OMAT KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ

 

Ihanaa, kesä lähestyy kovaa vauhtia ja nyt ainakin talven oltua luminen, toivotaan että kesästäkin tulee kunnon kesä helteineen päivineen. Itsellä on tapana aloittaa valmistella kehoa kohti kesää ja tietyt kauneusrutiinit kulkevat mukana vuodesta toiseen.

Mitään poppakonsteja on turha lähteä taikomaan, mutta pienillä asioilla voidaan tehdä suuriakin muutoksia niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Selluliittiä saa vähennettyä, ihon pintaa saa tasaisemmaksi, pieni päivitys hiuksiin piristää ja muutenkin koko kropan saa hehkeämmäksi tulevia hamekelejä varten.

KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ

KASVOHOIDOT

Yritän pitää hyvää huolta kasvojen ihosta läpi vuoden, mutta kieltämättä välillä hoito saattaa jäädä vähän retuperälle. Tästä syystä otankin kevääseen tehokeinot käyttöön, ja käyn kosmetologilla muutaman kerran, vähintään sen yhden käynnin.

Reilu kuukausi sitten kävin kasvojen ihon ultraäänipuhdistuksessa, joka puhdistaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti ihon epäpuhtauksia. Puhdistuksen jälkeen ihoa kosteutetaan tarvittavilla tuotteilla, jotka kosmetologini Tiia katsoo sopivaksi jokaisella kerralla. Loppuun tehdään aina taivaallinen kasvohieronta, joka tuntuu jaloissa asti raukeana olona ja rentona olona. Ah pala taivasta!

Noin kuukausi tästä hoidosta, viime viikolla, kävin vielä kirkastamassa ja heleyttämässä ihon pintaa kevyellä hedelmähappokuorinnalla. Hoito kuulostaa pelottavalta, tai tästä voi saada mielikuvan kuoriutuvasta ja hilseilevästä ihosta (joka ymmärtääkseni tulee kemiallisen kuorinnan jälkeen), mutta tämäkin hoito on hyvin hellävarainen ja hapon vahvuudella voidaan säätää tehoja.

OMAT KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ

Olemme muun muassa saaneet kesäisin ilmestyviä maksaläiskiä vaaleammaksi, josta olen super onnellinen.

Itsellä oli ollut juuri muutama päivä hoitoa aikaisemmin erikoinen ihoreaktio suun ympärillä, joka muistutti atooppista ihoa. Sain sen ensin rauhoitettua argan öljyllä ja Tiian tekemä hoito teki taas ihmeitä ja loputkin ihottumasta katosi.

Charmonie Span Tiia halusi tarjota taas lukijoilleni kunnon kevättarjouksen 2 hoidon sarjahoidosta. Varatessasi 2 hoitoa (voivat olla eri hoitoja), saat toisen hoidon -40%:n alennuksella. Tämä tarjous kannattaa ehdottomasti käyttää hyödyksi, Tiialla on vankka ammattitaito ja itse olen luottanut häneen jo melkein kahden vuoden ajan.

Ensimmäinen hoito tulisi varata 15.5.2018 mennessä, ja toinen hoito tulisi käyttää 31.8.2018 mennessä.

KOTIRUTIINIT KASVOILLE JA VARTALOLLE

Kuten missä tahansa asiassa, myös kasvojen hoito vaatii kotona tehtäviä kauneusrutiineja. Tässä omat vinkkini ja rutiinit:

  • Tuplapuhdistus iltaisin. Ensin poistetaan meikit, jonka jälkeen iho puhdistetaan vielä putsarilla uudestaan.
  • Kosteuttava kasvovesi aamuisin ja iltaisin
  • Kosteuttava seerumi, jonka imeytän ihoon pehmeillä hierontaliikkeillä. Jos iho imaisee ensimmäisen kerroksen saman tien, hieron uuden seerumisatsin heti perään
  • Laadukas ja kosteuttava voide yöksi, aamuisin riittää kevyempi rasva. Päivävoiteena kannattaa käyttää aurinkosuojakertoimen omaavaa rasvaa.
  • Kuorin ihoni kerran viikossa, jotta kuollut ihosolukko pääsee pinnalta pois. Tämä vähentää tehokkaasti epäpuhtauksien muodostumista. Muistathan kuitenkin että erilaisille ihotyypeille on erilaiset hoito-ohjeet.

OMAT KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ

SELLULIITISTÄ EROON

Se samperin selluliitti! Sitä löytyy melkeinpä kaikilta naisilta, eikä siitä kannata ottaa liikaa stressiä. Itse kuitenkin keväisin alan hieman panostaa asiaan, jotta ihon pinta tasoittuisi myös alakropassa.

Selluliittiin vaikuttaa hyvin paljon elämäntavat, ruokavalio ja aktiivisuus, sekä toki myös geenit. Kannattaa siis syödä mahdollisimman terveellisesti ja monipuolisesti, paljon kasviksia, juoda runsaasti vettä, välttää keinotekoisia aineita ja sokeria.

Olen aikoinaan kuullut, että esim. kevyt limpparit aiheuttaisivat selluliittiä, mutta en tiedä onko kyseessä urbaani legenda vai onko väitteessä perää.

Terveellisen ruokavalion lisäksi kannattaa harrastaa liikuntaa ja olla aktiivinen, kävellä mahdollisimman paljon, tehdä lihasvoimaharjoitteita jotta suuret lihakset saadaan töihin ja aineenvaihduntaa kudoksissa kiihdytettyä.

Aamuisin pyrin kuivaharjaamaan ihoani pyörivin liikkein, nilkoista aina kohti sydäntä. Pintaverenkierto tehostuu ja tätä kautta vaikuttaa myös ihon tasaisuuteen. Ihoa ei kannata raapia kuitenkaan verille, mutta niin että ihon pintaa alkaa hieman kihelmöimään. Sattua ei saa!

Kuivaharjausta olisi hyvä tehdä joka aamu, mutta tämä ei kyllä itsellä tapahdu koska en aina muista kuivaharjausta. Sellainen 3-4 on jo hyvä määrä.

OMAT KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ

 

HIUSTEN FREESAUS

On ihanaa saada uusi väri, värin päivitys tai uusi leikkaus hiuksiin! Kesää kohden monet ottavat hieman raitoja tai räväyttävät ihan uudella värillä. Viime keväänä itse lähdin vaalentamaan omia hiuksia niiden vaalennettua Thaimaan reissulla, ja vaaleilla hiustenpidennyksillä sai vielä vaaleamman vaikutelman.

Kovin pitkälle ei loppukesässä päästy kun kaipasin jo takaisin kuparin sävyä. Kirjoittelinkin syksyllä miten luovuin pidennyksistä ja miten operaatio ohuet hiukset vahvemmiksi käynnistyi.

Omat hiukset ovat vahvistuneet ihan älyttömästi viime kesästä, enkä edelleenkään ole sortunut hiustenpidennysten laittoon. Vuoden alussa laitoimme hiuksiini todella kirkkaan mutta hellävaraisen Elumen värin, joka kesti monta kuukautta kirkkaana. Huippu väri! Värin kanssa laitetaan aina Olaplex-hoito, joka suojelee omaa hiusta ja vahvistaa sitä.

Kampaamokäyntien välissä olen tehnyt kotihoitoja Olaplexillä.

OMAT KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ
Itse koen hyvin tärkeäksi juuri oikean kampaajan löytämisen. Ammattitaitoisen mutta myös luovan. Olen itse käynyt nyt reilun vuoden Peili Hiussalissa Sonjalla, hän tuntee hiukseni, miten ne käyttäytyvät värjätessä, osaa loihtia ihania värejä ja tietää millä leikkauksella hiukseni näyttävät paksummilta.

Peili on muutenkin tunnettu ammattitaitoisista kampaajista, joten tätä paikkaa uskallan suositella 100%:sti.

Odotan innolla että pääsen taas pian Sonjan käsittelyyn, tällä kertaa ajattelin laittaa taas Elumenin porkkanavärin sekä hieman tummemman tyven.

Lue myös:

Ohuet ja hennot hiukset kuntoon 

DIEETILLE VAI EI?

En itse suosi mitään dieettejä tai ruokamäärien tiputtamista liian alhaiseksi, mutta toki ruokavaliota voi aina siistiä. Jättää ylimääräiset herkut pois ja alkoholi minimiin, panostaa terveelliseen ja puhtaaseen ruokavalioon.

Jo tällä voi saada tarvittavat muutokset ja freesaukset omaan kehoon. Luonnollisesti kannattaa muistaa, ettei kuukaudessa parissa tehdä vielä ihmeitä, kun muutokset tehdään terveyttä ja hyvinvointia vaalien. Jokainen kyllä varmasti laihtuu kuukaudessa reilustikin, mutta sillä voi olla ikävät seuraukset kuten muun muassa hidastunut aineenvaihdunta ja korkojen kera takaisin tulleet kilot.

Eli ennen kuin lähdet kokeilemaan kuukauden megasuperdieettiä, pohdi asiaa myös järjellä. Onko järkeä kituuttaa kuukautta, ja sitten repsahtaa taas täysin?

OMAT KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ
Tee mieluummin pieniä muutoksia jotka kantavat koko loppuelämän. Kun uudet rutiinit opetellaan maltillisesti, on paljon todennäköisempää että ne jäävät myös rutiineiksi ja terveellisiksi elämäntavoiksi.

Millaisia kauneusrutiineja sinulla on, tai teetkö jotain tiettyjä toimenpiteitä ennen kesää?

Nana-Heikkila

 

 

 

OMAT KAUNEUSRUTIINIT ENNEN KESÄÄ