verkkovalmennus

Luultavasti olet jo osallistunut jonkinlaiseen verkkovalmennukseen tai ehkä vielä odotat sinulle sopivan löytämistä.

Nettivalmennukset ovat suosittu, edullinen ja joustava tapa oppia uutta, hakea lisämotivaatiota ja inspiraatiota omaan elämään, oli sitten kyse liikunnasta tai vaikkapa käsitöistä. Verkkovalmennuksia on moneen lähtöön, mutta tässä postauksessa keskitymme liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviin valmennuksiin, niiden sisältöön ja eroavaisuuksiin.

Mikä ihmeen verkkovalmennus?

Jokaisella valmentajalla on oma tyylinsä valmentaa, joten valmennukset, niiden sisällöt ja hinnat vaihtelevat yllättävänkin paljon. Hyvin toteutettu verkkovalmennus on joustava, kustannustehokas ja sisältää informaatiota, joka antaa todellista arvoa asiakkaalle.

Yleisesti ottaen verkkovalmennus on valmennus, jossa valmentajan ja asiakkaan välinen kommunikointi tapahtuu pääosin internetin välityksellä. Suosittuja alustoja verkkovalmennusten toteuttamiseen ovat erilaiset valmennusympäristöt ja sovellukset, jotka sisältävät valmentajan luomia treenivideoita, ruokavalio-ohjeistuksia, treeniohjelmia ja erilaisia vinkkejä liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen.

verkkovalmennus

STRONG with Nana applikaatio

Ehdottomasti parasta nettivalmennuksissa on se, että voit toteuttaa niitä aivan missä tahansa ja milloin tahansa! Yksilövalmennuksessa harvemmin saat personal trainerisi vietyä mukaan kotiisi tai mökille, mutta verkkovalmennuksissani minä kuljen mukanasi minne tahansa menetkin.

Sinun ei tarvitse miettiä miten saat aikataulut kohtaamaan valmentajan kanssa, sillä voit mennä täysin omien aikataulujesi mukaan. Tämän lisäksi verkkovalmennukseni ovat huomattavasti edullisempia kuin yksilövalmennukset, sillä yksilövalmennus voi helposti maksaa 90€/h, kun taas NanaFitin nettivalmennuksien hintahaarukka on 24,90€-129€.

Mitä kannattaa ottaa huomioon verkkovalmennusta valittaessa?

Kun valitset itsellesi sopivaa valmennusta, suosittelen sinua kiinnittämään huomiota seuraaviin asioihin.

Valmentajan koulutus ja ammattitaito

On tärkeää, että valmentaja on oman alansa asiantuntija ja että hän on kouluttautunut (usein mitä enemmän sen parempi). Jos esimerkiksi tavoitteenasi on painonpudotus, on erittäin tärkeää, että valmentajalla on vähintään personal trainerin tutkinto (tai ammattikorkeakoulupohjainen liikunta-alan koulutus), ja mielellään myös muita liikuntaan ja hyvinvointiin liittyviä täydennyskoulutuksia, jotta pääset tiputtamaan painoa turvallisesti ja mielellään myös pysyvästi.

Kun valmentajan koulutustausta on kunnossa, niin varmistat, että hänen opit ovat mahdollisimman laadukkaita ja ajantasalla.

Koulutuksen lisäksi olisi hyvä huomioida myös valmennustausta, eli onko valmentaja tehnyt henkilökohtaista ohjaamista, millainen hänen kohderyhmänsä on ja sovitko itse tähän kohderyhmään. Esimerkkinä tavallista kokonaisvaltaista hyvinvointia metsästävän henkilön ei kannata mennä tiukan tai ankaran fitness valmentajan valmennukseen vaan hänelle usein sopii hieman lempeämpi valmennustyyli.

Valmentajan valmennusfilosofia ja arvot

Koulutuksen lisäksi olisi hyvä tutkia valmentajan valmennusfilosofiaa ja hänen arvojaan, että ne ovat yhdenmukaisia omien tavoitteidesi ja arvojesi kanssa. Halutessasi varmistusta valmennuksen laadusta, suosittelen katsomaan arviointeja ja palautteita eri lähteistä, jotta tiedät mitä muut pitivät valmennuksesta.

Minun valmennuksissani pääset lähemmäs tavoitteitasi ilon ja stressittömyyden kautta. Painonhallinnan, treenaamisen, ravinto-asioiden ja hyvinvoinnin ylipäätänsä ei tulisi olla suorittamista, vaan voimaa antava tekijä, jotta jaksaisimme paremmin arjen keskellä.

Pääset lukemaan lisää taustastani, arvoistani sekä liikunta- ja ravintofilosofiastani täältä.

Sopiiko verkkovalmennus minulle? Huomioi nämä asiat!

Pitävätkö myyntipuheet paikkansa?

Suosittelen tarkastelemaan myyntipuheita kriittisellä ja realistisella silmällä. Jos valmennus lupaa -5kg viikossa, valmennusmetodi tuskin on terveellinen. Jos osallistut pikadieetteihin, joissa painoa pudotetaan liian suuren kalorivajeen avulla hyvin nopeasti, heität rahasi täysin hukkaan ja vaarannat myös terveytesi.

Pysyvät tulokset vaativat enemmän aikaa ja kestäviä muutoksia omissa elämäntavoissa. Hyvää kannattaa odottaa, joten maltti on valttia tässäkin asiassa. Kun oikeasti panostat omaan terveyteesi ja teet tarvittavat muutokset sopivalla tahdilla, lupaan, että saavutat haluamasi muutokset. Oikotietä onneen ei ole, mutta matka onneen voi olla elämää mullistava!

Onko valmennus tarpeisiisi sopiva?

Kun olet selvittänyt tavoitteesi, tutki mitä verkkovalmennus pitää sisällään.

Kuinka kauan haluaisit, että valmennus kestää? Kuinka monta kertaa viikossa valmennuksen aikana tulisi treenata? Minkä kestoisia treenit ovat? Haluatko, että valmennus sisältää treeniohjelman, ruokavalion sekä runsaasti vinkkejä, ohjeistuksia, havainnollistavia sekä informatiivisia kuvia ja videoita?

LIFEFIT valmennuksen sisältöä

Haluatko, että valmentaja vastaa henkilökohtaisesti mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin koko valmennuksen ajan? Haluaisitko myös ryhmän tuen ja jakaa halutessasi kokemuksiasi sekä fiiliksiäsi valmennusympäristössä tai Facebook ryhmässä?

Valmennusta valittaessa kannattaa myös huomioida valmennuksen taso, sopiiko se esimerkiksi aloittelijoille, tai löytyykö treeniohjelmista liikevariaatioita eri kuntotasoille? Liian kovat treenit voivat aiheuttaa loukkaantumisia, ja liian kovat lihaskivut voivat taas laskea motivaatiota, jos treenistä aiheutunut kokovartalokipsi kestää yli viikon eikä mitään pysty tekemään.

Kenelle ja mihin tarkoitukseen verkkovalmennukseni sopivat?

Olen saanut paljon kiitosta nettivalmennuksistani, sillä ne ovat erittäin kattavia. Haluan aina pystyä seisomaan sanojeni takana, joten jokainen valmennukseni antaa sinulle mahdollisimman laajat työkalut tavoitteidesi saavuttamiseksi. Suunnittelen ja rakennan valmennuskokonaisuuksia monia kuukausia, joten voit olla varma, että saat todellista vastinetta rahoillesi.

Tarjoan tällä hetkellä 7 eri valmennuskokonaisuutta ja lähtökohtaisesti valmennukseni sopivat perusterveille henkilöille, joilla ei ole suurempia liikuntarajoitteita (poislukien Raikas Ravintovalmennus, joka keskittyy enimmäkseen ravintoon, joten liikuntarajoite ei ole este kyseisen valmennuksen aloittamiselle).

Jos olet kuntoutusvaiheessa tai muuten liikuntarajoitteinen, suosittelen kääntymään mieluummin esimerkiksi fysioterapeutin puoleen, joka on erikoistunut edellä mainittuihin aihealueisiin.

Valmennukseni sopivat erinomaisesti esimerkiksi:

 • Elämäntapamuutosta haluavalle
 • Painonpudottajille
 • Kiireisille ihmisille
 • Aktiivisuuden lisäämiseen
 • Kehonkoostumuksen muokkaukseen
 • Terveydestä ja hyvinvoinnista kiinnostuneille
 • Sekasyöjille, kasvissyöjille sekä vegaaneille
 • Lihasmassan kasvattajille
 • Kotona ja/tai kuntosalilla treenaaville

Voit tutusta lisää NanaFitin verkkovalmennuksiin täältä.

Hyvä verkkovalmennus opettaa

Kaikissa valmennusasioissa on mielestäni tärkeää kertoa valmennettavalle miksi tiettyjä asioita tehdään. Tällöin valmennettava oppii itsekin samalla, ja suuremmalla todennäköisyydellä oikeasti sitoutuu paremmin opeteltaviin muutoksiin, jolloin muutoksista tulee pysyviä.

On tutkitusti todistettu, ettei erilaiset dieetit ole pysyviä, vaan usein karistetut kilot hiipivät takaisin lanteille. Sen sijaan hitaasti tehdyt muutokset, jotka oikeasti sisäistetään, jäävät pysyviksi tavoiksi, jolloin myös onnistumisprosentti painonpudotuksessa kohoaa huimasti.

Tästä syystä verkkovalmennuksissani en tarjoa tai myy samanlaista valmista ruokavaliolappusta kaikille, jossa kerrotaan, miten täytyy syödä. En usko tällaisen toimivan pitkässä juoksussa, ja tiedän sen myös omasta sekä asiakkaiden kokemuksesta. Se yksi A4 ei ole oikotie onneen, sitä ruokavaliota pystytään noudattamaan ehkä 6 tai 8 viikkoa, mutta mitä sen jälkeen?

Tämän takia onkin tärkeää antaa valmennettaville erilaisia joustavia tapoja rakentaa oma ruokavalio. Sellaisia tapoja, jotka pysyvät arjessa mukana, ja jotka jokainen kokee omikseen juuri omassa päivittäisessä ruokailussa.

Muistilista sinulle sopivan verkkovalmennuksen valitsemiseen

 • Tee huolellinen taustatutkimus
 • Mieti sopiiko valmennus juuri sinulle?
 • Kysele
 • Muista ettei isoja muutoksia voi tehdä lyhyessä ajassa turvallisesti (tai pysyvästi)
 • Onko valmentaja alan ammattilainen vai harrastelija?
 • Tuntuuko valmentaja sinulle sopivalta?
 • Jos haluat päästä kurkkaamaan miltä reseptini näyttää, voit ladata ilmaisen välipalareseptikirjan täältä.

Oletko jo selvittänyt, mitkä ovat sinun hyvinvoinnin kompastuskivesi? Testaa hyvinvointisi tila ilmaiseksi ja lataa kattava hyvinvointikartoitus täältä.

Toivottavasti näiden vinkkien avulla pystyt valitsemaan sinulle sopivimman verkkovalmennuksen. Omat, erittäin suositut verkkovalmennukseni löydät täältä.

Hyvinvointia ja energiaa arkeesi!

Nana-Heikkila