittavia liikkeitä, on kehonpainoharjoittelu yhtä tehokasta kuin saliharjoittelu.

Ei se mitä treenaat vaan miten treenaat

Varsinkin jos puhutaan naisten treeneistä, ulkonäöstä ja kehittävimmistä treenitavoista, päästään hyvin nopeasti siihen kuinka treenataan. Salilla voidaan tehdä ihan yhtä lailla kokonaisvaltaisia liikkeitä, jotka parantavat kropan kehonhallintaa, toimintakykyä ja kasvattaa voimatasoja. Esimerkiksi kyykyt, maastavedot, leuanvedot, vauhtipunnerrukset, tempaukset ja työnnöt ovat ihan mainioita moninivelliikkeitä, jotka kuormittavat isosti koko kroppaa.

Eli mitä isompi liike, sitä useampi lihas on töissä ja miettiessä kropan muokkausta, kokonaiskulutus kasvaa ja rasva palaa, voimat lisääntyy. Tehokasta. Mutta jos siellä salilla hinkataan vaikkapa hauiskääntöä, treenataan hyvin pientä lihasta muun kropan lepuuttaessa. Tällöin yleensä tarkoituksena on hakea esteettistä hyötyä liikkeestä ja pumpata vaan yhtä pientä lihasta, ja kasvattaa tätä. Täysin ymmärrettävää esimerkiksi kehonrakennuksessa.

Millaisia tuloksia voi kehonpainotreenilla saada aikaiseksi?
Lähden avaamaan tätä asiaa muutamalla esimerkillä.

Lissu 25 vee haluaisi kiinteytyä kokonaisvaltaisesti, kasvattaa ehkäpä vähän muotoja yläkroppaan, mutta enemmänkin haluaisi polttaa rasvaa ja timmiintyä. Kannattaako Lissun lähteä salille tekemään hauiskääntöä ja pohjeprässiä? Ei. Lissulla on toki erilaisia vaihtoehtoja, mutta tässä vaihtoehdot jotka koen itse järkevimmiksi:

A) Jos Lissulla ei ole rahaa saliharjoitteluun: Hän voi tehdä isoja liikkeitä kehonpainoharjoittelulla, kuten punnerruksia, leuanvetoja (negatiivisiä tai esim. käänteisiä kulmasoutuja puun oksaa apuna käyttäen), kyykkyjä, askelkyykkyjä, hyppyjä, mäkivetoja, spurtteja, lankkukiertoja, jalkojen dippauksia, burpeita.

Hän voi kehittää olkapäihin muotoa wall climbeilla, L punnerruksilla, riippuen omasta tasosta. Säännöllisesti esimerkiki 3-4 kertaa viikossa treenatessa Lissu varmasti kiinteytyy (ruokavaliolla kaikista suurin merkitys rasvanpoltossa), ja myös lihasta saadaan rakennettua.

B) Lissulla on salikortti, mutta hän haluaa myös vaihtelua. Lähtisin yhdistämään treenejä niin, että viikkoon tulisi yksi jalkapäivä salilla, 1 kehonpainotreeni yläkropalle ja sitten 1 koko kropan treeni joka sisältää hyppyjä, räjähtävyyttä, spurtteja ja loppuun myös keskivartaloharjoitteita. Näiden lisäksi riippuen Lissun tavoitteista ja toiveista hän voisi lisätä vaihdellen yhden treenin joko salilla tai kehonpainoliikkein yläkropalle halutessaan.

Millaisia tuloksia kehonpainotreenillä?

Jos mietin omaa kroppaani ja omia tuloksia & kehittymistä, olen saanut sekä saliharjoittelulla että kehonpainotreenillä hyviä tuloksia aikaiseksi. Naisen on helppo kehittää lihasmuotoja varsinkin yläkroppaan kehonpainoliikkein, mutta joku haluaa tehdä jaloille erikseen oman treeninsä saliharjoitteluna, jolla paikallinen muokkaus on tehokkaampaa, tai helpompaa. Kehonpainoliikkeet ovat niin kokonaisvaltaisia, että yhden tietyn lihasryhmän eristävä treenaaminen voi olla hankalaa.

Millaisia tuloksia voi kehonpainotreenilla saada aikaiseksi?

Jos mietitään kehonpainotreeninä tehtäviä jalkaosaston liikkeitä, on niitä muun muassa erilaiset kyykkyvariaatiot. Pistoolikyykyssä tarvitaan jaloista paljon potkua, sekä myös liikkuvuutta, tasapainoa ja koko kehon hallintaa. Mutta jos tarkoituksena on rakentaa mahdollisimman iso pyrstö ja pyöreät pakarat, kannattaa ottaa saliharjoittelu tueksi, jolla saat tehtyä ns. täsmäiskuja. Mutta monelle aloittelevalle treenaajalle riittää hyväksi pakaraliikkeeksi esim. lantionnosto, tai vaikkapa bulgarialainen askelkyykky kehonpainoliikkein.

