ohuet ja hennot hiukset

Olen jo monta vuotta käyttänyt hiustenpidennyksiä säännöllisen epäsäännöllisesti. Mitä tapahtuu hiustenpidennysten jälkeen – missä kunnossa omat hiukset ovat ja miten ohuet ja hennot hiukset saa näyttämään tuuheammilta, ilman puunaamista?

Olen itse ehkä maailman laiskoin hiustenlaittaja, ja koska sporttaan paljon, eivät hiukset kestäkään ihan mitä tahansa. Olen useamman vuoden turvautunut hiustenpidennyksiin, on ollut teippejä, renkaita ja sinettejä. Nyt ajattelin antaa hiusten levähtää tovin, ja samalla uusittiin myös väriä takaisin luonnollisempaan väriin.

Tiedätkö sen kasvatusvaiheen, kun hiukset yltävät olkapäille, mutta jotenkin maagisesti kasvu tyssää siihen ja latvat hapsuuntuvat? Juuri kun hiukset ovat kasvaneet tämän vaiheen yli, täytyy haaroittuneet latvat leikata pois, raivostuttavaa! Tämä on yksi syy, miksi olen turvautunut hiustenpidennyksiin jo vuosien ajan – koska tykkään pitää muhkeampaa pehkoa enkä ole onnistunut kasvatusprojektissani juurikaan.

Sporttikuvauksissa näyttää hyvältä kun ponnari viuhuu, ja paksu letti on hyvännäköinen ihan sellaisenaan ilman laittamista. Pidennykset ovat olleet helpotus itselle kuvauksiin laittautuessa – siihen asti kun hiukset takkuuntuvat ja on huollon aika 😉

Takaisin luonnollisempaan lookiin

Viimeisen vuoden olen mennyt jo paljon ohuemmalla pidennyksellä, jottei hiukseni rasittuisi liikaa. Sinettejä on jaettu kahteen kolmeen osaan, ja tuuhennus & pidennys on ollut hillitty. Nyt kuitenkin kesän ulkomaan reissun jälkeen päätin ottaa sinettipidennykset kokonaan pois, ja kokeilla olla hetken aikaa ilman mitään lisähärpäkkeitä.

Haluan antaa hiuksilleni aikaa kasvaa ja olla ihan luonnostaan, ja nyt pystyn hoitamaan niitä myös eri tavalla, koska pidennyshiukset rajoittavat tiettyjen hoitoaineiden käyttöä. Omat hiukset ovat kuitenkin yllättävänkin hyvässä kunnossa, kiitos hyvän laittajan sekä tietysti laadukkaiden hiustenpidennysten. Suosinkin itse ihan aina IDHairin hiuksia, nämä ovat olleet itselle paras vaihtoehto.

Make over

Heinäkuun puolessa välissä marssin Peili Hiussaliin Fredalle, jossa ihanainen Sonja (IG @sonjaelnahhalbeauty) odottelikin. Pidennykset oli otettu muutamaa päivää aikaisemmin pois, ja muutaman ideakuvan jälkeen annoin Sonjalle melkeinpä vapaat kädet. En itse tiedä tuon taivaallista hiuksista, joten parempi antaa ammattilaisen hoitaa nämä jutut 😉

Omat hiukset olivat vaalenneet jo kevään aikana kuvausreissulla Thaimaassa sen verran, että huhtikuisella kampaajakäynnillä Sonjan luona päätimme vaalentaa lookia huomattavasti, ja taittaa punaisuutta ja kuparia pois. Lähtökohtaisesti väri oli aika epätasainen, tummaksi värjätty tyvi oli kasvanut pitkäksi ja oma vaalea tyvi puski läpi.

Tilanne huhtikuussa pidennysten poisoton jälkeen.

Tällöin hankin IDHairilta eri vaalean ja luonnonruskean värisiä sinettipidennyksiä, jotka ystäväni minulle laittoi värioperaation jälkeen. Tästäkin lookista tykkäsin, ja onhan pitkät hiukset vaan näyttävät, eipä siitä mihinkään pääse.

Hiukset Sonjan värjäyskerran jälkeen huhtikuussa

Ohuet ja hennot hiukset kuosiin

Kummankin värjäyskerran yhteydessä hiuksiini laitettiin Olaplex hoito suojaamaan ja jämäköittämään hiusta. Olaplex korjaa hiuksen rakennetta sisältä, joten tämä sopi kuin nenä päähän kesän jälkeen. Kroatian reissulla tuli sen verran oleiltua auringossa ja kylvettyä merivedessä, että hiukset olivat hiukan ottaneet osumaa, samoin kuin keväisellä Thaimaan kuvausreissulla.

Keväällä kun hiuksiani vaalennettiin enemmän, oli Olaplex isona turvana, ja sitä suositellaankin käytettäväksi usein vaalennusten yhteydessä. Muutenkin se toimii leikkuun yhteydessä pelkkänä hoitona erinomaisesti.

Hiukset heinäkuussa ennen uutta värikäsittelyä

Hiukset värikäsittelyn jälkeen

Siinä missä aikaisemmin ramppasin värjäyttämässä hiuksia kerran kuussa koska oma väri oli vaaleampi kuin värjätty tyvi, nyt värjäyskertojen välillä humpsahti aikaa melkein 3 kuukautta. Vaalea väri antaa pelivaraa, sillä oma värini on melko vaalea.

Leikkaus onkin aina se kinkkinen juttu. On ihanaa katsella ideakuvia ja haaveilla long bobeista yms, mutta todellisuudessa hiuskuvien malleilla on aika lailla paksumpi hius kuin itsellä, joten lopputulos ei näyttäisi ihan samalta. Tässäkin turvauduin Sonjan ammattitaitoon, ja muutaman vaihtoehdon jälkeen päädyttiin suht tasaiseen linjaan. Leikkausta ei kerrostettu jottei se ohene liikaa latvasta, ja etuosaa käytiin läpi ja siistittiin, mutta linja leikattiin tasaisesti, jotta latva näyttää paksummalta.

Tykkään itse huolittelemattomasta surffari-lookista, ja välillä pohdin, uskaltaisinko pätkäistä vielä vähän lyhyemmäksi. Välillä mietin, haluaisinko vaalentaa hiuksiani vielä enemmän, vaiko pysyä rose gold/kupari tunnelmissa, jota nyt heinäkuisella käynnillä lisättiin hieman. En tiedä, ehkä sinä osaat ehdottaa minulle seuraavaa peliliikettä, Sonja kyllä toteuttaa varmasti villeimmätkin visiot? 😀

Nana-Heikkila

 

Tallenna

Tallenna