Kuinka monta kertaa saat itsesi kiinni näpyttämästä tai skrollaamasta puhelinta, vaikka olet ystäväsi tai läheisen kanssa? Keskitytkö enemmän virtuaalielämään kuin siihen, joka tapahtuu juuri nyt, nenäsi edessä?

Tänään käymäni keskustelu asiakkaan kanssa sai minut heräämään läsnäolemisen voimaan ja merkitykseen, kun asiakkaani sanoi minulle, että olen aina hyvin läsnä ohjatessani, kuuntelen ja teen asiat asiakkaani toiveita kuunnellen. Ja niinhän se pitääkin, olenhan siellä häntä varten. Jos olen näin läsnä töitä tehdessä, eikö minun pitäisi olla sitä myös läheisteni kanssa?

Seurusteletko kännykän vai ihmisen kanssa?
Aloin tämän keskustelun jälkeen miettimään omaa sekä muiden käyttäytymisestä oikeassa elämässä, juuri niiden tärkeimpien kanssa.

Turhan usein tulee kurkattua puhelimeen, ja hoidettua “vain tämä yksi juttu”. Tai sitten siellä luurin toisessa päässä on toinen tärkeä, mutta eikö tälle voi sanoa, että sinun vuorosi tulee muutaman tunnin kuluttua? Jos kerran antaa omasta ajastaan sen verran toiselle, niin eikö pienintä mitä voisi tehdä, olisi olla läsnä siinä hetkessä? Ei esimerkiksi instagramissa katsomassa muiden kuvia, tai vaihtamassa kuulumisia toisen ystävän kanssa virtuaalisesti, vaan ihan kasvokkain, keskittyen siihen ihmiseen, joka on ihan oikeasti kosketusetäisyydellä, ja halukas antamaan omasta ajastaan sinulle?

kuulokkeetIMG_9388
Syyllistyn tähän itsekin, yleensä tulee hoidettua joitain kiireisimpiä työasioita pois alta. Olen kuitenkin viime aikoina yrittänyt kunnioittaa ystäviäni olemalla läsnä siinä hetkessä, en puhelin kädessä. Aina se ei onnistu, mutta pääsääntöisesti kyllä. Tosin parisuhteen toinen puolisko on joutunut kyllä viime aikoina kovastikin kärsimään suuresta työmäärästä, ja pikemminkin tuntuu, että olisin suhteessa tietokoneeni kanssa. No mutta näitä kiireisempiä kausia joskus tulee, ja onneksi vierelläni on hyvin ymmärtäväinen ja tukeva ihminen.

kuulokkeetIMG_9403

AKG bluetooth kuulokkeet nyt -45% Hifistudiosta

Huomasin kuitenkin eilen vanhemmillani käydessä, että he ovat niitä ihmisiä, jotka joutuvat usein virtuaalielämäni uhreiksi. Eli olen vierailemassa heidän luonaan, mutta silti vähän väliä puhelin piippaa tai tietokone on auki kiireisiä työasioita varten. Heti kun tämä työrupeama helpottaa, lupaan parantaa tapani. Koskaan ei pitäisi olla liian kiireinen omille läheisille <3

kuulokkeetIMG_9376
Muistetaan kunnioittaa läheistemme aikaa olemalla läsnä, ja myös sitä omaa vapaa-aikaa. Vaikka olemalla vaan itsekseen, musiikkia kuunnellen laiturin nokassa.

Aurinkoista lauantaita, onnea kaikille valmistuneille ja koulun päättäneille, ja sitäkin superimpaa kesäloman aloitusta niille joilla loma tänään starttailee!

Nana

Kuulokkeet: Hifistudio (nyt vielä -45% alennuksessa)
Shortsit: Guess Jeans
Kengät: Skechers Kluuvi
Toppi: New Yorker
Neule: New Yorker
Kello: Suunto Ambit

 

Tallenna

Tallenna