LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

Yksi tämän vuoden kohokohdista oli oman toimiston saaminen, ja lokakuun lopusta olenkin kovasti askarrellut ja puuhastellut toimiston sisustamisen ja viihtyvyyden parissa. Mielestäni on erityisen tärkeää, että toimistolta löytyisi edes pieni nurkkaus, joka olisi varta vasten tehty oleskelua ja rennosti ottamista varten – kesken työpäivän tekee hyvää ottaa pieni kahvi- tai välipaussi, siirtyä pois työpisteeltä ja kääntää ajatukset jonnekin aivan muualle kuin työasioihin.

Tämä parantaa luovuutta ja tehokkuutta, ja pienen paussin jälkeen voi palata työpisteelle uudelleen virittyneenä. No mitä kaikkea toimistolle voisi tehdä parantaakseen viihtyisyyttä? Mitkä seikat itse koen tärkeiksi ja mihin ratkaisuihin päädyin omassa toimistossa? Omista ratkaisuistani kerron lisää alla.

Yhteistyössä JYSKin kanssa, tuotteet ovat saatu

MITEN PARANTAA VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLA?

Minua seuranneet ovatkin varmasti sosisaalisesta mediasta huomanneet, että loppuvuosi on vierähtänyt muiden töiden lomassa uutta toimistoa sisustaessa. Olen tähän asti toiminut kotikonttorilta käsin, mutta kotitoimisto alkoi kääntyä toimimattomaksi ratkaisuksi, kun työjutut lojuivat pitkin ruokailupöytää, työhuonetta ja milloin mitäkin. Työt olivat koko ajan läsnä, ja läppäriä oli liian helppo näpyttää yömyöhään asti.

Toimisto tuli siis tarpeeseen jo ihan työaikojen rajaamisen takia, mutta rakastan kyllä sitä fiilistä, että voin aamulla lähteä töihin ja illalla palata kotiin töistä.

Etsiessäni sopivaa toimistotilaa suunnitelmat ja toiveet muuttuivat matkan varrella aika reilustikin. Loppujen lopuksi päädyin toimistorakennukseen niin sanotulla tehdasalueella, jossa neliöhinnat olivat maltillisemmat ja tämä mahdollisti minulle isomman toimiston vuokraamisen. Ja tätä kautta myös erillisen kuntoilupisteen, loungen, ruokailutilan, keittiön ja työtilan saamisen työpaikalleni.

VALOA, VAALEUTTA JA AVARAA TILAA

Minulle valoisa työtila on tärkeä juttu ja halusin toimistostani valoisan. Kotona oleva työhuoneemme on sen verran pimeä, että huomasin melkein huomaamatta siirtäneeni työpisteen kotimme valoisaan olohuoneeseen, ruokapöydän ääreen. Kuten aikaisemmin mainitsinkin, työt olivat koko ajan hujan hajan ja koko ajan läsnä, joten rentoutumisesta ei ollut tietoakaan, kun tekemättömät työt muistuttivat koko ajan vieressä.

Tästä syystä yksi ehdoton kriteeri oli valoisa toimisto. Nykyisessä toimistossani onkin isot ikkunat,
joiden ansiosta luonnonvaloa riittää (silloin kun sitä tähän aikaan vuodesta ylipäätään Suomessa esiintyy).

TOIMISTON SISUSTUS LISÄÄ VIIHTYVYYTTÄ - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

Toimiston sisustus on tärkeä osa työympäristön viihtyisyyttä ja koen, että sillä on vaikutus
yleisfiilikseen ja työtehoon.  Jos toimisto olisi kovin ankea ja sisustettu esimerkiksi kovin synkillä kalusteilla ja väreillä, en usko että lähtisin aamuisin näin hyvällä fiiliksellä töihin, tai nauttisi niin paljon toimistolla olosta.

Toimistoni on valoisan lisäksi hyvin vaalea ja avara. Maalautin lattian valkoiseksi entisen harmaan sijaan, ja vaikka valkoinen on arka väri, se muutti toimistotilan yleisilmeen täysin. Toimisto jakautuu kahteen tilaan, joista toinen toimii treeninurkkauksena ja työskentelytilana ja toisessa tilassa on eteinen,
keittiö, ruokailutila sekä oleskelutila, eli toimiston lounge.

HILLITYT VÄRIT JA ARJEN KÄYTÄNNÖLLISYYTTÄ

Toimiston sisustusta suunnitellessa halusin, että hankittavat kalusteet ovat tyyliltään ja väritykseltään hillityt, modernit ja tyylikkäät. Koska toimistossa on hyvin tilaa, halusin koota sinne tarpeeksi kalusteita tuodakseen kotoisuutta. Kaikilla huonekaluilla täytyy olla kuitenkin jokin käyttötarkoitus, koska mielestäni tuntuu turhalta täyttää toimistotilaa huonekaluilla ja tavaroilla, joita ei koskaan tule käyttämään. Käytännöllisyys ja mukavuus ennen kaikkea!

