Taukojumppa ja sisustusvinkkejä kotitoimistoon

Koska istuminen on pahin vihollisemme, on taukojumppa mahtava tapa keskeyttää puuduttava istumispätkä ja muutenkin saada hetkeksi ajatukset täysin muualle. Erilaisia keppijumppaohjeita on jo pilvin pimein, mutta nyt halusin tehdä hieman haastavamman taukojumpan, johon tarvitset vain toimistotuolin.

Tein taukojumpan uudessa kotitoimistossani, koska työskentelen pääasiassa kotoota käsin. Muutimme kuukausi sitten uuteen asuntoon, ja pitkäaikainen haave omasta työhuoneesta vihdoin toteutui. Ihan parasta oli päästä suunnittelemaan sellainen työpiste, joka on itsensä näköinen, toteutettavissa edullisesti sekä luonnollisesti motivoi tekemään töitä. Ah!
Osa tuotteista on saatu, yhteistyökumppanina Jysk.

Taukojumppa omassa kotitoimistossa

Tähän taukojumppaan tarvitset tosiaan vain toimistuolin ja oman kehonpainosi.

Punnerrus

Ota tukeva ote tuolista, pidä keskivartalo tiukkana ja lähde punnertamaan ylös alas. Kyynärpäät avautuvat taakse viistoon, niska ja selkäranka kulkevat samassa linjassa. Tee 8 toistoa.

Bulgarialainen askelkyykky

Aseta taaimmainen jalka tuolille, ja astu toisella jalalla eteenpäin. Jos kärsit tiukista lonkankoukistajista, älä ota liian isoa askelta eteenpäin, jottei alaselkä joudu kompensoimaan liikettä. Lähde kyykkäämään alas niin, että joko taaimmainen jalka liikkuu tuolin kanssa, tai että se pysyy paikallaan ja liike tapahtuu paikallaan. Polven ja varpaiden tulisi olla samassa linjassa.

Tee 10 toistoa per jalka.

Dippi

Ote tukeva ote tuolin reunalta, ja lähde dippaamaan alaspäin selkä tuolin reunaa hipoen. Liike on haastavampi jalat suorassa, helpompi jalat koukussa tehtynä.

Tee 8 toistoa.

Vatsarullaus

Aseta jalat tuolille ja mene etunojaan, pidä hyvä keskivartalon hallinta ja lapatuki. Lähde rullaamaan jalkoja kohti vatsaa käyttäen keskivartalon lihaksia. Pidä hetki kerällä ja palauta jalat hallitusti suoraksi.

Tee 10 toistoa.

Lantionnosto

Asetu selinmakuulle jalat tuolin reunalle, jalat 90 asteen kulmassa. Lähde nostamaan peppua ylös niin että lantio ojentuu, pidä hetki ja palauta alas, koskematta kuitenkaan lattiaan.

Tee 10 toistoa.

Reiden koukistus tuolilla

Asetu taas selinmakuulle ja jalat tuolin reunalle. Lähde rullaamaan tuolia lähemmäs peppua takareiden lihaksia käyttämällä, pidä hetki asennossa ja palauta jalat suoraksi hallitusti.

Tee 10 toistoa.

Satulatuolilla lisää kehon kannattelua

Halusin toiseksi työtuoliksi satulatuolin, jossa omaa kehoa täytyy kannatella eri tavalla kuin normaalissa tuolissa. Satulatuolissa selän asento ja ryhti on helpompi pitää jämäkkänä, joten pyrin käyttämään satulatuolia suurimman osan ajasta. Välillä nousen myös ylös kävelemään ihan vaan jaloittelun takia, ja 20 minuutin välein olisikin suotavaa keskeyttää pidempi istumisjakso.

Sisustusvinkkejä omaan kotitoimistoon ja kotiin

Teen nykyään paljon töitä koneen ääressä, ja suurin osa töistä tulee hoidettua kotona. Ennen muuttoa toimistoni oli ruokapöydän ääressä, joten työasiat olivat käytännössä koko ajan esillä ja levällään. Nyt kun sain oman työhuoneen, pystyn sulkemaan oven ja jättämään työt sinne.

Työhuone toimii myös treenihuoneena sekä vierashuoneena, ja ihanan kevyt divaani oli nappiratkaisu tähän tilaan. Etsiessäni vuodesohvia koin haasteita löytää tarpeeksi siroa sohvaa tähän tilaan, mutta tämä Jyskin divaani oli erinomainen valinta. Sen saa levitettyä helposti vieraita varten, eikä se ole liian massiivinen työhuoneeseemme. Tässä voi muuten hyvin ottaa myös pikku päikkärit töiden lomassa 😉

Työpöydän halusin olevan myös tarpeeksi siro, jottei se täytä koko huonetta. Etsin ensin ideoita Pinterestistä, ja tämä kolmilokeroinen kevyt toimistopöytä Jyskin valikoimasta hurmasi minut myös väricombollaan (ja hinnallaan, kampanjahinta 50€!). Olin ensin ajatellut kokovalkoista työpöytää, mutta tämä väriyhdistelmä loppupeleissä miellytti silmääni enemmän.

Osan motivaatiotauluista ostin Jyskistä tällaisenaan, ja osan tulostin ihan omalla kotiprintterilläni, vaihdoin vain kehykset. Jälleen kerran etsin Pinterestistä itseäni puhuttelievia tekstejä, ja printtailin menemään. Helppoa kuin heinänteko!

Ostin Jyskistä myös alla näkyvän valotaulun, johon saa vaihdettua tekstin oman fiiliksen mukaan. Tämä valotaulu ja kuvassa näkyvä Jyskin lipasto päätyivät makuuhuoneeseemme, ja lipaston laatikoissa on näppärä säilyttää pientavarat tai alusvaatteet ja sukat.

Asunnossamme oli suhteellisen vähän säilytystilaa valmiina ja yläkerran viistokatto aiheutti hieman päänvaivaa sisustusratkaisuissa, mutta tämäkin matala lipasto sopii makuuhuoneen päätyyn täydellisesti.

Alakertaan on täytynyt keksiä myös erilaisia säilytysratkaisuja, jotka eivät kuitenkaan näytä liian raskailta tai tilaa vieviltä. Sohvamme on sen verran massiivinen, ettei olohuoneeseen mahdu mitään varsinaista kirjahyllyä tai isompaa hyllystökokonaisuutta, mutta alla näkyvä kaunis TV-taso mahdollistaa asioiden jemmaamisen ovien taakse, ja nämä lokerot yllättivätkin tilavuudellaan, heh!

Olen ihan fiiliksissä uudesta kodista, työhuoneesta ja jumppatilasta <3 Nyt vihdoin pystyn erottamaan edes hieman työskentelyä omasta vapaa-ajasta. Pääsen myös treenaamaan eri tavalla kun koirat eivät pyöri jaloissa koko aikaa, ja tämä työhuone/treenihuone/vierashuone on vaan niin POP!

Ihanaa viikonloppua <3

Nana-Heikkila

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna