MITÄ HUOMIOIDA TREENIVAATTEITA VALITESSA?

Treenivaatteita valitessa kannattaa huomioida muutamat seikat, jotka voivat pahimmassa tapauksessa häiritä treeniä hyvinkin paljon. Varsinkin jos on aktiiviurheilija, ei ole ihan sama mitä laittaa treeneihin päällensä.

Olen itse ollut tilanteessa, jossa treenihousut repeävät kesken juoksuspurtin haarovälistä aina vyötäröön saakka, jolloin pyllynposket ovat paljastuneet kaikessa komeudessaan takana kipittäville spurttaajille. Olen joutunut myös kesken Fitness Warrior esterata-kisailun pysähtymään ja kiskomaan alas valuvia housuja, ja tämäkään ei ollut mukava kokemus, eikä todellakaan edesauttanut kilpailusuoritusta. MITÄ HUOMIOIDA TREENIVAATTEITA VALITESSA?

Kaupallinen yhteistyö: Yvette.fi

Treenivaatteita valitessa kannattaa kiinnittää huomiota vaatteen istuvuuteen, materiaalin hengittävyyteen, sopivaan kokoon ja tekstiilin napakkuuteen. Myös olosuhteet on tärkeä huomioida. Ulkotreeneihin soveltuu ulkotreenivaatteet, ja sisätreeneissä tai kuumassa treenaaminen vaatii vaatteilta hyvää kosteuden siirtokykyä iholta.

Kauniit ja toimivat treenivaatteet

Hyvin istuvat, kauniita yksityiskohtia sisältävät treenivaatteet voivat tuoda lisäpotkua treeniin, jos käyttömukavuus pysyy hyvänä yksityiskohdista huolimatta. Käyttömukavuus ennen ulkonäköä on kuitenkin oma mottoni.

Koska itse liikun hyvin aktiivisesti, olen varsin kranttu treenivaatteita valitessa. En voi kuitenkaan valehdella, ettenkö välittäisi vaatteen ulkonäöstä, ja välillä on tullut ostettua treenivaate ihan vain ulkonäön perusteella. Tällöin kuitenkin vaate on usein jäänyt kaappiin seisomaan, koska se ei ole tuntunut mukavalta päällä treeniä tehdessä.

yvette

Pääsin testaamaan uusia, juuri Suomeen rantautuneita Yvette Sports merkkisiä treenivaatteita, jotka ovat laadukkaita, viimeisteltyjä ja mikä parasta, erittäin korkean käyttömukavuuden omaavia tuotteita.
Nämä vaatteet ovat myös hyvin laajalle kokoskaalalle tehtyjä. Valitettavasti näyttävät treenivaatteet ovat usein vain pienempien ihmisten ilo, mutta nyt on asiaan tullut muutos, viimeinkin!
Urheiluliivit ovat mallista riippuen joko kuppikoon tai vaatekoon mukaan, ja tältä merkiltä löytyy myös hyvin suuririntaiselle mutta kapealle naiselle sopivat liivit sporttiin.

Tärkeimmät seikat treenivaatteissa?

Pinnallista tai ei, rakastan kauniita treenivaatteita ja ihastun pieniin yksityiskohtiin, jotka ikään kuin kruunaavat vaatteen. Se voi olla topissa kauniisti leikattu selkä, tai housujen lahkeessa joku huomion kiinnittävä yksityiskohta. Kun pääsin tutustumaan Yvette Sportsin Showroomiin, voitte kuvitella miten kuola valui suupielistäni hypistellessäni näitä kaikkia ihania vaatteita! Ja voin kertoa, että valinnan vaikeus tuli tuotteita valitessa, hah!

sporttivaatteet

Kun itse valitsen treenivaatteita, ulkonäön lisäksi tuotteen täytyy istua hyvin, se ei saa hiertää eikä kinnata, housuista ei saa näkyä läpi eivätkä ne saa tippua päältä. Vauhdikasta treeniä tehtäessä mikään ei ole rasittavampaa kuin joutua kiskomaan housuja ylös vähän väliä, niin kuin mainitsemassani kilpailussa tapahtui.

Nyt pääsin laittamaan nämä Yvetten treenivaatteet tulikokeeseen Thaimaassa, jossa vedin tiukkoja HIIT treenejä +30 asteen trooppisissa olosuhteissa.

Tulikokeen lisähaasteet:

  • lämmin ja kostea ilmasto (+30’c tai enemmän)
  • auringonpaiste
  • runsas hikoilu
  • vauhdikas treeni sisältäen paljon hyppyja

Testattavat ominaisuudet:

  • liivien istuvuus ja tuki
  • vaatteiden hengittävyys
  • housujen päällä pysyminen
  • käyttömukavuus

Lopputulos:

Testasin muutaman eri asukokonaisuuden aina urheiluliivejä myöten, ja voin täysin rehellisesti sanoa, etten joutunut pettymään. Kuumimpaan ajankohtaan valitsin hieman ohuemmat treenitrikoot (kuvissa turkoosi setti), ja sateisempana aamuna laitoin jalkaani hieman napakammat ja paksummat treenihousut (lilat treenihousut). Hiki ja kosteus siirtyivät erinomaisesti iholta pois, urheilurintsikat antoivat hyvän tuen rinnoille (ei hölskyntää!) eikä housuja tarvinut nostella kesken treenin, heh!

Olen rakastunut myös mustavalkoiseen sporttihuppariin, jota olen käyttänyt täällä sateisina iltoina. Kuumuudesta huolimatta materiaali ei ole ollut hiostava.

treenivaatteiden valinta

Yvette lupasi lukijoilleni -15% alennuksen kaikista treenivaatteista koodilla NANA15, mutta koodi on voimassa vain rajoitetun ajan! Sinulla on aikaa lunastaa näitä laadukkaita ja upeilla yksityiskohdilla varustettuja treenivaatteita sunnuntaihin 9.4.2017 klo 21 asti. Tuotteet löydät Yvetten verkkokaupasta.

Itsellä kuvissa päällä seuraavat tuotteet:

Lilat trikoot
Urheiluliivit
Musta toppi
Huppari
Joogakuvassa liivit
Joogakuvassa housut
After workout toppi
After workout housut

Treeni-iloa ja käykäähän tutustumassa näihin treeniherkkuihin <3

Nana-Heikkila

 

 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna