Katselen ulos vehreään luontoon, sadepisarat ropisevat puiden lehtiin ja tunnen, miten luonto imee kosteutta itseensä. Vain hetkeä aikaisemmin kävelin viidakon keskellä, ihastelin kauniita kasveja, puita, kukkia. Viidakon keskellä oli upea vesiputous, jonka vesissä uiskenteli erilaisia kaloja sekä myös kilpikonnia.

Luonto näyttäytyy elämässämme monellakin eri tavoilla. Se näyttää kauneutensa, haavoittuvaisuutensa sekä voimansa päivittäin. Usein luonto tuodaan esiin negatiivisissa luonnon katastrofeissa, jolloin helposti unohdamme luonnon alkuperäisen parantavan voiman, sen värikkään elämän sekä kauneuden.
IMG_6637

 

Kaupallinen yhteistyö: Jurlique

Nykypäivänä hyvin stressaavassa ja hektisessä ympäristössä vieraannumme helposti luonnosta ja maanläheisyydestä, sekä siitä, mitä me olemme. Luonnon kauneus ja voima unohtuvat, kun arkiset kiireet vievät huomiomme muualle.

Olen itse hyvin onnellinen siitä, että olen päässyt luonnon keskelle kokemaan ja näkemään kaiken tämän. Kuuman ja porottavan auringon, mutta myös ihollani ilakoivat sadepisarat, jotka puhdistavat ja kosteuttavat tätä vehreää luontoa ympärilläni.

Luonnon voima kosmetiikassa

Olen päässyt tutustumaan upean luonnon kosmetiikkasarjan Jurliquen tuotteisiin sekä arvoihin, jotka koskettavat syvästi, sillä tämä voimakas luonto ympärilläni herättää kunniotusta luonnon parantavia voimia kohtaan. Luonnolla on uniikki voima luoda uutta, hoitaa ja rauhoittaa, ja se on vastaus sekä ulkoiseen että sisäiseen hyvinvointiin.

Jurliquen orgaaniset ja biodynaamiset valmistusmenetelmät ja harmonia luonnon kanssa näkyvät heidät tuotteissaan vahvasti. Kosmetiikassa käytetyt kasvit ja yrtit eivät sisällä keinotekoisia lannoitteita, torjunta-aineita tai kasvimyrkkyjä, eikä tuotteita testata eläimillä. Sato korjataan kasvien luonnollisen satohuipun aikaan, ja heidän viljelmät ovat tarkkaan valikoidulla paikalla Adeleine Hillsillä Etelä-Australiassa.

 

Jurliquen historia

Jurlique on saksalaisen pariskunnan, tohtori Jürgen Kleinin (biokemisti) ja hänen vaimonsa Ulriken (kasvitieteilijä) luoma luonnonkosmetiikan sarja, jossa raaka-aineina on käytetty erilaisia yrttejä ja kasveja. Heidän visionsa oli yhdistää  luonnon lääkintä, alkemia ja homeopatia, sekä saada ihmiset takaisin luonnon pariin. Tästä on jo yli 30 vuotta, joten tuotesarjan juuret ja ideologia juontavat kauas, ja Jurlique onkin toiminut luonnonkosmetiikan edelläkävijänä jo vuodesta 1985.

Koska pariskunta haluaa jättää taakseen mahdollisimman pienet jalanjäljet ympäristöön, tuotannossa kiinnitetään huomiota ekologisuuteen. Jurlique brändinä tekeekin kaikkensa löytääkseen ekologisimmat tavat tuottaa kosmetiikkaa – he ovat vähentäneet hiilipäästöjä 20%, säästävät vuosittain vettä erilaisilla siirto-operaatioilla, käyttävät aurinkoenergiaa ja ovat vähentäneet hukkaa jopa 70 prosentilla.
IMG_6658

Yrttien ja kasvien käyttö

Ensin kuivat yrtit ja kasvit höyrytetään, jotta hienotekoiset eteeriset öljyt, ravinteet ja nesteet saadaan talteen. Sateiden jälkeen kasveista uutetaan lisää tärkeitä ravinteita, jonka jälkeen yrtit poltetaan tuhkaksi, ja tuhkasta saadaan talteen niiden mineraalit ja suolat. Tämän jälkeen yhdistetään öljyt, ravinteet ja tuhkat, joista luodaan puhtaita luonnon kosmetiikan tuotteita, jotka ravitsevat ja hoitavat ihoa luonnollisesti.

Tuotteiden tuoksu on uniikki ja luonnollinen, ja hyvin lähellä luontoa – kuten sarjan ideologia.

 

“Our dream was to connect people back to nature. That connection… that’s the really important thing for us as human beings.”

Ulrike Klein, co-founder of Jurlique

Jurliquen ihanat tuotteet ovat saatavilla täältä, sekä myös monista kauneushoitoloista Helsingistä Ouluun. Ihokonsultaatiota ja hoitoja on saatavilla monissa paikoissa kuten Living Day Spa hoitolassa Helsingissä sekä Kikas Natural Green Beauty & Spa Vaasassa.

Onko sinulle luonnonkosmetiikka tai Jurlique tuttu entuudestaan? Mitä asioita itse arvostat kosmetiikassa?

Nana-Heikkila

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna