Välipala ennen treeniä takaa sen, etteivät energiatasot tipu kesken kaiken ja treeni tyssää siihen. Säännöllinen ateriarytmi on tärkeää energiatasojen kurissa pitämiseksi, mutta harmittavan monella jää silti lounaan ja päivällisen väliin energiatasot romuttava tauko. Sitten ihmetellään, kun työpäivän päätteeksi ei treeni kulje, painot tuntuvat raskailta, ja alkulämmittelykin tuntuu jo ylitsepääsemättömän vaikealta.

Tai sitten treenaamaan mennään aamulla tyhjällä vatsalla, ja treeni takkuilee pahasti etkä vaan saa puskettua itsestäsi edes puolia tehoja irti. Kuulostaako tutulta? Ei hätää, tässä sinulle 6 hyvää vinkkiä välipalaan tai ennen treeniä syötäväksi huikopalaksi, jotka pitävät energiatasosi ylhäällä, ja saat treenistä täydet tehot irti.

Mitä kannattaa huomioida ennen treeniä syötävässä välipalassa?

On tärkeää, että välipala on energisoiva ja ravinteikas, ja se boostaa kehoasi sen verran, että jaksat vetää treenin täysillä loppuun asti. Välipalan on hyvä olla hiilihydraattipitoinen, jota keho pystyy käyttämään tehokkaasti hyödykseen treenissä. Hyvästä rasvan lähteestä saat taas pitkäkestoisempaa energiaa.

6 x välipala ennen treeniä

6x välipala ennen treeniä

1. Banaani on loistava valinta ennen treeniä, ja sen kaveriksi voi syödä pähkinöitä tai manteleita, tai sitten herkullisena combona toimii banaaniviipaleet dipattuna (sokerittomaan) maapähkinätahnaan. Toimii, ja maistuu vieläpä taivaalliselta!

2. Taatelit ja maapähkinätahna. Voit kaapaista maapähkinätahnaa suoraan taatelin päälle, maistuu ihan snickersille, namii!

3. Riisikakut ja sokeriton nutella, tai riisikakut avocadolla.

4. Proteiinibrowniet (pääaineksina bataatti, raakasuklaa, proteiinijauhe ja avocado)

5. Tuorepuuro, jossa kauraleseitä, chiasiemeniä, makeuttamatonta mantelimaitoa ja banaanin paloja

6. Kauralettu mustikoilla ja banaanilla

Jos haluaa extrapotkua ja kestävyyttä treeneihin, voi treenilaturina käyttää BCAA-lisäravinnetta, että välttämättömiä aminohappoja. Itsellä BCAA valmiste toimii hyvin, jaksan treenata kovempaa ja pidempään.

kauralettu

Milloin välipala kannattaa syödä?

Välipalan ajoittaminen optimaalisesti on hyvin yksilöllistä, mutta hyvänä nyrkkisääntönä toimii 30-60 minuuttia ennen treeniä. Välipalan täytyy olla tarpeeksi pieni ja helposti sulava, joten mitään mättöateriaa ei ennen treeniä kannata syödä.

Suosittelen rohkeasti kokeilemaan yllä olevia vaihtoehtoja, esimerkiksi banaani maapähkinävoilla voi toimia hyvin puolikin tuntia ennen treeniä, jolloin jaksat vetää treenin mainiosti loppuun asti.

Onko sinulla jotain suosikki välipaloja joita tykkäät ennen treeniä syödä?

Jos kaipalet lisää välipalavinkkejä, lataa itsellesi ilmainen (sivun alaosassa) 30 reseptin välipalakirja täältä.

Nana-Heikkila

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna