TERVEELLINEN LOUNASPAIKKA HELSINGISSÄ (+arvonta)

Ulkona syöminen mielletään usein epäterveelliseksi tavaksi, mutta on täysin paikasta ja ruokavalinnasta kiinni, miten terveellisesti itsensä haluaa ruokkia. Oma lemppareihin kuuluva terveellinen lounaspaikka on sellainen, josta saa terveellistä vegeruokaa, jota ei itse osaisi kotona tehdä ja jossa on mukava istuskella ja viettää aikaa.

Tämän lisäksi tarjolla on herkullisia jälkkäreitä, mehuja ja vaikka mitä!

Terveellinen lounaspaikka Helsingissä

Terveellinen lounaspaikka Helsingissä

Kun valitsen lounasravintolaa jonne mennä, usein puntaroin seuraavia asioita:

  • onko tarjolla jotain sellaista, jota en itse osaa tehdä?
  • onko ruoka terveellistä ja ravitsevaa?
  • miten monipuolinen lista on?
  • onko paikka hyvien kulkuyhteyksien varrella?
  • onko ravintolassa mukava tunnelma?
  • onko ruoka oikeasti hyvää?

En itse tee oikeastaan koskaan kasvisruokaa, tai erittäin harvoin, ja tämä on ehdottomasti sellainen juttu, jossa haluaisin skarpata. Olen ollut niin henkeen ja vereen lihansyöjä, että kasvisruoka on tuntunut jotenkin uudelta ja pelottavalta. Ja siihen pitäisi perehtyä enemmän, mutta se on vaan jäänyt ajanpuutteen takia.

Usein tulee laitettua vaan niitä tuttuja ja turvallisia ruokia, joita ei tarvitse sen kummemmin miettiä.

Terveellinen lounaspaikka Helsingissä3
Olen hiljattain testaillut vegeruokia ravintoloissa, ja nyt täytyy sanoa, että Roots Helsingin pöperöt ovat kyllä niin hyviä! Terveellistä, maukasta ja normaalista poikkeavaa. Pisteenä i:in päälle tulee tietysti vielä herkulliset raakakakut, joilla on ihana herkutella aina silloin tällöin.

roots helsinki

kahvia

Roots Helsingissä on mukavan leppoisa tunnelma, ja henkilökunta on priimaa. Ravintola sijaitsee Kalliossa, joten sinne on näppärä mennä keskustasta joko julkisilla, autolla tai vaikkapa pyörällä.

Jokunen hetki sitten kävimme ystäväni Riinan kanssa maittavalla lounaalla ja raakakakkusella, ja ylläri ylläri kumpainenkin meistä valitsi nyhtökauraburgerin! Oh my oli hyvää! Olen testannut vanhalta listalta myös jonkun salaatin, mutta en taas kuollaksenikaan muista minkä. Mutta voisinpa veikata, että valinta kuin valinta listalta on maistuvaa sekä terveellistä, kaikkia en ole päässyt vielä läpikäymään.

vegeburgeri

roots helsinki 2

Jälkiruoaksi valitsimme splittiin 2 erilaista raakakakkupalaa, mangositruuna sekä lakuvadelmasuklaa, ja kummatkin olivat kyllä suussa sulavia. Raakakakuissa on se hyvä puoli, ettei niitä vaan yksinkertaisesti voi syödä älyttömän isoa palaa, koska ne ovat sen verran tuhteja. Eri maailmasta kuin kermahöttökakut, joista en muuten pidä sitten alkuunkaan!

Raakakakuissa on kuitenkin hyvin paljon energiaa, joten tämä kannattaa muistaa kun näitä nautiskelee. Usein teen itse niin, että syön raakakakun välipalan sijaan, sillä raakakakusta saa hyvin energiaa, jota kroppa pystyy käyttämään hyvin hyödykseen. Hyvälaatuista rasvaa, proteiinia sekä myös kuitua marjoista. Mums mums!

raakakakkua


Oletko itse käynyt testaamassa Rootsin kakut tai vegeruoat? Haluaisitko? Vastanneiden kesken arvon 2 kpl lounas + kahvi lahjakortteja (arvo noin á 15€) 3.5.2017.

Ihanan aurinkoista vappuaattoa <3

Nana-Heikkila

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna