burpee-haaste

Onko sinulle 400 metrin burpee-haaste tuttu? Itselle tämä tuli tutuksi keskiviikkona, jolloin päätin ottaa härkää sarvista ja lähdin tekemään itselle osoitettua haastetta. Järki tästä puuhasta on kaukana, mutta fiilis haasteen suorittamisen jälkeen on ihan mieletön!

Burpee itsessään on niin kokonaisvaltainen liike, että se ottaa tehokkaasti koko kroppaan. Se parantaa hapenottokykyä, vahvistaa koko kehon lihaksia sekä parantaa ketteryyttä! Burpee-tyylejä löytyy muutama erilainen, jolla voi sitten liikkeen haastavuutta säädellä. Tässä kirjoituksessa esittelen teille eri tyylit sekä oman suorituksen haasteesta.

400 metrin burpee-haaste

Idea haasteessa on siis kiertää 400 metriä oleva urheilurata burpeita tehden. Hypyn pituudella pystyt vaikuttamaan siihen, monta burpeeta suoritus vaatii. Mitä enemmän käytät räjähtävää voimaa ja mitä pidemmälle hyppäät, sen vähemmän burpeita tarvitsee suorittaa.

Mutta toisaalta, jos räjähtävä voima ei ole paras ominaisuutesi, kannattaa loikkia kenties lyhyempiä pomppia ja säästää voimaa, koska liike on muutenkin hapottava.

Itsellä hypyt lyhenivät jo melko alkumatkasta kipeän alaselän takia, joten hypyn pituutta oli tämän takia lyhennettävä. Viimeiset 9 burpeeta meni hypyn osuus askeltaen, koska selkä ei enää kestänyt tärähtelyä. Maaliin oli päästävä, joten oli pakko soveltaa.

burpee-haaste

Burpee-tyylit

Tältä videolta näet erilaisia suoritustapoja liikkeeseen, joita ovat:

    1. Askeltaen jalkojen tuonti taakse ja askeltaen hyppy, pysähtyminen etunojassa
    2. Jalkojen tuonti taakse hypyllä, hyppyosuus askeltaen, pysähtyminen etunojassa
    3. Hypylle jalkojen tuonti taakse ja hyppy eteen, pysähtyminen etunojassa
    4. Joku yllä olevista mutta rinnan & vatsan tuonti maahan
    5. Joku yllä olevista ja alastullessa punnerrus

 

 

Ei aloittelijoille

Olen itse sitä mieltä, että haaste on sen verran kova, ettei täysin aloittelijan kannata sitä lähteä toteuttamaan. Itsellä on takana parin kuukauden treenitauko sekä talven jäljiltä muutenkin heikossa kunnossa oleva kunto ja hapenottokyky, ja haaste teki aika tiukkaa 😀

Lihakset kuitenkin jaksoivat hyvin, mutta sarjojen välillä piti aina välillä ottaa hieman happea. Suoritusaika oli itsellä melko pitkä, mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan 😉

Instagramin puolella jo totesinkin, että hullujen hommaahan tämä on eikä todellakaan ole terveellistä lähteä repimään itsestä tällaista suoritusta väkipakolla, mutta yllytyshullu mikä yllytyshullu. Sain tästä kuitenkin sen verran itseluottamusta ja onnistumisen tunteita, että esimerkiksi lenkille lähtö ei kuulosta enää ollenkaan niin pahalta! (En ole mikään juoksufani siis.)

     

Tikiksen haaste 20.8.2017

Huomasin tätä kirjoittaessani, että Tikis on tehnyt tästä yleisen haastetapahtuman, jossa voit itse lähteä testaamaan joko 200m tai 400m burpee-haastetta. Tarkemmat tiedot löydät täältä. Jos päätät lähteä testaamaan, tule ihmeessä kertomaan omat fiilikset haasteen jälkeen joko täällä tai Instagramin puolella (@nanafitofficial).

Muutenkin löydät instan puolelta tarinoista enemmän päivittäistä menoani, ja keskiviikkona näkyi aika punaista mimmiä, tsihi!

Onnistuin houkuttelemaan myös Shape Upin Nooran haasteeseen mukaan, kannattaa käydä katsomassa hänen suoritus myös hänen kanavaltaan.

Mahtia viikonloppua <3

Nana-Heikkila

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna