VIIKON HAASTE: HYVINVOINTITEKO ITSELLE

Omasta hyvinvoinnista laistetaan aivan liian usein, ja hyvinvointiteko tehdään helpommin lapselle, asiakkaalle, puolisolle…. Kaikille muille paitsi itselleen. Kuitenkin meidän jokaisen oma hyvinointi pitäisi olla prioriteettilistan ykkösenä, sillä jos me itse voi hyvin, ei meistä jää paljoa jäljelle muitakaan varten.

Usein kuitenkin erehdytään ajattelemaan kaikki tai ei mitään -periaatteella. “Jos en ehdi tehdä tunnin salitreeniä 5 kertaa viikossa, on homma menetetty”. “En jaksa treenata hampaat irvessä enkä nauti siitä, joten mieluummin istun sohvalla ja katson televisiota, tai istun kaukalon laidalla ja katson poikani harjoituksia”. Hyvä ystävä, hyvinvointi ei tarkoita verenmaku suussa paahtamista. Sen ei tarvitse olla tavoitteellista treenaamista kuntosalille. Kerron muutamia keinoja joilla sinä saat varmasti lisättyä hyvinvointia arkeesi, eikä nämä vaadi paljoa efforttia!

Hyvinvointiteko itseäsi varten – haastan juuri sinut!

Jos liikkuminen on jäänyt rutiineistasi täysin, ja olosi on nuutunut ja väsähtänyt, nyt olisi korkea aika panostaa omaan hyvinvointiin. Sinulla ei ole mitään hävittävää, sen sijaan voit saada aimo annoksen energiaa, virkeyttä ja kehosi voi alkaa toimia paremmin.

Tai jos olet paahtanut suoritusputkessa ja energiasi ovat aivan finaalissa, nyt olisi hyvä hetki viheltää peli poikki ja miettiä omia hyvinvointitekoja – voisitko tehdä jotain toisin?

Kun itse mietin mitä hyvinvointi minulle tarkoittaa, nousee esiin energisyys, parempi jaksaminen, hyvä olo, positiivinen mieli. Hyvinvointiin ei kuulu morkkistelu, vaan se on tasapainoa, valintoja hyvän puolesta, silloin tällöin muutama huonompi valinta mahtuu pakettiin mukaan.

Hyvinvointi on itsensä hyväksymistä, rakastamista ja ymmärtämistä. Hyvinvointi ei sisällä itsensä piiskaamista, sättimistä tai halveksuntaa. Hyvinvointi kumpuaa sisältäpäin.

VIIKON HAASTE: HYVINVOINTITEKO ITSELLE

30 minuuttia päivässä

Tämän viikon hyvinvointihaaste on keskittyä omaan hyvinvointiin 30 minuutin ajan päivässä. Voit itse miettiä mikä tapa olisi sinulle riittävän helppo, mutta juuri sopivan haastava, että se motivoi jatkamaan haastetta viikon ajan, ja tietysti mielellään pidempäänkin.

30 minuutin hyvinvointiteko voi olla:

  • 30 min kävelyä ulkona luonnossa
  • 30 min enemmän unta
  • 30 min rentoutusharjoituksia päivässä
  • 30 min kehonhuoltoa
  • 30 min kotitreeni (voi jakaa useampaan osaankin)
  • 30 min ruoanlaittoa ja eväiden tekoa itselle
  • 30 min juoksulenkki
  • 30 min joogaa tai mieleistä harrastamista
  • 30 min arkiaktiivisuutta: kävelyä työpaikalle, portaiden nousua jne.

Tai muuta vastaavaa. Voit jakaa puolituntisen moneen osaan, jos 30 minuuttia tuntuu vaikealta irrottaa kerralla kiireisestä arjesta.

Nauti liikkumisesta ja sen tuomasta olosta

Jos puhutaan ihan tavallisesta kuntoilijasta tai terveysliikkujasta, hyvän olon ja mielen liikunta riittää ja kantaa todella pitkälle. “Kehittyminen tapahtuu epämukavuusalueella” – kyllä, mutta jos halutaan vain hyvää oloa ja lisää energiaa arkeen, ei liikkumisen kuulu tuntua epämukavalta. Liikkeelle lähteminen voi tuottaa hieman puhinaa ja neuvottelua pään sisällä, mutta sen jälkeen hyvä olo ja endorfiinit takaavat sen, ettei liikkeelle lähtö kaduta, eikä se tunnu pakkopullalta. Silloin kun tekee sitä mistä nauttii!

Aktiivinen arki on yksi parhaimmista tavoista parantaa omaa hyvinvointia. Nyt en tarkoita aktiivisuudella sitä, miten paljon järjestät menoja ja tapahtumia itselle – vaan arkiaktiivisuutta, sitä että kävelet paikkoihin, nouset portaita, liikut ja leikit. Jos arkesi sisältää puoli tuntia aktiivisuutta eri muodoissa, on asiat jo hyvällä tolalla. Nyt kun säitäkin vielä on, mitä jos ottaisit puolia tuntia illasta ja lähtisit pelaamaan palloa lapsesi kanssa?

VIIKON HAASTE: HYVINVOINTITEKO ITSELLE

Tavoitteellinen treenaminen kiireisessä arjessa

Jos olet liikkunut enemmän, ja kaipaat arkeesi vähän tiukempia treenejä, puoli tuntia riittää tässäkin tapauksessa! Pystyt hyvin kehittämään kehosi toiminnallisuutta, voimatasoja ja muokkaamaan myös kehonkoostumusta, jos se on toiveenasi. Jokainen keino motivoida itseään liikkumaan on hyvä, oli se sitten ulkoinen esteettinen syy, sisältäpäin kumpuava tai toiminnallisuutta korostava tavoite.

Jos tykkäät treenata kotona, riittää puoli tuntia mahtavasti! Saliharjoitteluun 30 minuuttia on lyhyt aika, jos matkat pitäisi vielä sisällyttää mukaan. Mutta jos sinulla on aikaa 30 minuuttia matkojen lisäksi, se riittää jo erinomaisesti myös saliharjoittelussa.

Jos kaipaat ideoita kotitreeneihin, tule mukaan FIT with Nana valmennukseen! Valmennuksessa saat joka viikko 3 erilaista kotitreeniä, joissa treenaan alusta loppuun kanssasi. Treenit kestävät maksimissaan 30 minuuttia, joten hyvinvointitekosi voi olla juuri tässä. Näiden treenien lisäksi voit käydä kävelyllä, venytellä, huoltaa kehoa, tai käydä vaikka salilla. Saat näihin kaikkiin ohjeet sekä myös kattavan ruokavalio-opastuksen resepteineen.

Valmennus on vielä tänään yli 40%:n alennuksessa, ja hinta koko paketille on vain 39€. Jos haluat hypätä kannustavaan tiimimme, löydät lisätietoa täältä.

“Reenit oli nopeita ja tehokkaita. Ei ollu tekosyitä jättää väliin 🙂 Ihania ja kauheita uusia liikkeitä tulevaisuuteen reeneihin. Ja mikä parasta, peilistä näkyy aika timmi nainen 🍑 Iha itekki ihastu 😍 Kiitos sulle 🔥❤️”

– tyytyväinen valmennuksen käynyt

Hyvinvointiteon saa siis suhteellisen vaivattomasti sisällettyä omaan päivään, kyse on vain viitsimisestä ja asioiden priorisoinnista. Tärkeää on ettei lähde tavoittelemaan kuuta taivaalta – suhteuta oma teko sinun arkeesi. Kun olet toteuttanut tätä 30 minuutin tekoa viikon ajan, on sen jatkaminen paljon helpompaa, ja sen luominen rutiiniksi helpottaa.

Mikä on sinun 30 minuutin hyvinvointitekosi?

Ihanaa viikkoa!

Nana-Heikkila

 

 

FIT with nana

 

 

Tallenna

Tallenna