4 vuotta sitten treenasin itse paljon salilla. Käytössäni oli vaihdellen 3-jakoinen ohjelma, joskus 4-jakoinen. Tällöin treenasin kisoihin, ja salitreeni oli se luonnollisin vaihtoehto. Kisojen jälkeen saliharjoittelu ei kuitenkaan enää tuntunut mielekkäältä, ja tutustuinkin kehonpainoharjoittelun maailmaan, ja sillä tiellä ollaan. Itse koen kehonpainotreenit mielekkäimmäksi tavaksi treenata, mutta joskus on kuitenkin ihan kiva mennä pumppaamaan rautaa salillekin. Vaihtelu virkistää.

Halutut tulokset vs. treenin mielekkyys?

Vastaukseni kysymykseen ”kumpi on tärkeämpää, halutut tulokset vai treenin miellekkyys?” on sekä että. Treenisuunnitelma kannattaa rakentaa niin, että sinne mahtuu myös sitä kivaa tekemistä, joka on mielekästä, mutta kuitenkin harjoittelun tulisi tukea niitä haluttuja tuloksiakin. Jos harjoittelulla ei saada aikaan haluttuja tuloksia, voi harjoitteluinto kadota myös siinä mielekkäässäkin tekemisessä.

Millaisia tuloksia voi kehonpainotreenilla saada aikaiseksi?
Jos siis tavoitteena on saada oikein lihaksikas kroppa, kannattaa saliharjoittelu ottaa mukaan ohjelmaan tukevaksi treeniksi, siellä keskittyä oikeasti hypertrofiseen eli lihasta kasvattavaan treeniin, ja sitten taas muut treenit miettiä mielekkyysperiaatteella. Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei kaikki harjoittelu tue toisiaan, kuten esim. maratoonarin ei kannata haaveilla oikein lihaksikkaasta kropasta.

Ihan täysin levällään oleva treenisuunnitelma ei myöskään usein palvele tavoitteita, varsinkaan jos haluaa systemaattisesti kehittää omaa ulkonäköään ja kasvattaa lihaksia. Vähän sitä sun tätä voi hajottaa koko paketin. Mutta jos tavoitteena on kokonaisvaltaisesti kehittää voimaa, voida hyvin, olla toimintakykyinen ja muutenkin nauttia liikkumisesta, voi treenit suunnitella paljon huolettomammin. Silloin voi vaikka käydä salilla, treenata kehonpainolla, käydä ratsastamassa, uimassa ja skeittaamassa.

Itse pyrin pois mustavalkoisesta ajattelusta, että joku tietty juttu olisi se paras tai ainoa vaihtoehto. Yleensä monipuolisuus on se avain onnistumiseen. Fiksua tekemistä, monipuolisesti ja kokonaisuus mielessä pitäen. Ja tekemisestä nauttien. Lepopäiviä unohtamatta.

Millaisia tuloksia voi kehonpainotreenilla saada aikaiseksi?

Itse pidän kroppani tässä kunnossa pääasiassa kehonpainotreeneillä, joista löytyy oma äärimmäisen tehokas valmennuskokonaisuus FIT with Nana täällä. Toki mukaan mahtuu myös saliharjoittelua silloin tällöin, tällä hetkellä pyrin tekemään yhden jalkaosaston treeni salilla viikossa.

Kehonpainoharjoittelu on sellainen tapa liikkua, joka pitää kroppani kuosissa, mieleni virkeänä ja pystyn myös tekemään kropallani paljon kehonhallintaa vaativia liikkeitä ja erilaisia temppuja.

KOTITREENI TARJOUS!

Suosittu kehonpainovalmennukseni on nyt tarjouksessa hintaan 49€, kannattaa tarttua tarjoukseen ennen kuin se loppuu! Valmennuksesta löydät 12 erilaista koko treenin mittaista treenivideota, jossa treenaan alusta loppuun mukana. Eipä tule mieleen jättää treenejä kesken!

Treenien lisäksi saat valmennuksesta yli 60 reseptiä sisältävän reseptikirjan sekä ravinto-ohjeet terveelliseen ruokailuun ilman kaloreiden laskemista tai ruokien punnitsemista.

Valmennuksesta sanottua:

”Fit with nana 1:n ansiosta -10kg ja lantioltakin senttejä lähti 10. Ruokavaliokin järkevöityi. Pysyvästi.”

“Viiden viikon setti alkaa lähestymään loppuaan. Mutta täytyypi kyllä sanoa, että jos silloin olisi sanottu millaisiin tuloksiin pääsen niin olisin varmaan nauranut. Nyt kolme kiloa kevyempänä on helppo hymyillä :)! Lantiolta lähti 4 cm ja vatsan seutu on selkeästi kiinteämpi ja lihakset erottuu. Peilistä katsoo energisempi ja iloisempi mimmi. Unihäiriöt on samalla vähentyneet. Iso kiitos! 🙂 Tästä on hyvä jatkaa omin avuin.”

“Enpä tiedä miten kiittäisin. Annoksen rakentelu ihan käsittämättömän helppoa. Ihanaa, kun ei tarvitse punnita. Perheelle on niin helppo kokkailla, ei tarvi erikseen tehdä jokaiselle jotain :)”

Lue lisää valmennuksesta täällä, ja tule mukaan mahtavaan jengiimme!

Lue myös:

Syötkö ja treenaatko kuin kilpaurheilija vai kuntoilija?

Tehosta rasvanpolttoa tällä treenillä

Onnistuuko lihasten kasvatus ja rasvanpoltto samanaikaisesti?

Nana Heikkilä

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna