hyviä rasvoja

Rasvakammo on onneksi alkanut pikkuhiljaa väistymään, ja tietoisuus hyvien ja laadukkaiden rasvojen tärkeydestä on kasvanut. Koko kehomme, niin lihakset, kudokset, aivot ja hormonitoiminta tarvitsevat laadukkaita rasvoja toimiakseen optimaalisesti ja parhaalla teholla.

Hyvien rasvojen lisääminen ruokavalioon on helppoa ja vaivatonta, ja vieläpä maistuvaa! Erilaiset siemenet ja pähkinät ovat kenties se näppärin ja helpoin tapa lisätä hyviä rasvoja ruokavalioon, mutta näissäkin kannattaa huomioida muutama seikka, ettei vahingossa sabotoi niiden hyvää tekeviä vaikutuksia.

Helppo tapa lisätä hyviä rasvoja ruokavalioon

Kaupallinen yhteistyö: Cloetta Suomi, Nutisal

Terveyttä pähkinöistä ja siemenistä

Pähkinät ja siemenet sisältävät paljon elimistöllemme tärkeitä hivenaineita, kuituja ja rasvaa. Rasvan merkitys hyvinvoinnillemme on suuri, ja painonhallintakin helpottuu syömällä hyvälaatuista rasvaa. Hyvälaatuinen rasva öljyää kehoamme sisäisesti, ja ilman tätä öljyä moottori voi leikata kiinni.

Varsinkin jos elää hyvin niukkakalorisella ruokavaliolla, on siemenet ja pähkinät elintärkeä lisä antamaan energiaa, ravitsemaan kehoa ja pitämään aineenvaihdunnan normaaleja toimintoja yllä.

Erilaisia siemen- ja pähkinäsekoituksia on valtavasti markkinoilla, jotka ovatkin älyttömän kätevä tapa huolehtia riittävästä hyvien rasvojen saannista, kunhan vaan muistaa tarkistaa seuraavat asiat:

  • onko niissä lisättyä suolaa?
  • onko ne paahdettu öljyssä?
  • sisältävätkö ne lisättyä sokeria?
  • sisältävätkö ne lisäaineita?
  • pähkinöiden osuus?

Yllättävän moniin sekoituksiin lisätään öljyä, suolaa tai lisäaineita, ja pähkinöiden osuus voi sekoituksissa jäädä hyvinkin pieniksi, jolloin pähkinöiden sijasta onkin maksanut vain edullisimmista siemenistä.

Itselle hyvin tärkeää marja- & pähkinäsekoituksissa on myös se, ettei marjoihin ole lisätty ylimääräistä sokeria.

Vastaus kysyntään

Nutisal on tuonut markkinoille uudet salaatti- ja jogurttisekoitukset, jotka nappasin mukaan Thaimaan reissulle varmistamaan hyvien rasvojen saannin. Nämä toimivatkin loistavasti välipaloina niin viidakkoreissulla kuin kesken treenikuvausten, ja itse asiassa kummankaan tuotteen sisältö ei sisällä mitään yllä mainituista turhukkeista.

Nutisalin pähkinät ja siemenet ovat kuivapaahdettuja, mikä tekee niistä vieläkin maukkaampia ja rapeampia, ilman turhaa lisättyä öljyä. Kummassakin pussissa pähkinöiden määrä on vähintään 50%, joten näiden kanssa ei tarvitse miettiä sitä, että kouraan jää vain yksi yksinäinen cashew pähkinä.

Oiva lisä salaatteihin, jogurttiin tai sellaisenaan välipalana

Nutisalin salaattimix sisältää pähkinöitä 52% (manteli, cashew, saksanpähkinä), kurpitsa- & auringonkukansiemeniä 45% ja punajuurta 3%. Näitä on helppo heittää lisukesalaatin joukkoon tuomaan makua, sekä myös takaamaan tarvittavien rasvahappojen saantia. Erittäin näppärä tapa lisätä hyviä rasvoja ja proteiinia lautaselle. Punajuuri tuo juuri sopivan säväyksen ja lisän sekoitukseen, hyvin toimiva extra säväys!

hyvät rasvat


Jogurttimixin sisältö toimii välipalana sellaisenaan tai lisättynä esimerkiksi aamupalajogurtin sekaan. Nutisalin jogurttimix sisältää pähkinöitä 50% (manteli, cashew, saksanpähkinä, hasselpähkinä), auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä 25% ja marjaa 25% (karpalo, mustikka, goji).

Näitä tuli reissussa naposteltua myös pitkillä matkoilla saarelta toiselle, ja pussin uudelleen suljettavuus oli äärimmäisen kätevä. Ainakin itse olen sellainen, että laukku on yleensä ääriään myöten täynnä, asiat ovat harvoin järjestyksessä ja tämä tarkoittaa myös sitä, että tällaiset pussukat ovat harvoin oikein päin. Joten usein laukun pohja onkin täynnä jos jonkinmoista siementä ja tahmaista, liiskaantunutta marjaa tai hedelmää, mutta ei onneksi näiden kanssa.

hyviä rasvoja


Miten itse huolehdit riittävästä hyvien rasvojen saannista? Jätä viesti kommenttikenttään, arvon kaikkien vastanneiden kesken 5x duo-paketin, joka sisältää yhden jogurttimixin ja yhden salaattimixin. Arvonta päättyy sunnuntaina 23.4.2017.

Lue myös: Pähkinöiden ABC

Nana-Heikkila

Tallenna

Tallenna