Pitääkseni toimiston siistin näköisenä toimisto tarvitsi riittävästi kaappitilaa. Kaappia valitessa mietin sitä, että säilytysratkaisut ovat kätevät ja helpottavat järjestyksen ylläpitämisessä, ja jotta saan kaappiin mahdutettua omia tuotteitani riittävästi, kuten vastuskuminauhapaketteja, Raikas ravintovalmennuksen reseptikirjan ja ravinto-oppaan.

Päädyinkin SATTRUP vaatekaappiin, jossa tykästyin liukuovien koristeelliseen puuosaan, ja joka sopi täydellisesti keittiön tasoon, sekä kaikkien tuolien jalkoihin. Tänne saa myös päällystakit siististi roikkumaan.

Viihtyvyys vaatii rentoa oleskelutilaa

Harmikseni eteisessä sijaitseva ulko-ovi on väriltään räikeän punainen, ja mietin pääni puhki mitä tälle pitäisi tehdä, jottei se rikkoisi harmonista, vaaleaa kokonaisuutta. Maalaaminen ei ollut vaihtoehto, sillä täältä lähtiessä sitä olisi melkeinpä mahdotonta saada tismalleen samanväriseksi kuin aikaisemmin. Joten päädyin verhoamaan oven piiloon valkeiden harsoverhojen taakse.

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

Tiesin jo alusta asti, että tulen viettämään toimistolla välillä pitkiäkin päiviä ja halusin toimistooni keittiönurkkauksen. Tässä toimistotilassa oli valmiiksi jo pieni keittiönurkkaus, jota jatkoin asentamalla puutason ja muutaman alalaatikoston tason alle.

Keittiön puisen tason äärellä on pari JONSTRUP baarijakkaraa, joilla voi nautiskella esimerkiksi mukavan välipalahetken.

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

Keittiötä vastapäätä on ruokailuryhmä, jonka RINGSTED pyöreän pöydän äärellä tulee välillä tehtyä myös joitain työjuttuja ja pidettyä muun muassa palaverihetkiä tiimin kanssa. Koska ruokailupöytää käytetään myös satunnaisesti työtilana, tuolien pitää olla ehdottomasti mukavat ja tukevat.  Päädyin Jyskin KASTRUP tuoleihin, sillä ne ovat mielestäni erittäin mukavat ja näissä pystyy istumaan mukavasti useammankin tunnin.

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

Työn ohessa on mukava nautiskella kahvihetki rauhassa ja mukavuutta toimistotilaan on luotu
lounge-tilalla, josta löytyy kahden istuttava Egedal sohva, nojatuoli ja valkoharmaa Aksfrytle nukkamatto. Minulla on myös kyseinen matto kotona olohuoneessa, sillä se tuo valoa, pehmeyttä ja on ihanan pehmoinen jalkojen alla.

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

 

Kevyt Lejre sohvapöytä sopii tähän kokonaisuuteen kuin nakutettu. Sohvalla on ihanan pehmoiset Lotus teddykarvaiset tyynyt ja torkkupeitot! Lasihurrikaanilyhty Reidar viimeistelee kokonaisuuden, ja tuo ihanaa tunnelmaa erityisesti näin pimeällä.

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

Halusin, että lounge-tilassa on harmoninen värimaailma, joten valitsin harmaan sävyisen sohvaryhmän. Mielestäni tämä harmaa sävy sopii hyvin valkoiseen toimistotilaan tuoden siihen rauhallisen ja toimivan kokonaisuuden. (Kuvissa näkyvä sininen divaani on Neurosonic divaani, joka toimii matalataajuusvärähtelyllä, ja tällä tehostan palautumistani ja teen rentoutushoitoja työpäivän päätteeksi.)

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

LISÄÄ VIIHTYISYYTTÄ TOIMISTOLLE - MILTÄ UUSI TOIMISTONI NÄYTTÄÄ?

Vielä pieniä yksityiskohtia niin toimisto näyttää jo siltä miltä pitääkin! Treeninurkkaus on vielä hieman kesken, sekä toimistopuolelle tarvitaan vielä joitain erillisiä kaappi- tai lipastoratkaisuja. Tulen varmasti myöhemmin esittelemään myös treenipuolen, kunhan saan sen vielä valmiiksi.

Mutta eikö olekin upea toimisto, jossa kelpaa työskennellä!

Nana-Heikkila