Vietimme eilen ystäväporukalla syyskaamoksen kaatajaisia Ravintolalaiva Marialla, jossa tarjoilimme herkullisen grillimenun: tuhti ja maukas grillihampurilainen karamellisoidulla sipulilla, cheddar juustolla ja salaatilla.

Hampurilaisen lisäksi menuun kuului yön yli valkosipuli-chilimarinadissa olleita kanavartaita, salaattia ja leipää. Ruoat upposivat juhlavieraisiin, ja vaikka itse sanonkin, en ole syönyt yhtä herkullista hampurilaista aikoihin.Herkullinen grillihampurilainen

Kummatkin lihat ovat Familian lihoja, heillä on takuuvarma laatu, sekä myös arvot kohdillaan. Itse syön paljon lihatuotteita, ja jotenkin niiden syömisen voi tehdä paremmalla omalla tunnolla, kun tietää että eläimet ovat kasvaneet hyvissä oloissa.

Hampurilaispihvit olivat Familian Black Angus lihaa, ja ne olivat pakasteena 2 kpl:n pakkauksissa. Pihvi oli hervottoman kokoinen, 200g täyttä tavaraa, ja ai että miten hyvää, mums! Onneksi pihvejä jäi muutama yli, ja meillä onkin tänään uudestaan hampurilaiskestit, tällä kertaa vaan pihvit pannulla paistaen.

hampurilainen

En ollut koskaan aikaisemmin tehnyt karamellisoitua sipulia, mutta tämä sopi kuin nenä päähän hampurilaisen lisukkeeksi. Sipulit oli loppupeleissä helppoja tehdä, hankalin osa oli varmaankin vuotavat silmät, heh!

Grillihampurilainen á la Nana

Familia Black angus pihvihampurilainen 200g
Pirkka jätti hampurilaissämpylä (2 kpl:n paketeissa)
Pihvitomaattia
Lehtisalaattia
Chipot tulista kastiketta
Ketsuppia
Cheddar juustoa

Majoneesia emme tarjoilleet hampurilaisen kanssa, koska lihan mehukkuus ja maku olisivat menneet hukkaan, ja tuhti ja voimakas cheddar juusto toi kivasti makua ja rakennetta burgeriin. Pihvit paistettiin kaasugrillissä, ja jätettiin kypsyydeltään mediumeiksi. Jokainen sai kasata haluamanlaisensa hampurilaisen, mutta kaikkien hampparit näyttivät jotakuinkin samalta.

hampurilainen 3

hampurilainen 4

grillihampurilainen 5

hampurilainen 6

hampurilainen 8

Karamellisoitu sipuli

8 punasipulia
paistamiseen luomuvoita ja oliiviöljyä
3-4 rkl sokeria
balsacimo viinietikkaa
2 rkl vettämustapippuria ja suolaa

Suikaloi sipuli, paista voissa ja öljyssä. Kuullota pintaan väriä, ja lisää muut ainekset paitsi vesi. Paista niin että sipuli pehmenee, ja sokeri & etikka levittyy tasaisesti. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia.

karamellisoitu sipuli

hampurilainen 2

hampurilainenimg_7610

hampurilainenimg_7612

hampurilainenimg_7618

 

Teen varmaan vielä oman jutun itse juhlista, mutta tässä makupalana kuvia ruoista. Leppoisaa sunnuntain jatkoa <3

Nana Heikkilä

Tallenna

Tallenna

Tallenna