Kelpaisiko sinulle chili sin carne, kalkkunachili, katkarapu-lime wokki, talvinen kanakeitto tai herkullinen suklaa smoothie? Tai  kenties virkistävä mustaherukkasmoothie? Tai miten olisi aamuun täyteläinen mantelikvinoapuuro tai rahkamarjaunelma?

Rakastan hyvää ruokaa, mutta annoksessa täytyy olla myös hyviä ravinteita, jotta se ravitsee mieleni lisäksi myös kehoani. Välillä toki pizzakin maistuu, mutta pääsääntöisesti pyrin sekä mieltä että kehoa ravitseviin vaihtoehtoihin, koska ne tukevat hyvinvointiani ja olo ei ole tukkoinen tällaisten ruokien jälkeen.
Kasasin tekstiin 8 terveellistä mutta herkullista ateriaa, joista voisi hyvin koostaa päivän ruokailut. Halusin ottaa mukaan myös vegevaihtoehtoja, koska kasvisruokaa tulee itsellä syötyä liian harvoin.

Oma päiväni voisi siis näyttää tältä:

 

Aamupalaksi Mustaherukkasmoothie ja tähän kylkeen muutama pähkinä

Lounaaksi Kupillinen kuumaa kanakeittoa

Välipalaksi Rahkamarjaunelma

Päivälliseksi Chili sin carne soijalla

Iltapalaksi tuhdimpi Mantelikvinoapuuro

Jos olisin ollut hyvin aktiivinen päivällä, lisäisin toki jotain hiilihydraattia mukaan annoksiin, omaan aktiivisuuteen nähden.

Lähes kaikki reseptit ovat sellaisia, joita kannattaa kerralla valmistaa isompi satsi, helpottaa kummasti seuraavien päivien ruokailuja ja aikatauluja. Huomaan itse selkeästi eron siinä, onko jääkaapissa valmiita ruokia vai ei. Jos ei ole, joko syön liian vähän, tai sitten puputan jotain ravintoarvollisesti heikompaa vaihtoehtoa niinä päivinä kun ei ole energiaa tai aikaa kokkailuun.

Nanan talvipäivän menu, terveelliset reseptit x 8:

Rahkamarjaunelma & Mantelikvinoapuuro

Ihanan herkulliset ja terveelliset reseptit x 8

Chili sin carne & Kalkkunachili

chilisincarne

Raakasuklaasmoothie & Mustaherukkasmoothie

raakasuklaasmoothie

Kuuma kanakeitto & Katkarapu-lime wokki

Ihanan herkulliset ja terveelliset reseptit x 8

 

Reseptit ovat maanantaina alkavasta Lifefit-verkkovalmennuksesta, ja tässä reseptikirjassa on yli 180 sivua ja 130 reseptia, huh! Tässähän riittää kokkausideoita koko vuodeksi 😉

Lumista viikonloppua, itse vietän viikonloppua etätöissä mökillä, valmistelen vielä viimeisiä juttuja ennen maanantain starttia. Täytyy sanoa, että wo-ooooow mikä paketti hyvinvointia tulossa <3

Nana Heikkilä

Tallenna